De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Computer Club Reeuwijk 10 december 2012 welkom. Agenda Nieuwtjes Nieuwtjes ICT Nieuws ICT Nieuws Vragen Vragen Fotobewerking Fotobewerking Kerstkaarten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Computer Club Reeuwijk 10 december 2012 welkom. Agenda Nieuwtjes Nieuwtjes ICT Nieuws ICT Nieuws Vragen Vragen Fotobewerking Fotobewerking Kerstkaarten."— Transcript van de presentatie:

1 Computer Club Reeuwijk 10 december 2012 welkom

2 Agenda Nieuwtjes Nieuwtjes ICT Nieuws ICT Nieuws Vragen Vragen Fotobewerking Fotobewerking Kerstkaarten Kerstkaarten

3 Nieuwtjes Multitouch patent Apple Patenten Kodak Vliegen Rotterdamse bussen Hitachi Vodafone Hartritmestoornissen meten Boetes TV fabrikanten Contactlens met LCD scherm

4 Apple Het Amerikaanse patentenbureau USPTO heeft een belangrijk patent dat in het bezit is van Apple ongeldig verklaard. Het Amerikaanse patentenbureau USPTO heeft een belangrijk patent dat in het bezit is van Apple ongeldig verklaard. Het bewuste patent beschrijft technologie voor multitouch en werd door het bedrijf onder andere gebruikt om Samsung mee aan te klagen. Het bewuste patent beschrijft technologie voor multitouch en werd door het bedrijf onder andere gebruikt om Samsung mee aan te klagen. Volgens Foss Patents gaat het om het patent met nummer 7.479.949 waarbij Steve Jobs als eerste vermeld staat in de lijst van uitvinders. Volgens Foss Patents gaat het om het patent met nummer 7.479.949 waarbij Steve Jobs als eerste vermeld staat in de lijst van uitvinders. Het is een van de belangrijke patenten die Apple gebruikt in zijn juridische strijd met Android-fabrikanten. Het is een van de belangrijke patenten die Apple gebruikt in zijn juridische strijd met Android-fabrikanten. Het USPTO heeft alle twintig claims die in het multitouch-patent beschreven staan ongeldig verklaard. Het USPTO heeft alle twintig claims die in het multitouch-patent beschreven staan ongeldig verklaard. Het gaat nog om een voorlopige uitspraak, waardoor het mogelijk is dat de beslissing, al dan niet deels, wordt teruggedraaid. Het gaat nog om een voorlopige uitspraak, waardoor het mogelijk is dat de beslissing, al dan niet deels, wordt teruggedraaid. De USPTO zal nu een reeks van stappen ondernemen om het patent opnieuw onder de loep te nemen. De USPTO zal nu een reeks van stappen ondernemen om het patent opnieuw onder de loep te nemen. Omdat echter alle claims ongeldig verklaard zijn, zal Apple alles uit de kast moeten halen om de instantie van de geldigheid te overtuigen. Omdat echter alle claims ongeldig verklaard zijn, zal Apple alles uit de kast moeten halen om de instantie van de geldigheid te overtuigen.

5 Kodak Apple en Google bieden waarschijnlijk gezamenlijk op de patentenportfolio die in bezit is van het noodlijdende Kodak. Apple en Google bieden waarschijnlijk gezamenlijk op de patentenportfolio die in bezit is van het noodlijdende Kodak. Aanvankelijk boden beide bedrijven nog apart op de patenten, waardoor het samenwerkingsverband opvallend is. Aanvankelijk boden beide bedrijven nog apart op de patenten, waardoor het samenwerkingsverband opvallend is. Volgens bronnen die bekend zijn met de veiling hebben gezegd dat Apple en Google de handen ineen hebben geslagen en een bod van meer dan 500 miljoen dollar voorbereiden op de patentenportfolio van Kodak. Volgens bronnen die bekend zijn met de veiling hebben gezegd dat Apple en Google de handen ineen hebben geslagen en een bod van meer dan 500 miljoen dollar voorbereiden op de patentenportfolio van Kodak. Uit de voorgaande biedingsronde bleek dat er slechts bedragen van tussen de 150 en 250 miljoen dollar zijn geboden, waardoor de partijen grote kans maken om de patenten in handen te krijgen. Uit de voorgaande biedingsronde bleek dat er slechts bedragen van tussen de 150 en 250 miljoen dollar zijn geboden, waardoor de partijen grote kans maken om de patenten in handen te krijgen. Het is onduidelijk waarom de bedrijven zijn overgegaan tot een samenwerkingsverband: mogelijk moet dit de kosten drukken en ervoor zorgen dat er uit de aankoop van de Kodakpatenten geen rechtszaken wegens inbreuk volgen. Het is onduidelijk waarom de bedrijven zijn overgegaan tot een samenwerkingsverband: mogelijk moet dit de kosten drukken en ervoor zorgen dat er uit de aankoop van de Kodakpatenten geen rechtszaken wegens inbreuk volgen. Kodak vroeg eerder een faillissement aan, nadat het bedrijf zijn schulden niet langer kon betalen. Kodak vroeg eerder een faillissement aan, nadat het bedrijf zijn schulden niet langer kon betalen.

6 Vliegen De FCC (Federal Communications Commission) is voorstander van opheffing van het verbod op het gebruik van diverse elektronica in vliegtuigen tijdens het taxiën, opstijgen en landen. De FCC (Federal Communications Commission) is voorstander van opheffing van het verbod op het gebruik van diverse elektronica in vliegtuigen tijdens het taxiën, opstijgen en landen. De telecomtoezichthouder roept de Federal Aviation Administration op om deze regels te schrappen. De telecomtoezichthouder roept de Federal Aviation Administration op om deze regels te schrappen. In de brief van Genachowski schrijft de FCC-baas dat het heroverwegen van de huidige regels broodnodig is omdat het gebruik van mobiele elektronica 'nauw is verweven met ons dagelijks leven'. In de brief van Genachowski schrijft de FCC-baas dat het heroverwegen van de huidige regels broodnodig is omdat het gebruik van mobiele elektronica 'nauw is verweven met ons dagelijks leven'. Apparaten als tablets en notebooks zouden bovendien niet alleen onmisbaar zijn voor consumenten maar volgens de toezichthouder, die onderdelen als wifi- en 3g-modules keurt, ook essentieel zijn voor zakelijk gebruik en daarmee de economie van de VS, zo schrijft The Hill. Apparaten als tablets en notebooks zouden bovendien niet alleen onmisbaar zijn voor consumenten maar volgens de toezichthouder, die onderdelen als wifi- en 3g-modules keurt, ook essentieel zijn voor zakelijk gebruik en daarmee de economie van de VS, zo schrijft The Hill. In 2007 keek de FCC al naar het minder streng maken van de regels, maar het besloot daar uiteindelijk niet toe omdat er onvoldoende technische informatie was om uit te sluiten dat draadloze elektronica de boordsystemen van vliegtuigen zou kunnen storen. In 2007 keek de FCC al naar het minder streng maken van de regels, maar het besloot daar uiteindelijk niet toe omdat er onvoldoende technische informatie was om uit te sluiten dat draadloze elektronica de boordsystemen van vliegtuigen zou kunnen storen.

7 Rotterdamse bussen Rotterdammers kunnen vanaf kerst gratis mobiel internetten in bussen van vervoersmaatschappij RET. Rotterdammers kunnen vanaf kerst gratis mobiel internetten in bussen van vervoersmaatschappij RET. Daarnaast plaatst de vervoerder digitale servicezuilen, die onder andere voor contact met de helpdesk zorgen en die kunnen printen. Daarnaast plaatst de vervoerder digitale servicezuilen, die onder andere voor contact met de helpdesk zorgen en die kunnen printen. Sommige bussen van RET zijn op dit moment al uitgerust met wifi, maar rond kerst moet dat bij alle bussen het geval zijn, meldt persdienst ANP. Sommige bussen van RET zijn op dit moment al uitgerust met wifi, maar rond kerst moet dat bij alle bussen het geval zijn, meldt persdienst ANP. De maatschappij is vanaf november bezig om de voertuigen van de netwerkapparatuur te voorzien. De maatschappij is vanaf november bezig om de voertuigen van de netwerkapparatuur te voorzien. Aanvankelijk hoopte RET op 9 december mobiel internet in zijn bussen aan te kunnen bieden, na een geslaagde test in september. Aanvankelijk hoopte RET op 9 december mobiel internet in zijn bussen aan te kunnen bieden, na een geslaagde test in september. De vervoersmaatschappij heeft zich verplicht wifi aan te bieden: het was onderdeel van de aanbesteding, begin dit jaar. De vervoersmaatschappij heeft zich verplicht wifi aan te bieden: het was onderdeel van de aanbesteding, begin dit jaar. Daarnaast gaat RET dertien zogenoemde servicezuilen plaatsen op belangrijke overstapplekken in de stad. Daarnaast gaat RET dertien zogenoemde servicezuilen plaatsen op belangrijke overstapplekken in de stad. De zuilen tonen actuele reisinformatie, kunnen info uitprinten en zorgen ook voor het contact met RET-medewerkers bij vragen. De zuilen tonen actuele reisinformatie, kunnen info uitprinten en zorgen ook voor het contact met RET-medewerkers bij vragen. RET is niet de eerste busmaatschappij die internet aanbiedt: ook Connexxion doet dit in Friesland, en in Amsterdam experimenteert het GVB met internet in de tram. ◘ RET is niet de eerste busmaatschappij die internet aanbiedt: ook Connexxion doet dit in Friesland, en in Amsterdam experimenteert het GVB met internet in de tram. ◘

8 Hitachi Hitachi heeft aangekondigd dat vanaf 31 maart 2014, vijf kwartalen van nu, het bedrijf zijn halfgeleiderproductie zal staken. Hitachi heeft aangekondigd dat vanaf 31 maart 2014, vijf kwartalen van nu, het bedrijf zijn halfgeleiderproductie zal staken. Het bedrijf maakt nu nog chips voor onder meer telecommunicatie. Het bedrijf maakt nu nog chips voor onder meer telecommunicatie. De divisie Information & Telecommunication Systems van Hitachi zal De Information & Telecommunication Systems-tak van het Japanse technologieconcern Hitachi zal blijven bestaan, maar de mankracht en productiefaciliteiten die nu nog voor de chipproductie van onder meer modemchips zorgdragen, zullen zich richten op productontwikkeling en ontwerp. De divisie Information & Telecommunication Systems van Hitachi zal De Information & Telecommunication Systems-tak van het Japanse technologieconcern Hitachi zal blijven bestaan, maar de mankracht en productiefaciliteiten die nu nog voor de chipproductie van onder meer modemchips zorgdragen, zullen zich richten op productontwikkeling en ontwerp. De halfgeleiderafdeling van Hitachi maakte chips voor zowel Hitachi zelf als voor externe klanten. De halfgeleiderafdeling van Hitachi maakte chips voor zowel Hitachi zelf als voor externe klanten. Hitachi produceert chips sinds 1975 halfgeleiders in zijn Information & Telecommunication Systems-divisie. Hitachi produceert chips sinds 1975 halfgeleiders in zijn Information & Telecommunication Systems-divisie. In 2004 vond een reorganisatie plaats om de aandacht wat te verleggen naar het ontwerpen en ontwikkelen van halfgeleiderproducten, maar de productie vond nog steeds binnenshuis plaats. In 2004 vond een reorganisatie plaats om de aandacht wat te verleggen naar het ontwerpen en ontwikkelen van halfgeleiderproducten, maar de productie vond nog steeds binnenshuis plaats. Vanaf 2014 komt daar dus een einde aan. Hitachi deed eerder al zijn harde schijf- en tv-divisies van de hand. ◘ Vanaf 2014 komt daar dus een einde aan. Hitachi deed eerder al zijn harde schijf- en tv-divisies van de hand. ◘

9 Vodafone De brand die in april dit jaar woedde in een netwerklocatie van Vodafone, heeft ervoor gezorgd dat de provider alle gegevens verloor die het volgens de bewaarplicht moet opslaan. De brand die in april dit jaar woedde in een netwerklocatie van Vodafone, heeft ervoor gezorgd dat de provider alle gegevens verloor die het volgens de bewaarplicht moet opslaan. Een backup van de gegevens stond in dezelfde ruimte en ging dus ook verloren. Een backup van de gegevens stond in dezelfde ruimte en ging dus ook verloren. Navraag bij Vodafone leert dat de historische verkeersgegevens van alle klanten op die locatie in Rotterdam waren opgeslagen. "Waarom die gegevens allemaal op dezelfde plek waren opgeslagen, is een goede vraag", zegt Jasper Koek, woordvoerder van Vodafone. "Dat is een van de lessen die we hieruit kunnen trekken." Navraag bij Vodafone leert dat de historische verkeersgegevens van alle klanten op die locatie in Rotterdam waren opgeslagen. "Waarom die gegevens allemaal op dezelfde plek waren opgeslagen, is een goede vraag", zegt Jasper Koek, woordvoerder van Vodafone. "Dat is een van de lessen die we hieruit kunnen trekken." In totaal zijn een jaar aan gegevens over telefoongesprekken en sms'jes verloren gegaan, evenals een halfjaar aan informatie over internetgebruik. In totaal zijn een jaar aan gegevens over telefoongesprekken en sms'jes verloren gegaan, evenals een halfjaar aan informatie over internetgebruik. In beide gevallen ging het om alle informatie die het bedrijf volgens de wet moet bijhouden: gegevens over telecomverkeer moeten een jaar bewaard blijven, informatie over internetverkeer mag al na een halfjaar worden verwijderd. In beide gevallen ging het om alle informatie die het bedrijf volgens de wet moet bijhouden: gegevens over telecomverkeer moeten een jaar bewaard blijven, informatie over internetverkeer mag al na een halfjaar worden verwijderd. Vodafone deelde het pand waarin zijn netwerklocatie was gevestigd met een aantal andere bedrijven, maar had niet onderzocht welke risico's dit met zich meebracht. De brand in april begon in een van de andere bedrijven in hetzelfde pand. ◘ Vodafone deelde het pand waarin zijn netwerklocatie was gevestigd met een aantal andere bedrijven, maar had niet onderzocht welke risico's dit met zich meebracht. De brand in april begon in een van de andere bedrijven in hetzelfde pand. ◘

10 Hartritmestoornissen Wetenschappers hebben een systeem ontwikkeld waarmee hartritmestoornissen via de smartphone opgespoord kunnen worden. Wetenschappers hebben een systeem ontwikkeld waarmee hartritmestoornissen via de smartphone opgespoord kunnen worden. Via een klein apparaatje, dat met de smartphone wordt verbonden, wordt de hartslag gemeten om zo stoornissen op te kunnen sporen. Via een klein apparaatje, dat met de smartphone wordt verbonden, wordt de hartslag gemeten om zo stoornissen op te kunnen sporen. De benodigde technologie is ontwikkeld door wetenschappers die werkzaam zijn aan de universiteit van Sydney. De benodigde technologie is ontwikkeld door wetenschappers die werkzaam zijn aan de universiteit van Sydney. Het apparaatje meet de variabiliteit in de hartslagen, wat mogelijk kan duiden op afwijkingen in het zenuwstelsel en dat is een risico voor de gezondheid. Het apparaatje meet de variabiliteit in de hartslagen, wat mogelijk kan duiden op afwijkingen in het zenuwstelsel en dat is een risico voor de gezondheid. Patiënten moeten het benodigde apparaatje op hun vinger plaatsen, waarna de hartslag gemeten kan worden. Patiënten moeten het benodigde apparaatje op hun vinger plaatsen, waarna de hartslag gemeten kan worden. Volgens de onderzoekers moet de smartphone-accessoire onderzoek naar hartritmestoornissen goedkoper en gemakkelijker maken. ◘ Volgens de onderzoekers moet de smartphone-accessoire onderzoek naar hartritmestoornissen goedkoper en gemakkelijker maken. ◘

11 Boete De Europese Unie heeft zes televisiefabrikanten boetes van in totaal 1,47 miljard euro opgelegd wegens het maken van verboden prijsafspraken in twee kartels. De Europese Unie heeft zes televisiefabrikanten boetes van in totaal 1,47 miljard euro opgelegd wegens het maken van verboden prijsafspraken in twee kartels. Philips moet 313 miljoen euro boete betalen en samen met LG Electronics nog eens 392 miljoen euro. Philips moet 313 miljoen euro boete betalen en samen met LG Electronics nog eens 392 miljoen euro. Naast Philips en LG kregen ook andere elektronicabedrijven boetes: Samsung heeft een boete gekregen van 151 miljoen euro; LG Electronics is veroordeeld tot 296 miljoen euro, Panasonic moet 157 miljoen euro neerleggen en de boetes voor Toshiba en Technicolor bedragen respectievelijk 28 en 39 miljoen euro. Naast Philips en LG kregen ook andere elektronicabedrijven boetes: Samsung heeft een boete gekregen van 151 miljoen euro; LG Electronics is veroordeeld tot 296 miljoen euro, Panasonic moet 157 miljoen euro neerleggen en de boetes voor Toshiba en Technicolor bedragen respectievelijk 28 en 39 miljoen euro. De Taiwanese onderneming Chunghwa kreeg geen boete, omdat het de kartels als klokkenluider aankaartte bij de Europese Commissie. De Taiwanese onderneming Chunghwa kreeg geen boete, omdat het de kartels als klokkenluider aankaartte bij de Europese Commissie. Volgens de toezichthouder zouden de bedrijven tussen 1996 en 2006 verboden prijsafspraken hebben gemaakt binnen de markt voor cathode ray tubes, de beeldbuizen die een basisonderdeel vormden voor oude crt-monitoren en televisies. Volgens de toezichthouder zouden de bedrijven tussen 1996 en 2006 verboden prijsafspraken hebben gemaakt binnen de markt voor cathode ray tubes, de beeldbuizen die een basisonderdeel vormden voor oude crt-monitoren en televisies. Ook zouden er onderling afspraken zijn gemaakt over het verdelen van klanten en het beperken van de crt-productie. ◘ Ook zouden er onderling afspraken zijn gemaakt over het verdelen van klanten en het beperken van de crt-productie. ◘

12 Contactlens Belgische wetenschappers van de Universiteit Gent en het onderzoekscentrum Imec zijn erin geslaagd om een lcd-scherm in te bouwen in een contactlens. Belgische wetenschappers van de Universiteit Gent en het onderzoekscentrum Imec zijn erin geslaagd om een lcd-scherm in te bouwen in een contactlens. Bij de presentatie van het eerste prototype hebben de onderzoekers nu letterlijk de dollartekens voor hun ogen staan. Bij de presentatie van het eerste prototype hebben de onderzoekers nu letterlijk de dollartekens voor hun ogen staan. De contactlens met het ingebouwde lcd-scherm is gepresenteerd door het Centrum voor Microsysteemtechnologie (CMST), Imecs geassocieerde lab aan de Universiteit Gent. De contactlens met het ingebouwde lcd-scherm is gepresenteerd door het Centrum voor Microsysteemtechnologie (CMST), Imecs geassocieerde lab aan de Universiteit Gent. Bij een lcd-scherm in de vorm van een contactlens krijg je natuurlijk de meest wilde fantasieën over de toepassingsmogelijkheden voor de gebruiker. Maar voorlopig is dit prototype nog zeer beperkt. Bij een lcd-scherm in de vorm van een contactlens krijg je natuurlijk de meest wilde fantasieën over de toepassingsmogelijkheden voor de gebruiker. Maar voorlopig is dit prototype nog zeer beperkt. Het eerste prototype dat de wetenschappers hebben gepresenteerd toont het patroon van een dollarteken, naar eigen zeggen als knipoog naar de tekenfilmfiguren met de dollartekens in hun ogen. De onderzoekers hopen de beeldkwaliteit te verbeteren door het aantal pixels te verhogen. Het eerste prototype dat de wetenschappers hebben gepresenteerd toont het patroon van een dollarteken, naar eigen zeggen als knipoog naar de tekenfilmfiguren met de dollartekens in hun ogen. De onderzoekers hopen de beeldkwaliteit te verbeteren door het aantal pixels te verhogen. Ook werken zij aan een volledig autonome elektronische contactlens met een ingebouwd beeldscherm die als een artificiële iris kan functioneren. Deze zou de lichttransmissie naar de retina kunnen regelen als de eigen iris beschadigd is. ◘ Ook werken zij aan een volledig autonome elektronische contactlens met een ingebouwd beeldscherm die als een artificiële iris kan functioneren. Deze zou de lichttransmissie naar de retina kunnen regelen als de eigen iris beschadigd is. ◘

13 ICT Nieuws Voor het laatste ICT nieuws schakelen we over naar Frans. Voor het laatste ICT nieuws schakelen we over naar Frans.

14 Computer Club Reeuwijk UW VRAGEN

15 Fotobewerking Vorige bijeenkomst hebben wij kunnen zien hoe de heer Bianchi foto’s weer als nieuw weet te krijgen.◘ Vorige bijeenkomst hebben wij kunnen zien hoe de heer Bianchi foto’s weer als nieuw weet te krijgen.◘ Heeft u hier zelf iets mee gedaan? Heeft u hier zelf iets mee gedaan?


Download ppt "Computer Club Reeuwijk 10 december 2012 welkom. Agenda Nieuwtjes Nieuwtjes ICT Nieuws ICT Nieuws Vragen Vragen Fotobewerking Fotobewerking Kerstkaarten."

Verwante presentaties


Ads door Google