De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Isolement Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? “Steekje los” – buitensluiten? “Steekje los” – buitensluiten?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Isolement Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? “Steekje los” – buitensluiten? “Steekje los” – buitensluiten?"— Transcript van de presentatie:

1 Isolement Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? “Steekje los” – buitensluiten? “Steekje los” – buitensluiten? Blootstaan aan geestenwereld Blootstaan aan geestenwereld

2 Onrein Rein/onrein: kwestie van hygiëne? Rein/onrein: kwestie van hygiëne? OT/Leviticus: omgaan met de HEER “Wees heilig, want Ik ben heilig!” OT/Leviticus: omgaan met de HEER “Wees heilig, want Ik ben heilig!” Onreine geest: gescheiden van God Onreine geest: gescheiden van God Wat doet die hier? Wat doet die hier?

3 Bevrijdingspastoraat? Bijzonder geval? Bijzonder geval? Psychische ziekte Psychische ziekte Occult belast Occult belast Kunnen wij wat Jezus kan? Kunnen wij wat Jezus kan? Onrein: deze ene laat iets zien van ons Onrein: deze ene laat iets zien van ons Seksverslaving Seksverslaving Jaloezie Jaloezie Kwaadspreken Kwaadspreken Hoe kom ik hier? Hoe kom ik hier?

4 In de aanval Hoe komt Jezus hier? Galilea: van Nazaret naar Kafarnaüm Hoe komt Jezus hier? Galilea: van Nazaret naar Kafarnaüm Onreine geest tegenover “de heilige van God” Onreine geest tegenover “de heilige van God” Confrontatie in ons eigen leven? Confrontatie in ons eigen leven? Vanuit mezelf wil ik Jezus niet Verlossing van de andere kant Vanuit mezelf wil ik Jezus niet Verlossing van de andere kant

5 Ongedeerd Vermorzeld in strijd tussen Jezus en de boze? Vermorzeld in strijd tussen Jezus en de boze? Boze is erop uit om kapot te maken Boze is erop uit om kapot te maken Jezus’ macht over onreine geest: Kan geen kwaad meer doen Jezus’ macht over onreine geest: Kan geen kwaad meer doen Woorden van genade, daden van genade Woorden van genade, daden van genade Aan Jezus gewonnen geven? Veilig in zijn handen! Aan Jezus gewonnen geven? Veilig in zijn handen!

6 Reageren Onder de indruk van Jezus’ gezag Onder de indruk van Jezus’ gezag Jezus is evangelie in eigen Persoon Jezus is evangelie in eigen Persoon Komt ook naar mij toe als Bevrijder Komt ook naar mij toe als Bevrijder Herder neemt mij, schaap, in zijn armen Herder neemt mij, schaap, in zijn armen Een teken van heelmaking Een teken van heelmaking


Download ppt "Isolement Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? Schreeuwer in de synagoge Hoe komt die hier? “Steekje los” – buitensluiten? “Steekje los” – buitensluiten?"

Verwante presentaties


Ads door Google