De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hotel Rozebottel Een mysterieuze gast

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hotel Rozebottel Een mysterieuze gast"— Transcript van de presentatie:

1 Hotel Rozebottel Een mysterieuze gast
Cheyenne 18 September 2008 Hotel Rozebottel Een mysterieuze gast

2 Waarom Ik het boek gekozen heb.
Omdat ik nits anders leeks' had, en dit boek is spannend en grappig,daar hou ik van.(Dus een gokje)

3 Informatie van de schrijver de naam van de tekenaar en de uitgever.
De schrijvster is Marjo Roeven. Ze is geboren op 17 december 1961 in Bennekom. De tekenaar is Melanie Broekhoven ze woont in Rotterdam. De uitgever is

4 De hoofdpersonen en bijpersonen
Lucy Rozebottel: Een bijdehand meisje,kan nooit stil blijven zitten. Carrie: Sportief,maar toch wat dik houd van eten. (maar geen mager eten.) Nicole: De mensen geloofde haar altijd omdat ze er zo lief uit zag. De bijpersonen: Jan-Jaap broertje van Lucy: Wijsneus van de familie,altijd bezig met uitvindingen. Mike broertje van Lucy: (tweeling met J.J.) Sportief typ is vaak buiten is vaak buiten en houd van vechten. Dolly moeder van Lucy: Eigenaar van het hotel. Muis zus van Lucy: Muis is een echte dromer. De oudste en is een aansteller.

5 Hoe het boek begint en wat de 1e zin is.
Het verhaal begint gelijk en daarna worden de personen voorgesteld. De 1e zin: ,,Belachelijk!”bromde agent Venendaal.

6 Andere boeken van de schrijvster:
Hotel Rozebottel: Gasten op de vlucht Staat op z’n kop. Vlam in de pan. Klopgeesten? Een mysterieuze gast. Alles loopt in de soep.

7 De korte inhoud van het boek.
De meisjes Carrie en Nicole deden vakantiewerk in het hotel todat ze weer naar school moesten.Omdat het hotel zo afgelegen lag logeerden ze zolang bij Lucy in huis.Moeder Dolly Rozebottel had het hotel voor een half jaar verhuurd aan Sophie Mertens(bijnaam Spriet) diëtiste en dr.Zorgvliet (bijnaam Baardmans) om het hotel om te toveren tot kuuroord waar gasten kunnen afvallen.(Ook verkopen Spriet en baardmans dure crèmes en lotions om jong van te blijven)Op een dag werden er allemaal aparaten de bibliotheek binnen gezet om af te slanken.J.J. en de drie meisjes gingen naar de bibliotheek.Lucy gaat op een trilstoel zitten die nog niet geïnstreleerd is.Het ding slaat op hol en Lucy vliegt naar de andere kant van de biblitheek,voor Spriets voeten.Ze was misselijk.En toen…kotste ze over de voeten van Spriet!Ze kregen straf en J.J. ook.’s Avonds kwam de mysterieuze gast via de achterdeur naar binnen de vriendinnen waren nieuwsgierig wie dit is en gaan op onderzoek uit.Muis gaat ramen lappen net als de 3 meisjes.Ze komt erachter wie de mysterieuze vrouw is,Her is een bekende actrice Hannelore Ross.Gelijk belt ze haar beste vriendin op deze roddelt dit Nieuws het hele dorp rond.En al gauw staan er journalisten voor het hotel.Omdat de vriendinnen niet blij zijn met de komst van het kuuroord en de dokter en diëtiste die geheimzinnig doen met hun “kamertje”waar ze hun crémes bewaren.J.J. komt erachter dat de crémes nep zijn er zit goedkope vaseline,kamille en bronwater in.Ook horen ze van Hannelore Ross dat dr.Zorgvliet geen echte dokter is maar een acteur uit een tv-serie.Nu bedenken ze een plan om baardmans en spriet te ontmaskeren dat alles nep is.Via een rookbom gaan de springlers af in het kamertje van Spriet en Baarmans en zo ontdekken Dolly en de gasten dat de crémes enz. Nep zijn.Ze vluchten gauw voor de journalisten en boze gasten die hun geld willen hebben.

8 Wat voor boek het is. Grappig en spannend.
Toen Lucy over de schoenen van Spriet kotste!

9 Wat voor einde het boek heeft. Happy end of een open einde.

10 Wat ik van het boek vind. Het is een leuk boek.
Het is bedoeld voor meisjes maar jongens kunnen(als ze het leaks vinden)het ook lezen.

11 Het einde van mijn boekbespreking
Bedankt voor het kijken en luisteren!

12 Nog een paar foto’s… Marjo Melanie Broekhoven Roeven


Download ppt "Hotel Rozebottel Een mysterieuze gast"

Verwante presentaties


Ads door Google