De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden."— Transcript van de presentatie:

1 Wat is dat eigenlijk

2  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden weggelaten.  Waar moet het geïnstalleerd worden.  En zeker niet te vergeten ingave van een sleutel, of een of andere vorm van bewijs dat het een legaal stukje software is.

3  Hier valt de interactie of toch het grootste gedeelte weg  Het is dus de maker van het unattended gedeelte die bepaald waar het komt te staan, wat de instellingen zijn, meestal ook wat de sleutel is.  De opstart kan gebeuren van op de PC zelf, maar ook via het netwerk (bedrijfs server enz.)

4  Dit is een systeem dat ontwikkeld is door en voor de grote bedrijven.  Voor de systeembeheerder(s) om enkele 100en Pc's van op afstand te voorzien van een nieuw software pakket.  De gebruiker start zijn pc op en automatisch wordt de aangevraagde software op zijn pc gezet.  De kanttekening hierbij is dat al deze pc’s met dezelfde sleutel worden geïnstalleerd.

5  Op de zwarte markt (newsservers P2P enz.) circuleren ook unattended versies van software pakketten.  Dit zijn meestal versies die door een script worden geïnstalleerd en voorzien zijn van industriële keys of cracks.  Dus ongeacht het feit dat voor de gebruiker alles in orde lijkt, blijft het natuurlijk een ongeldige versie.

6  Dit zijn sleutels die voor grote bedrijven bedoeld zijn, om dus 100en aantallen van een software pakket te installeren… vb office pakketten … enz.  Hiermee hebben dus de software bedrijven zelf een gat in de beveiliging gemaakt.

7  Dit soort key’s is op vrij grote schaal op de zwarte markt terecht gekomen, meestal onder de vorm van een unattended installatie waar de key via een script in is voorgebakken.

8  Unatended is dus bedoeld voor veelvuldige en automatische installatie van software.  Zoals zo dikwijls, Als er iets wordt gemaakt om gemakkelijk iets te doen, dan worden er beveiligingen omzeild… en dat wordt in de meeste gevallen (door de zwarte markt) opgepikt en ge(mis)bruikt.


Download ppt "Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden."

Verwante presentaties


Ads door Google