De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Computer Club Reeuwijk 11 februari 2013. Agenda Nieuwtjes ICT nieuws Foto slide show Internet Vragen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Computer Club Reeuwijk 11 februari 2013. Agenda Nieuwtjes ICT nieuws Foto slide show Internet Vragen."— Transcript van de presentatie:

1 Computer Club Reeuwijk 11 februari 2013

2 Agenda Nieuwtjes ICT nieuws Foto slide show Internet Vragen

3 Nieuwtjes Sky Drive Nederlandse PC Markt Reuze telefoon Telefoons worden dikker LibreOffice 4.0 Pin fraude van 11 miljoen Tablet van Acer 16 GB voor € 149,-- Gimps-project

4 Sky Drive Als je je bestanden automatisch tussen al je pc's wilt synchroniseren, installeer dan de gratis bureaublad-app op alle computers met Windows 8, Windows 7 of Vista, en Mac OS X Lion. Je kunt vanaf elke plek je foito’s en bestanden opnenen, opslaan en eenvoudig delen. Je kunt SkyDrive ook onderweg gebruiken met de Sky Drivemobiele app.

5 Microsoft en Skydrive Microsoft heeft nieuwe features aangekondigd voor SkyDrive, die het voor gebruikers gemakkelijker moeten maken om samen aan Office- bestanden te werken die opgeslagen zijn op de cloudopslagdienst. Via speciale weblinks zijn bestanden openbaar te delen. Na het ontvangen van een speciale deel-link kunnen gebruikers direct werken in SkyDrive-bestanden inOffice Web Apps, zonder dat ze eerst hoeven in te loggen met een Microsoft-account. De aangemaakte link kan aan meerdere ontvangers worden doorgegeven, waarna zij direct en gelijktijdig bij het bestand kunnen om deze aan te passen. De functionaliteit is vergelijkbaar met wat Dropbox biedt. Alhoewel SkyDrive ook al linkjes bood om bestanden mee te delen, moest voorheen altijd worden ingelogd.

6 PC Markt Computerfabrikanten verscheepten vorig jaar fors minder pc's voor de Nederlandse markt, blijkt uit cijfers van Gartner die NU.nl claimt in zijn bezit te hebben. Het aantal daalde met bijna 11 procent; een jaar eerder daalde het aantal verkochte pc's ook al fors. De lancering van Windows 8 heeft niet de opleving gebracht waar veel fabrikanten op hadden gehoopt. In het vierde kwartaal van 2012, toen Windows 8 net uit was, werden 722.000 pc's verscheept. Een jaar eerder waren dat er nog 917.000; een daling van maar liefst 21,3 procent. In het derde kwartaal zakte het aantal verscheepte pc's ook al met 33 procent.

7 Reuze Telefoon Huawei zal zijn reuzentelefoon Ascend Mate met 6,1"- scherm nog dit jaar uit in Nederland uitbrengen. De telefoon wordt rond de zomer verwacht. Ook de Ascend D2, met 5" full-hd-scherm, zal rond dezelfde periode in Nederland op de markt komen. Huawei presenteerde de telefoons op elektronicabeurs CES vorige maand, maar toen was nog niet duidelijk of de Android- smartphones naar Nederland zouden uitkomen. De Ascend Mate en Ascend D2 zouden rond de zomer moeten uitkomen, zegt Huawei-marketingmanager Marc van den Helder tegen Tweakers. "Het zal in het tweede of derde kwartaal zijn, maar het is in elk geval de bedoeling om ze ook in Nederland uit te brengen."

8 Ontwikkeling Telefoons Telefoons zullen in de komende jaren weer dikker worden, naarmate de opvolger van 4g steeds vaker wordt toegepast. De opvolger van 4g vereist grotere accu's en meer antennes, waardoor in de telefoon meer ruimte nodig is om die onderdelen te huisvesten. De grotere accu's, snellere processors en verschillende antennes zijn allemaal nodig om de beoogde opvolger van het huidige 4g, lte-advanced, mogelijk te maken. Lte-advanced werkt als 4g, maar dan met 4g-signalen op verschillende frequenties om een hogere snelheid mogelijk te maken. Die dikkere telefoons zijn al snel nodig: Amerikaanse providers beginnen dit jaar al met lte-advanced. In Nederland zijn providers voorzichtiger: die denken dat lte-advanced in elk geval binnen zeven jaar komt.

9 Libre Office 4.0 De Document Foundation heeft versie 4.0 van LibreOffice aangekondigd. De kantoorsoftware, ooit begonnen als fork van OpenOffice.org, bevat onder meer betere compatibiliteit met Word-documenten en ondersteuning voor SharePoint. Van versie 4.0 van de opensource-kantoorsoftware waren al drie release candidates uitgekomen, maar donderdagmorgen is de finalversie van LibreOffice 4.0 verschenen. De nieuwe versie biedt onder meer betere ondersteuning voor de docx- en rtf-formaten van Microsoft, evenals ondersteuning voor ondermeer Microsoft Sharepoint en andere document management- systemen die de cmis-standaard ondersteunen.

10 PIN fraude Dieven zijn er eind vorig jaar met behulp van prepaid betaalkaarten in geslaagd om in totaal 11 miljoen dollar buit te maken. Door het verwijderen van de opnamelimiet die voor dergelijke kaarten gelden, konden zij het gestolen geld binnen een dag opnemen. De diefstal werd in ten minste twaalf landen gepleegd en vond plaats op kerstavond vorig jaar. Daarbij slaagden de criminelen erin om binnen enkele uren met slechts een klein aantal prepaid betaalkaarten 9 miljoen dollar op te nemen. Op oudjaarsdag sloegen de dieven opnieuw toe, maar namen dit keer 'slechts' 2 miljoen dollar uit de pinautomaten mee.

11 Acer tablet Acer brengt eind maart een 16GB-versie van de Acer Iconia Tab B1 op de markt. Een 8GB-model was al aangekondigd voor de Nederlandse markt en die tablet heeft een adviesprijs van 139 euro. De 16GB-versie lijkt voor ongeveer 149 euro beschikbaar te komen. De Acer Icinia Tab B 1is een budgettablet, die Android Jelly Bean 4.1 als besturingssysteem heeft. Het 7"-scherm heeft een resolutie van 1024x600 pixels en de processor is een Mediatek-dualcore die op maximaal 1,2GHz draait. Er is 512MB werkgeheugen aanwezig. De eerste versie die in Nederland beschikbaar kwam had 8GB opslaggeheugen en het nu aangekondigde model heeft dus een opslagcapaciteit van 16GB, dat uit te breiden is door middel van micro- sd-kaartjes. Verder is de tablet uitgerust met wifi, bluetooth 4.0 en een micro-usb 2.0- poort en het gewicht is 320 gram.

12 Gimps Project Een vrijwilliger ( Curtis Cooper, professor aan de universiteit van Central Missouri) van het distributed computing-project Gimps heeft het achtenveertigste Mersenne-priemgetal, met een lengte van 17.425.170 cijfers, gevonden. Het getal is daarmee het langste priemgetal dat op dit moment bekend is. Het is het derde Mersenne-priemgetal dat hij met de universiteitscomputers heeft gevonden. De andere twee priemgetallen vond hij in 2005 en 2006. Deze Mersenne-priemgetallen zijn een speciale klasse van priemgetallen: machten van twee, minus één. Van deze getallen zijn er tot nu toe slechts achtenveertig gevonden. Het vorige Mersenne- priemgetal werd gevonden in 2009. Voor het vinden van deze getallen wordt gebruik gemaakt van computers van vrijwilligers en universiteiten. Het distributed computing-project dat zoekt naar Mersenne-Priemgetallen noemt zich GIMP, een afkorting voor Great Internet Mersenne Prime Search. Dit zeventien jaar oude project gebruikt op dit moment meer dan 360.000 cpu's met pieken van 150 biljoen berekeningen per seconde.

13 ICT nieuws Over naar Frans voor het laatste ICT nieuws

14 Foto slide show..\Fotos\Fast Stone image viewer.doc

15 Internet Sneller surfen op Internet door het gebruik van meerdere browsers. Op www.browserchoice.eu kunt u een keuze maken uit een groot aantal browsers. (Let op de schuifbalk onderaan!)www.browserchoice.eu Sneller surfen op Internet door het gebruik van meerdere browsers.docSneller surfen op Internet door het gebruik van meerdere browsers.doc

16 Gezocht Voor het project Samen Online zijn voor de periode 23 februari t/m 4 april we op zoek naar vrijwilligers voor de dinsdag of donderdag middag, die de lessen willen begeleiden.

17 Computer Club Reeuwijk VRAGEN ?


Download ppt "Computer Club Reeuwijk 11 februari 2013. Agenda Nieuwtjes ICT nieuws Foto slide show Internet Vragen."

Verwante presentaties


Ads door Google