De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Olympische Spelen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Olympische Spelen."— Transcript van de presentatie:

1 De Olympische Spelen

2 Waar zijn de Olympische Spelen ontstaan?
De Olympische Spelen zijn ontstaan vlak bij het stadje Olympia, ongeveer 4000 jaar geleden, in Griekenland. Vandaar de naam: De Olympische spelen. Voor de Griekse mannen was sport erg belangrijk, ze deden het om hun goden te eren. Vrouwen mochten niet meedoen.

3 Sporten De Grieken sportten in hun blootje. De belangrijkste sporten waren: Hardlopen, Discuswerpen, Worstelen, Speerwerpen en Verspringen. De winnaar kreeg een lauwerkrans op het hoofd, soms geld, en heel soms werd er een standbeeld van de winnaar gemaakt. De laatste oude Olympische spelen waren in 394.

4 Pierre de Coubertin Toch zijn er alweer ruim 100 jaar Olympische spelen, dat komt door de man: Pierre de Coubertin. Hij wilde weer dat er Olympische werden gehouden, De 3 redenen: 1.Hij was helemaal gek op verhalen van de oude Spelen. 2.Hij vond dat er veel te weinig gesport werd. 3.Hij wilde dat jongeren uit verschillende landen elkaar beter leerden kennen. Hij dacht: als mensen elkaar kennen, gaan ze ook geen oorlog voeren. De eerste moderne Olympische spelen waren in 1896.

5 Het Olympisch vuur In 1928, werd in Amsterdam het eerste Olympische vuur aangestoken. Het vuur moet de hele Olympische spelen blijven branden. Het wordt aangestoken in Olympia, dan wordt het met duizenden hardlopers naar de plaats waar de Olympische spelen worden gehouden, gebracht. Soms worden er andere vervoersmiddelen gebruikt.

6 Het symbool Het symbool bestaat uit 5 ringen, de kleuren: blauw, zwart, rood, geel en groen. Dat is omdat in elke nationale vlag een van deze kleuren zit. De Olympische vlag is bedacht door Pierre de Coubertin, en werd voor het eerst gebruikt in 1920, in Antwerpen.

7


Download ppt "De Olympische Spelen."

Verwante presentaties


Ads door Google