De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bacteriën zijn ééncellig Bacteriën zijn ontzettend klein, ze zijn niet met het blote oog te zien. Met een speciale microscoop zijn ze wel goed te bestuderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bacteriën zijn ééncellig Bacteriën zijn ontzettend klein, ze zijn niet met het blote oog te zien. Met een speciale microscoop zijn ze wel goed te bestuderen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Bacteriën zijn ééncellig

3 Bacteriën zijn ontzettend klein, ze zijn niet met het blote oog te zien. Met een speciale microscoop zijn ze wel goed te bestuderen. normale microscoop speciale microscoop

4 Bacteriën hebben: - een celwand - Geen celkern! - Geen bladgroenkorrels!

5 Bacteriën planten zich voort door deling. Dit kan erg snel gaan. Onder gunstige omstandigheden kan een bacterie zich elk halfuur delen.

6

7 De meeste bacteriën zijn onschadelijk In de natuur ruimen bacteriën de resten van dode organismen op. Bacterien zijn ook voor ons nuttig: - Darmflora - Huidflora - Gebruik bij het maken van voedingsmiddelen - Reiniging (bodem, water, etc.) - Het maken van medicijnen

8 Sommige soorten bacteriën kunnen ziekten veroorzaken. Vaak is een besmetting goed te behandelen met antibiotica (maar niet altijd…)


Download ppt "Bacteriën zijn ééncellig Bacteriën zijn ontzettend klein, ze zijn niet met het blote oog te zien. Met een speciale microscoop zijn ze wel goed te bestuderen."

Verwante presentaties


Ads door Google