De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De poldertoren In Emmeloord.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De poldertoren In Emmeloord."— Transcript van de presentatie:

1 De poldertoren In Emmeloord

2 De algemene kenmerken:
Wat voor gebouw: Watertoren Architect is J.W.H.C. Pot en H. van Gent. Het gebouw is groot De maten van het gebouw zijn: 65.3m hoog, 14m breed en 243 treden. De constructie van het gebouw is duidelijk zichtbaar. De constructie is: metselwerk. Er zijn verschillende versieringen aangebracht: De klok, een haantje boven op het dak en een paar ramen.

3 De functie van het gebouw:
De poldertoren wordt gebruikt voor toeristen om het uitzicht te bekijken van de noordoostpolder. Elke donderdagachtend en vrijdagavond speelt de bejaardier(Anne Kroeze) een klokkenspel. Je kunt aan de buitenkant zien waar het gebouw van is gemaakt en dat is van stenen (metselwerk).

4 De omgeving: Ik vind dat de poldertoren goed in de omgeving past omdat het echt een kenmerk is van de noordoostpolder en het staat midden in het centrum. Het gebouw valt heel goed op want als je de noordoostpolder in komt rijden zie je hem al staan.

5 Waarom vind ik de poldertoren een mooi gebouw?
Als je de noordoostpolder in rijdt zie je de poldertoren al staan. Het is een mooi kenmerk van de noordoostpolder. Hij staat op een mooie plek. Hij ziet er verzorgd en mooi uit. Ik vind het leuk dat er klokkengeluid uit kan komen. Het haantje wat boven op het dak staat vind ik ook heel mooi.

6 Filmpje over de poldertoren:
Als je naar gaat en klikt op poldertoren( staat boven aan ) dan kun je een leuk filmpje zien over de poldertoren!

7 Openingstijden: dinsdag 11.00-17.00 uur woensdag 11.00-17.00 uur
donderdag  uur vrijdag  uur zaterdag  uur toegang 1,50 euro kinderen tot 12 jaar gratis kinderen alleen onder begeleiding Exposities zijn gratis te bezichtigen. Op donderdagochtend tot uur beklimming tot op de top niet mogelijk! Dit i.v.m. bespeling op het carillon

8 Plaatjes van de poldertoren:

9 EINDE Gemaakt door: Sigrid Verhoek Klas: 3C Vak: CKV Datum:


Download ppt "De poldertoren In Emmeloord."

Verwante presentaties


Ads door Google