De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Digitale fotobewerking Seniorweb

Verwante presentaties


Presentatie over: "Digitale fotobewerking Seniorweb"— Transcript van de presentatie:

1 Digitale fotobewerking Seniorweb

2 Schema digitale fotobewerking
We beginnen met dit schema: Invoer Bewerking Uitvoer Links ziet u verschillende manieren waarop u een foto in de computer kunt krijgen Digitale camera Het eerst waar u waarschijnlijk is de digitale camera. Maar die is niet noodzakelijk. Foto cd-rom U kunt ook uw foto’s inlezen vanaf een cd-rom Scanner Uw afgedrukte foto’s gemaakt met een gewone camera kunt u scannen met behulp van een scanner. Digitale videocamera Tenslotte is het met veel digitale videocamera’s mogelijk om foto’s te maken. U heeft dan eigenlijk twee apparaten in een.

3 Pixels U ziet hier links een foto en deze heb ik rechts helemaal uitvergroot. Wat u ziet dat zo’n foto is opgebouwd uit gekleurde puntjes. Deze puntjes worden pixels genoemd. Het aantal pixels waaruit een foto bestaat wordt resolutie genoemd.

4 Pixels Lage resolutie fotocamera: bijvoorbeeld 640 x 480 ( pixels) Hoge resolutie fotocamera: bijvoorbeeld 3264 x 2448 = 8 megapixels (miljoen) pixels; en hoger tot meer dan 20. Kijken we naar een goedkope camera met een lage resolutie dan wordt een foto opgebouwd uit 640 bij 480 beeldpuntjes. Reken je dat uit dan zijn dat ongeveer pixels. Een duurdere camera met een hogere resolutie neemt foto’s die bestaan uit 2048 bij 1360 beeldpuntjes. Vermenigvuldigd is dat ongeveer 3,1 miljoen pixels. Een miljoen pixels wordt ook wel megapixels genoemd. Dat begrip megapixel ziet u op alle camera’s vermeld. En geeft een indruk van de kwaliteit van de foto.

5 Lage resolutie foto 640 x 480 Dit is een foto die gemaakt is met een goedkope camera. Een resolutie van 640 x 480 U ziet dat de foto wat vlekkerig is en er weinig detail is te zien.

6 Hoge resolutie foto 2592 x 1944 Dit is dezelfde foto, maar dan genomen met een hoge resolutie camera. U ziet dat de foto veel groter is, dat klopt ook bedenk maar eens dat deze uit 2048 bij 1360 pixels bestaat. U ziet dat er nu ook veel meer details te zien zijn, zoals de letters op de sokkel van het beeld.

7 Beeldscherm Weergave foto op beeldscherm Aantal pixels: 1024 x 768
Of hoger: 1600 x 1024 pixels Aantal kleuren: high of true color (16 of 32 bits = 2 of 4 byte)

8 DPI Dots per inch 60 – 90 dpi matrixprinter
dpi inktjet printer 600 – 1800 dpi laserprinter

9 Bewerking Uitsnijden van selecties Formaat wijzigen
Verbeteren van foto’s Retoucheren Decoreren en effecten


Download ppt "Digitale fotobewerking Seniorweb"

Verwante presentaties


Ads door Google