De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

METEOR-SERVER.

Verwante presentaties


Presentatie over: "METEOR-SERVER."— Transcript van de presentatie:

1 METEOR-SERVER

2 De opstelling. De antenne. De ontvanger. De pc en randapparatuur.
De software. De resultaten.

3 De antenne. De antenne is een zelfbouw Quadrifillar met een breedte van 60 cm en een hoogte van 1,7 meter.

4 De antenne. Ook andere antennes zijn natuurlijk mogelijk. Dit was mijn eerste opstelling, een zelfbouw 6m band YAGI

5 De radio-ontvanger. De ontvanger is een ICOM IC-PCR1500 en wordt gewoon op de pc aangeloten via een USB 2.0 poort. De sturing van de ontvanger gebeurt via de bijgeleverde software met de PC. Hij kan ontvangen op frequenties van 0 tot 3,2 Ghz op SSB (USB en LSB), FM, WFM, CW en AM.

6 De PC en randapparatuur
De PC is portable met een 2,4 GHz P4, 20 Gb harde schijf en 768 Mb werkgeheugen, verbonden met mijn home network. Er is ook een externe harde schijf van 250 Gigabyte voor de opslag van de data.

7 De Software Voor de ontvanger wordt de bijgeleverde software gebruikt.
Voor de analyse van het ontvangen geluid wordt Spectrum Lab gebruikt.

8 De software. Verder wordt ook nog gebruik gemaakt van U-Serv, een FTP server programma, dat ik gebruik om anderen toegang te geven tot de verzamelde data.

9 De RESULTATEN. Het ontvangen signaal wordt constant geannalyseerd door 4x Spectrum Lab te openen. Er worden dan 45 sec, 5min, 1uur en 24 uur captures gemaakt. Ook 5min wavefiles worden opgeslagen. Al deze captures worden dan opgeslagen op de externe harde schijf, gerangschikt op year, month, day, hour en in de filename worden ook al deze gegevens vermeld. De portable die dienst doet als server, draait in UT (universal time), en wordt om de 15 minuten gesynchroniseerd met een timeserver, zodanig dat alle tijden juist zijn en dat de captures makkelijk terug te vinden zijn, voor iedereen, ook bv buitenlanders die in een andere tijdzone zitten.

10 THE END


Download ppt "METEOR-SERVER."

Verwante presentaties


Ads door Google