De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Natuurkunde, temperatuur en moleculen Made By Zep Alblas En mij! Ik help ook! Kelvin, is de naam! Ik ben celsius.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Natuurkunde, temperatuur en moleculen Made By Zep Alblas En mij! Ik help ook! Kelvin, is de naam! Ik ben celsius."— Transcript van de presentatie:

1 Natuurkunde, temperatuur en moleculen Made By Zep Alblas En mij! Ik help ook! Kelvin, is de naam! Ik ben celsius

2 Weer en temperatuur Belangrijke rol in het leven Temperatuur geeft aan… Meet apparatuur Celsius

3 De thermometer in Smeltend ijs zetten In Kokend (zuiver) water zetten ijkpunten Minteken Uitzetten en afkoelen Ik wil de temperatuur berekenen Tot zo! Ik deed een buisje met kwik boven smeltend ijs Dat noem ik 0 graden celsius Toen hield ik het buisje boven kokend water Dat noem ik 100 graden celsius

4 grondeenheid Celsius Kelvin Absolute nulpunt -273,15 graden Celsius Ben ik weer! Hee! Wacht op mij! Het absolute nulpunt is - 273,15 graden celsius Of gewoon 0 kelvin Tot zo! Dag! als moleculen niet meer bewegen is het 0 kelvin

5 Kelvin temperatuur Grondeenheid O kelvin Kelvin formule Ik heb als eerste de temperatuur berekent Het is 0 kelvin als moleculen niet meer bewegen van de kou Dat staat ook wel gelijk aan -273 graden celsius De formule om kelvin te berekenen is: 273+celsiustempera tuur Dag!

6 Andere thermometers Bimetaalthermometer Maximum- minimumthermometer Koortsthermometer

7 By Zep Alblas,


Download ppt "Natuurkunde, temperatuur en moleculen Made By Zep Alblas En mij! Ik help ook! Kelvin, is de naam! Ik ben celsius."

Verwante presentaties


Ads door Google