De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Italië Kunst en Cultuur Reis 2012-2013.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Italië Kunst en Cultuur Reis 2012-2013."— Transcript van de presentatie:

1 Italië Kunst en Cultuur Reis

2 Verona De Arena van Verona is een antiek Romeins amfitheater in Verona in Italië. De arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters en wordt tot op heden nog gebruikt. Het staat bekend om de operavoorstellingen die er gehouden worden. De arena is voltooid in 30 n. Chr., op een plaats die vroeger buiten de stadsmuren lag. Met een afmeting van 139 meter lang en 110 meter breed is het een van de grootste amfitheaters uit het Romeinse Rijk. Vier ringmuren droegen de tribunes. De toeschouwers kwamen op hun zitplaats via 72 ingangen en 64 trappen. De buitenmuur was gebouwd uit wit en roze kalksteen uit Valpolicella en had drie verdiepingen bestaande uit arcades. Een aardbeving in 1117 verwoeste bijna de gehele bovenste verdieping en de oorspronkelijke buitenmuur, slechts een klein deel hiervan resteert nog.

3 Verona, de stad van Romeo & Julia

4 De San Zeno in Verona De San Zeno basiliek in Verona is één
van de bezienswaardigheden van de stad. Het is gebouwd op de plaats waar het graf ligt van de beschermheilige van Verona, Koning Pipin. Men noemt het ook wel het meest vereerde gebouw van Verona. De prachtige beelden in de kerk zorgen ervoor dat vele toeristen erop af komen. De deur aan de voorkant van de kerk is van brons gemaakt. Men weet niet precies wanneer de kerk is gebouwd, geschat word in de 8e a 9e eeuw. De huidige vorm dateert van na een aardbeving die plaatsvond in 1117 . Naast de basiliek is een klooster gebouwd. De monniken in dit klooster waren Benedictijns vervolgens is er een abdij van gemaakt. -zeno-basiliek

5 Scrovegnikapel met schilderingen van Giotto in Padua
PADUA, stad van de H. Antonius herbergt de Scrovegnikapel die de volledig intact gebleven serie fresco’s van Giotto ( ) bevat. Het is een van de grootste monumenten aller tijden van figuratieve kunst.  

6 St. Antonius kerk in Padua
De heilige Antonius van Padua (+ 1231) was een franciscaanse prediker en theoloog. Hij is een van de populairste heiligen ter wereld. In de volksdevotie wordt hij vaak aangeroepen als de patroon van verloren zaken. Deze kerk is een bedevaartsoord, dat nog steeds dagelijks door vele pelgrims wordt bezocht.

7 Bronzen ruiter standbeeld van Donatello, Padua
Van 1443 tot 1453 was Donatello in Padua waar hij het ruiterstandbeeld van Gattamelata maakte, het eerste belangrijke bronzen ruiterstandbeeld sinds de Oudheid, gebaseerd op het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius uit 176 na Christus. Donatello was erg goed in het weergeven van menselijke emoties..

8 Venetië, Gallerie dell'Accademia
De Gallerie dell'Accademia Venetië is een bekend museum in gelegen naast de brug de Ponte dell'Accademia in de wijk Dorsoduro in Venetië De collectie van het museum bevat vele zalen met Venetiaanse kunst uit diverse periodes zoals Byzantijnse kunst, Vroege Renaissance, Hoog- Renaissance en de Barok.

9 San Marco, Venetië De huidige basiliek is de derde kerk op deze plaats. Hij dateert van rond De basiliek is gebouwd om de overblijfselen van de Heilige Marcus, die in 828 door Venetië geroofd waren uit Alexandrië, een laatste rustplaats te bieden. Het gebouw wordt gezien als een van de mooiste basilieken van Europa en heeft zowel een interessant exterieur en interieur.

10 Murano, het glasblazers eiland

11 Milaan, San Siro, de moderne arena

12 Milaan, La Scala

13 Milaan, Galleria Victor Emanuel
Het gebouw bestaat uit vier gangen, overdekt met glas, die samenkomen in een doorzichtige koepel. De koepel is 47 meter hoog, vanaf de vloer tot het hoogste punt, en de diameter is 39 meter. Doordat er veel glas is gebruikt, lijkt het een verbazend luchtig plafond, terwijl er toch kilo ijzer in is verwerkt. Het hele gebouw is schitterend afgewerkt, tot in de kleinste details. De raamlijsten zijn bijvoorbeeld zeer mooi bewerkt. De classicistische elementen zijn duidelijk terug te zien in de vormen, schilderingen en het beeldhouwwerk (kariatiden). In 1864 begon de bouw van de passage. Giuseppe Mengoni leverde het ontwerp

14 De Dom van Milaan De Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente) is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld (zie Lijst van grootste kerken) en een meesterwerk van gotische kunst. De kerk staat aan het Domplein (Piazza del Duomo) in het hart van Milaan .De Dom is een belangrijke toeristische attractie vanwege het interieur met de vele middeleeuwse schatten en het exterieur met de tientallen torentjes en duizenden beelden


Download ppt "Italië Kunst en Cultuur Reis 2012-2013."

Verwante presentaties


Ads door Google