De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Foto’s verkleinen woensdag 25 januari 2012. Foto’s verkleinen Foto’s zijn te verkleinen door middel van: resolutie aanpassen bijsnijden/uitknippen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Foto’s verkleinen woensdag 25 januari 2012. Foto’s verkleinen Foto’s zijn te verkleinen door middel van: resolutie aanpassen bijsnijden/uitknippen."— Transcript van de presentatie:

1 Foto’s verkleinen woensdag 25 januari 2012

2 Foto’s verkleinen Foto’s zijn te verkleinen door middel van: resolutie aanpassen bijsnijden/uitknippen

3 Foto’s verkleinen Resolutie aanpassen Wat is resolutie? Een digitale foto is opgepouwd uit puntjes (pixels) met een bepaalde kleur. De resolutie is “het aantal pixels per cm/inch” (ppi)

4 Foto’s verkleinen De instellingen en mogelijkheden van de digitale camera bepalen in eerste instantie de “resolutie” van de geproduceerde foto. Hoe hoger de resolutie des te meer detail men kan vastleggen op de foto (althans voor het menselijk oog te onderscheiden) De grootte van de gewenste afdruk bepaalt de optimale resolutie van de foto voor zo’n afdruk. Voor normale afdruk is 300 ppi voldoende

5 Foto’s verkleinen

6 Conclusie: Een camera met een resolutie van 10 Megapixels is ruim voldoende

7 Foto’s verkleinen Meer over resolutie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Megapixel http://www.digitale-foto.be/resolutie.php http://nl.wikipedia.org/wiki/Megapixel http://www.digitale-foto.be/resolutie.php

8 Foto’s verkleinen Hoe groter het aantal Megapixels per foto hoe groter het bestand is om de foto in RAW-formaat op te slaan in de computer (of SD-kaart van de camera) Een compressietechniek kan de de opslaggrootte aanzienlijk verkleinen, zonder dat de kwaliteit erg achteruitgaat. Er zijn diverse compressietechnieken (populair:.jpg) Toch kan ook na compressie het fotobestand te groot zijn om b.v. de foto te versturen per e-mail of op een website te publiceren. Remedie: resolutie van de foto aanpassen (verkleinen)

9 Foto’s verkleinen Hulpmiddelen voor het aanpassen van de resolutie: Online webservice foto’s verkleinen Installeren van een “resize” programma

10 Foto’s verkleinen Online webservice foto’s verkleinen http://www.resizer.nl/

11 Foto’s verkleinen Programma voor resize (en conversie) http://www.avs4you.com/AVS-Image-Converter.aspx

12 Foto’s verkleinen Programma voor resize http://adionsoft.net/fastimageresize/

13 Foto’s verkleinen Programma voor resize MS Picture Manager Picture/resize…

14 Foto’s verkleinen

15 Bijsnijden (“crop”)

16 Foto’s verkleinen Uitknippen Met een (uitgebreid) fotobewerkingsprogramma


Download ppt "Foto’s verkleinen woensdag 25 januari 2012. Foto’s verkleinen Foto’s zijn te verkleinen door middel van: resolutie aanpassen bijsnijden/uitknippen."

Verwante presentaties


Ads door Google