De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

© 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?

Verwante presentaties


Presentatie over: "© 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?"— Transcript van de presentatie:

1 © 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?

2 Malware. Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Het woord is een samenvoeging van het Engelse malicious software (kwaadwillende software). 300% groei in 2007 AVERT ontvangt dagelijks 50.000 samples

3 Wat voor soorten Malware zijn er? Wanneer we het over malware hebben dan praten we meestal over: Virussen Worms Trojaanse paarden Spyware Rootkits

4 Virus Mensen krijgen de griep door besmetting met een virus. Zo is het ook met een computer. Wanneer een besmet bestand op de computer wordt uitgevoerd, kan het hele systeem besmet raken. Bestanden kunnen beschadigd of zelf geheel gewist worden.

5 Worm Een worm is een soort virus dat zich verspreidt via computernetwerken, bijvoorbeeld via e-mail of peer-to- peernetwerken (KaZaA, LimeWire, etc...).

6 Trojaans paard Een trojaans paard is in de computerwereld een programma dat ongewenst meekomt met een programma dat door de gebruiker wordt geïnstalleerd. Het is genoemd naar het Paard van Troje waarin Griekse soldaten de stad Troje binnenkwamen om de poorten van de stad van binnenuit te openen.

7 Spyware Spyware is de naam voor computerprogramma's (of delen daarvan) die informatie vergaren over een computergebruiker en deze doorsturen naar een externe partij.

8 Rootkit Een rootkit is een set softwaretools die vaak wordt gebruikt door een derde partij (meestal een hacker) na toegang te hebben verkregen tot een (computer-) systeem. De rootkit nestelt zich diep in het besturingssysteem.

9 Andere gevaren. Hackers Spam Phishing (Onbedoeld) versturen van privé gegevens

10 Computerkrakers (Hackers) Een hacker is in het dagelijks spraakgebruik meestal iemand die inbreekt in computersystemen. Het is de benaming voor een meestal kwaadwillend persoon, die zich bezig houdt met het zich wederrechtelijk toegang verschaffen tot al dan niet beveiligde computersystemen

11 Spam Spam is een verzamelnaam voor ongewenste berichten. Spam is ook bekend als Unsolicited Commercial E-mail en Unsolicited Bulk E-mail.

12 Phishing Phishing is een vorm van internetfraude. Het bestaat uit het oplichten van mensen door ze te lokken naar een valse (bank)website, die een kopie is van de echte website en ze daar — nietsvermoedend — te laten inloggen met hun inlognaam en wachtwoord of hun creditcard-nummer.

13 Ook niet te vergeten Bescherming van onze kinderen Instant messengers E-mail Websites voor volwassenen Privé gegevens zoals e-mail adressen, enz…


Download ppt "© 2007 McAfee, Inc. Computerbeveiliging Welke gevaren liggen er op de loer?"

Verwante presentaties


Ads door Google