De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sociaal infopunt handleiding portaalsite versie februari 2008.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sociaal infopunt handleiding portaalsite versie februari 2008."— Transcript van de presentatie:

1 sociaal infopunt handleiding portaalsite versie februari 2008

2 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 2 handleiding portaalsite Je vindt de portaalsite door te surfen naar http://sociaalinfopunt.antwerpen.be/

3 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 3 handleiding portaalsite Scherm 1

4 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 4 handleiding portaalsite Scherm 1: verwelkoming Op de verwelkomingpagina kom je enkel terecht via http://sociaalinfopunt.antwerpen.be/http://sociaalinfopunt.antwerpen.be Op deze pagina vind je wat meer uitleg over het hoe en wat van de portaalsite Je vindt er tevens de handleiding van de portaalsite (door te klikken op “handleiding”) en een overzicht van de laatste wijzigingen aan de portaalsite. (onderaan de pagina) Wanneer je voor de eerste keer wil aanloggen op de portaalsite, moet je je registreren. Dit kan door te klikken op”registreer”. (voor verdere uitleg over registratie zie pagina 6) Wanneer je reeds geregistreerd bent, klik dan op “log in” of “enter” (onderaan het scherm) om naar het aanlogscherm te gaan.

5 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 5 handleiding portaalsite Scherm 2

6 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 6 handleiding portaalsite Scherm 2: aanloggen/registratie Wanneer je toegang wil krijgen tot de portaalsite, moet je je gebruikersnaam en paswoord ingeven. Indien het de eerste keer is dat je je aanmeldt en je nog geen gebruikersnaam en paswoord toegewezen hebt gekregen, dan kan je dit aanvragen bij de beheerder van de portaalsite, door een mailtje te sturen naar sociaalinfopunt@ocmw.antwerpen.be (via “registreer” op de verwelkomingpagina of via “klik hier” onder het aanlogkader  mailtje opent automatisch) In dat mailtje vermeld je jouw naam, jouw e-mailadres en de wijk waar je werkt. Dit laatste is noodzakelijk om je de juiste toegang te kunnen verstrekken. Van zodra de beheerder je als gebruiker heeft toegevoegd, zal je een mailtje ontvangen met daarin jouw persoonlijke gebruikersnaam en paswoord. (Je kan deze nog wijzigen, maar daarover straks meer. (zie pagina 13 + pagina 14) Bij de eerste aanmelding moet je de toegewezen gebruikersnaam en het toegewezen paswoord gebruiken.) Van zodra je dit mailtje ontvangen hebt, heb je toegang tot de portaalsite. Je voert de gebruikersnaam en het paswoord in op de daarvoor bestemde plaats en klikt vervolgens op valideren.

7 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 7 handleiding portaalsite Scherm 3

8 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 8 handleiding portaalsite Scherm 3: startpagina Via het aanlogscherm kom je op de startpagina van de portaalsite. Je komt automatisch terecht in het voor jou bestemde deel namelijk het deel van de portaalsite dat te maken heeft met jouw wijk. (vandaar dat het belangrijk is jouw wijk te vermelden in het registratiemailtje) Op deze startpagina heb je verschillende mogelijkheden. Je kan er je persoonlijke gegevens en linken beheren, je kan er nieuwsberichten met betrekking tot de sociale infopunten lezen, informatie terugvinden over de verschillende sociale infopunten, Je vindt er een kalender met o.a. de data van de netwerkvergaderingen, de contactgroep. Je vindt er de handleiding en je kan er vragen stellen aan de beheerder van de portaalsite en aan de andere gebruikers. Via de bovenaan opgesomde hoofdcategorieën (organisatie, thema, product, algemeen) kan je gaan zoeken naar informatie, alsook via de zoekfunctie “niet gevonden?”” rechts boven, via trefwoord en in Google.

9 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 9 handleiding portaalsite Scherm 4

10 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 10 handleiding portaalsite Scherm 4: startpagina Op de startpagina heb je de mogelijkheid de beheerder van de portaalsite te contacteren wanneer je foutieve informatie tegenkomt, linken die niet werken of wanneer je vindt dat bepaalde belangrijke informatie nog ontbreekt. Wanneer je op de aangegeven plaats klikt, wordt er automatisch een mailtje geopend gericht aan het sociaalinfopunt@ocmw.antwerpen.be. Dit komt terecht in de mailbox van desociaalinfopunt@ocmw.antwerpen.be beheerder van de portaalsite, die jouw vraag dan verder behandelt.

11 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 11 handleiding portaalsite Scherm 5

12 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 12 handleiding portaalsite Scherm 5: startpagina Op de startpagina vind je tevens een link naar het overzicht van de veelgestelde vragen.

13 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 13 handleiding portaalsite Scherm 6

14 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 14 handleiding portaalsite Scherm 6: mijn gegevens Wanneer je in de linkerkolom op “mijn gegevens” klikt, opent de pagina waar je je eigen gegevens kan beheren. Daar kan je, zoals eerder vermeld, je gebruikersnaam en paswoord wijzigen. Indien je je gebruikersnaam en/of paswoord bvb. na een vakantieperiode vergeten bent, kan je dit opvragen bij de beheerder van de portaalsite. (via “klik hier” op het aanlogscherm) Vergeet na de wijziging niet te klikken op “opslaan” of de wijzigingen worden niet onthouden!

15 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 15 handleiding portaalsite Scherm 7

16 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 16 handleiding portaalsite Scherm 7: mijn linken (categorieën) Je kan de portaalsite ook gaan personaliseren. Wanneer je in de linkerkolom op “mijn linken” klikt, opent de pagina waar je linken die je veel gebruikt of belangrijk en handig vindt, kan toevoegen en beheren. De opdeling van de linken gebeurt in categorieën die je ook zelf bepaalt. Je moet altijd eerst een categorie toevoegen vooraleer je een link kan plaatsen. Om iets aan een categorie te wijzigen klik je op het eerste icoontje met het “potloodje”. Als je een categorie wilt verwijderen, klik je op het tweede icoontje met het “vuilbakje”. Let op, alle linken die je onder die categorie hebt opgeslagen worden ook verwijderd! Wanneer je een link aan de gekozen categorie wilt toevoegen, klik je op het derde icoontje. (“wereldbol”) Wanneer je een link wilt leggen naar een document, klik je op het vierde icoontje met het “potloodje”.

17 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 17 handleiding portaalsite Scherm 8

18 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 18 handleiding portaalsite Scherm 8: mijn linken Wanneer je in het vierkantje voor een categorie klikt, krijg je de verschillende linken te zien die je daar zelf hebt geplaatst. Om iets aan een link te wijzigen, klik je op het eerste icoontje met het “potloodje”. Als je een link wilt verwijderen, klik je op het icoontje met het “vuilbakje”. Wanneer je op de link klikt, opent de gelinkte website.

19 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 19 handleiding portaalsite Scherm 9

20 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 20 handleiding portaalsite Scherm 9: categorie toevoegen Door op “categorie toevoegen” te klikken, kan je een nieuwe categorie toevoegen. Je typt de naam van de categorie en klikt dan op “opslaan”. Je zal zien dat de toegevoegde categorie op het scherm verschijnt. Door op het icoontje met de wereldbol te klikken, kan je een link toevoegen onder de nieuwe categorie.

21 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 21 handleiding portaalsite Scherm 10

22 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 22 handleiding portaalsite Scherm 10: link toevoegen Door op het icoontje met de wereldbol te klikken (achter de toegevoegde categorie) kan je een link toevoegen aan deze categorie. Bij naam vul je de naam in die je aan de link wil geven. Bij link moet je de gekozen link toevoegen. Als je de link niet van buiten kent, dan kan je deze eerst opzoeken op internet, kopiëren en dan plakken. (je zal zien dat http:// er dan tweehttp:// keer staat, je moet één van deze twee “http://” verwijderen) Klik dan op “opslaan” en je zal zien dat de link werd toegevoegd.

23 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 23 handleiding portaalsite Scherm 11

24 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 24 handleiding portaalsite Scherm 11: mijn vragen Wanneer je op “mijn vragen” klikt, krijg je een scherm waarin je de mogelijkheid hebt jouw vragen te beheren. Je kan er vragen stellen aan de andere gebruikers van de portaalsite. Je vindt er ook jouw openstaande en beantwoorde vragen. Een vraag kan maximaal twee keer beantwoord worden. (dit om te vermijden dat deze rubriek een forum wordt) Wanneer jouw vraag twee keer beantwoord is, maar de antwoorden niet aan jouw verwachtingen voldoen, dan moet je de vraag opnieuw stellen.

25 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 25 handleiding portaalsite Scherm 12

26 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 26 handleiding portaalsite Scherm 12: mijn vragen Wanneer je op “stel een nieuwe vraag” klikt, krijg je bovenstaand scherm. Je vult er de vraagtitel in, jouw vraag en klikt op “opslaan”. Je zal zien dat de vraag dan onder “openstaande vragen” opgenomen werd. Ook onder de titel “vragen” is jouw vraag terug te vinden, maar daarover straks (zie pagina 32) meer. Wanneer jouw vraag beantwoord werd (zie pagina 36) dan wordt deze automatisch verplaatst naar “beantwoorde vragen”.

27 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 27 handleiding portaalsite Scherm 13

28 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 28 handleiding portaalsite Scherm 13: linken Onder “linken” vind je alle linken terug die door de beheerder van de portaalsite werden toegevoegd. Bij het openen van deze pagina krijg je een opsomming van de hoofdcategorieën. Deze hoofdcategorieën (organisatie, thema, product en algemeen) zijn ook zichtbaar op de startpagina. De categorie doelgroep is momenteel niet in gebruik.

29 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 29 handleiding portaalsite Scherm 14

30 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 30 handleiding portaalsite Scherm 14: linken Wanneer je in het vierkantje voor de categorie van je keuze klikt, worden de linken zichtbaar. Wanneer je opnieuw in het vierkantje klikt, dan sluit je de linken.

31 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 31 handleiding portaalsite Scherm 15

32 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 32 handleiding portaalsite Scherm 15: vragen Wanneer je op “vragen” klikt, opent een scherm waarin je de vragen kan zien van alle gebruikers van de portaalsite. (dus niet enkel jouw eigen vragen zoals bij “mijn vragen”)

33 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 33 handleiding portaalsite Scherm 16

34 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 34 handleiding portaalsite Scherm 16: vragen stellen Je kan hier opnieuw een vraag stellen aan de andere gebruikers van de portaalsite. Wanneer je op “stel een nieuwe vraag” klikt, opent er een pop-up scherm. Je vult er de vraagtitel in, jouw vraag en klikt op “opslaan”. Je zal zien dat de vraag dan opgenomen werd in de lijst.

35 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 35 handleiding portaalsite Scherm 17

36 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 36 handleiding portaalsite Scherm 17: vragen beantwoorden Je kan er ook vragen van andere gebruikers beantwoorden. Door te klikken op “beantwoorden” open je bovenstaand scherm. Je typt je antwoord in het kadertje en klikt op “opslaan”.

37 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 37 handleiding portaalsite Scherm 18

38 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 38 handleiding portaalsite Scherm 18: vragen beantwoorden Het antwoord kan je zien als je op het vierkantje voor de vraag klikt.

39 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 39 handleiding portaalsite Scherm 19

40 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 40 handleiding portaalsite Scherm 19: vragen beantwoorden Wanneer je opnieuw onder “mijn vragen” gaat kijken, zal je zien dat de beantwoorde vraag verplaatst werd. Op deze pagina kan je tevens het antwoord bekijken en je kan de vraag verwijderen. Indien jouw vraag tweemaal beantwoord werd en je nog niet het antwoord hebt waarmee je verder kan, dan moet je de vraag opnieuw stellen.

41 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 41 handleiding portaalsite Scherm 20

42 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 42 handleiding portaalsite Scherm 20: afspraakkaart Door op “afspraakkaart” te klikken, opent automatisch een scherm met daarin de digitale versie van de afspraakkaart. Je kan deze afspraakkaart elektronisch invullen en afdrukken of afdrukken en dan schriftelijk invullen.

43 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 43 handleiding portaalsite Scherm 21

44 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 44 handleiding portaalsite Scherm 21: handleiding Je kan ook doorklikken naar de “handleiding”.

45 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 45 handleiding portaalsite Scherm 22

46 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 46 handleiding portaalsite Scherm 22: nieuws Onder “nieuws” vind je alle nieuwtjes die te maken hebben met de sociale infopunten. (bvb. opening van een nieuw knooppunt, toevoegingen aan de portaalsite e.d.)

47 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 47 handleiding portaalsite Scherm 23

48 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 48 handleiding portaalsite Scherm 23: sociale infopunten Wanneer je in de linkerkolom, onder “sociale infopunten”, op de wijk van je keuze klikt, dan opent een venster met alle sociale infopunten in deze wijk en de betreffende coördinaten. (o.a. adres, telefoonnummer, faxnummer, e-mailadres, naam contactpersoon, openingsuren, eventuele opmerkingen, …)

49 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 49 handleiding portaalsite Scherm 24

50 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 50 handleiding portaalsite Scherm 24: kalender Onder het item “kalender” vind je de data, locatie en bijkomende gegevens van o.a. de geplande netwerkvergaderingen, contactgroepen, …

51 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 51 handleiding portaalsite Scherm 25

52 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 52 handleiding portaalsite Scherm 25: zoeken op organisatie De informatie op de portaalsite is ingedeeld in hoofdcategorieën, subcategorieën en sub- subcategorieën. De vier hoofdcategorieën zijn: -organisatie -thema -product -algemeen

53 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 53 handleiding portaalsite Scherm 26

54 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 54 handleiding portaalsite Scherm 26: zoeken op organisatie Wanneer je op “organisatie” klikt, krijg je alle organisaties te zien die momenteel in de portaalsite opgenomen staan, met bijbehorende linken. Deze lijst zal/kan nog aangevuld worden. (eventuele aanvullingen kunnen doorgegeven worden aan de beheerder van de portaalsite  zie ook pagina 117 + pagina 118) CAW, mutualiteiten, Stad, OCMW,... zijn de subcategorieën. CAW De Terp, Christelijke Mutualiteit, districtshuizen, sociale centra,... zijn de sub- subcategorieën. Wanneer je bvb. op “CAW” klikt, gaat de portaalsite zoeken naar gegevens betreffende CAW, op de site van de Stad, op de site van het OCMW en in Soka.

55 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 55 handleiding portaalsite Scherm 27

56 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 56 handleiding portaalsite Scherm 27: zoeken op organisatie De resultaten van de zoekopdracht worden weergegeven in een apart scherm. De resultaten verschijnen in twee kolommen op je scherm. Links staan de resultaten die gevonden werden op de websites van Stad en OCMW. Rechts staan de resultaten die werden teruggevonden in Soka.

57 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 57 handleiding portaalsite Scherm 28

58 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 58 handleiding portaalsite Scherm 28: zoeken op organisatie - resultaten bekijken De resultaten gevonden in de websites van Stad en OCMW kan je op het volledige scherm weergeven door te klikken op “vergroot Stad en OCMW”

59 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 59 handleiding portaalsite Scherm 29

60 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 60 handleiding portaalsite Scherm 29: zoeken op organisatie - resultaten bekijken Op gelijke wijze kan je de resultaten gevonden in Soka op het volledige scherm weergeven door te klikken op “vergroot Sociale kaart”

61 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 61 handleiding portaalsite Scherm 30

62 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 62 handleiding portaalsite Scherm 30: zoeken op organisatie - resultaten bekijken Door op “toon beide” te klikken krijg je opnieuw alle resultaten te zien.

63 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 63 handleiding portaalsite Scherm 31

64 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 64 handleiding portaalsite Scherm 31: zoeken op organisatie - linken Gezien de zoekfunctie in de websites van de Stad, het OCMW en Soka nog niet optimaal functioneren, werden tijdelijk linken toegevoegd naar bestaande websites, naar de infofiches die gebruikt worden voor de website van de Stad en naar de fiches in Soka. Tot nader bericht is het aan te raden de rechtstreekse linken te gebruiken, eerder dan de zoekfunctie.

65 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 65 handleiding portaalsite Scherm 32

66 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 66 handleiding portaalsite Scherm 32: zoeken op organisatie - linken Door op “verberg linken” te klikken, verdwijnen de linken van het scherm.

67 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 67 handleiding portaalsite Scherm 33

68 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 68 handleiding portaalsite Scherm 33: zoeken op organisatie - linken Door op “toon linken” te klikken, verschijnen de linken terug.

69 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 69 handleiding portaalsite Scherm 34

70 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 70 handleiding portaalsite Scherm 34: zoeken op organisatie - linken Wanneer je op een link klikt, opent de gelinkte site, het gelinkte document automatisch. Op de portaalsite wordt enkel gelinkt naar bestaande websites, naar bepaalde pagina’s van bestaande websites en naar online brochures, folders.

71 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 71 handleiding portaalsite Scherm 35

72 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 72 handleiding portaalsite Scherm 35: zoeken op thema Wanneer je op “thema” klikt, krijg je een scherm met bovenaan een aantal knoppen met daarin de verschillende thema’s. (= elf beleidsvelden van Lokaal Sociaal Beleid – sport, vrije tijd en cultuur werden opgesplitst en crisis werd toegevoegd) Onder deze knoppen zie je tevens een opsomming van de thema’s in lijstweergave.

73 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 73 handleiding portaalsite Scherm 36

74 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 74 handleiding portaalsite Scherm 36: zoeken op thema Wanneer je bvb. onder het thema “cultuur” (klik op knop “cultuur”) op “cultuurantenne” klikt, dan gaat de portaalsite op zoek naar informatie betreffende de cultuurantenne in de websites van Stad, OCMW en in Soka.

75 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 75 handleiding portaalsite Scherm 37

76 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 76 handleiding portaalsite Scherm 37: zoeken op thema De resultaten van de zoekopdracht worden weergegeven in een apart scherm. Deze resultaten verschijnen, zoals eerder reeds besproken, in twee kolommen op je scherm. Links staan de resultaten die gevonden werden op de websites van Stad en OCMW. Rechts staan de resultaten die werden teruggevonden in Soka. (voor het uitvergroten van de zoekresultaten zie pagina 55 tot pagina 62)

77 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 77 handleiding portaalsite Scherm 38

78 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 78 handleiding portaalsite Scherm 38: zoeken op thema Wanneer je, ook weer onder het thema “cultuur”, op de link “infofiche cultuurantenne Borgerhout” klikt, ga je rechtstreeks naar de infofiche van cultuurantenne Borgerhout.

79 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 79 handleiding portaalsite Scherm 39

80 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 80 handleiding portaalsite Scherm 39: zoeken op thema Deze infofiche is een onderdeel van de website van de Stad.

81 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 81 handleiding portaalsite Scherm 40

82 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 82 handleiding portaalsite Scherm 40: zoeken op thema Wanneer je bvb. op de knop “maatschappelijke dienstverlening” klikt, dan opent een scherm met alle items die tot het thema maatschappelijke dienstverlening behoren.

83 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 83 handleiding portaalsite Scherm 41

84 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 84 handleiding portaalsite Scherm 41: zoeken op thema Wanneer je dan bvb. op “Energiecel” klikt, dan gaat de portaalsite op zoek naar informatie betreffende de Energiecel in de websites van de Stad, het OCMW en in Soka.

85 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 85 handleiding portaalsite Scherm 42

86 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 86 handleiding portaalsite Scherm 42: zoeken op thema De resultaten van de zoekopdracht worden weergegeven in een apart scherm. Deze resultaten verschijnen, zoals eerder reeds besproken, in twee kolommen op je scherm. Links staan de resultaten die gevonden werden op de websites van Stad en OCMW. Rechts staan de resultaten die werden teruggevonden in Soka. (voor het uitvergroten van de zoekresultaten zie pagina 55 tot pagina 62)

87 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 87 handleiding portaalsite Scherm 43

88 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 88 handleiding portaalsite Scherm 43: zoeken op thema Wanneer je op de link “infofiche Energiecel” klikt, ga je rechtstreeks naar de infofiche van de energiecel.

89 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 89 handleiding portaalsite Scherm 44

90 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 90 handleiding portaalsite Scherm 44: zoeken op thema Deze infofiche is een onderdeel van de website van het OCMW.

91 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 91 handleiding portaalsite Scherm 45

92 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 92 handleiding portaalsite Scherm 45: zoeken op product De werkwijze inzake het zoeken op product is gelijklopend met de werkwijze inzake het zoeken op thema. Wanneer je op “product” klikt, krijg je een scherm met bovenaan een aantal knoppen met daarin de letters van A tot Z. Onder deze knoppen zie je tevens een alfabetische opsomming van de producten in lijstweergave.

93 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 93 handleiding portaalsite Scherm 46

94 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 94 handleiding portaalsite Schermen 46: zoeken op product Je kan producten zoeken door te klikken op de knop met de beginletter van het product waar je naar zoekt, maar ook door het product dat je zoekt, op te zoeken in de lijstweergave. Wanneer je op de naam van het product klikt, dan gaat de portaalsite op zoek naar informatie betreffende het product in de websites van de Stad, het OCMW en in Soka. Wanneer je op de link onder de productnaam klikt, dan ga je rechtstreeks naar de gelinkte website, infofiche of brochure.

95 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 95 handleiding portaalsite Scherm 47

96 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 96 handleiding portaalsite Scherm 47: algemeen Onder “Algemeen” vind je een aantal praktische linken en linken naar overheidswebsites terug. (rechtenverkenner, routeplanner, Gouden Gids, Witte Gids, De Lijn, NMBS, …) Door te klikken op de link (met het e-icoontje voor) ga je naar de betreffende website.

97 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 97 handleiding portaalsite Scherm 48

98 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 98 handleiding portaalsite Scherm 48: niet gevonden Je kan ook zaken opzoeken via trefwoorden. Wanneer je bij “niet gevonden?” (rechts bovenaan) bvb. “mutualiteit” invult, dan gaat de portaalsite zoeken naar gegevens betreffende mutualiteiten op de site van de Stad, van het OCMW en in Soka. Boven het invulkadertje kan je tevens aangeven in welke locatie je wil zoeken. (afhankelijk van de plaats waar je werkt en dus de plaats die je hebt doorgegeven bij het registreren bij de portaalsite)

99 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 99 handleiding portaalsite Scherm 49

100 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 100 handleiding portaalsite Scherm 49: niet gevonden De resultaten van de zoekopdracht worden weergegeven in een apart scherm. Deze resultaten verschijnen, zoals eerder reeds besproken, in twee kolommen op je scherm. Links staan de resultaten die gevonden werden op de websites van Stad en OCMW. Rechts staan de resultaten die werden teruggevonden in Soka. (voor het uitvergroten van de zoekresultaten zie pagina 55 tot pagina 62)

101 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 101 handleiding portaalsite Scherm 50

102 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 102 handleiding portaalsite Scherm 50: zoek via trefwoord Wanneer je via “niet gevonden” nog niet gevonden hebt wat je zoekt, dan kan de schrijfwijze of keuze van het trefwoord daarvan de oorzaak zijn. Daarom werd er een alfabetische trefwoordenlijst toegevoegd. (gebaseerd op de trefwoordenlijst van Soka) Je opent deze lijst door te klikken op “zoek via trefwoord”.

103 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 103 handleiding portaalsite Scherm 51

104 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 104 handleiding portaalsite Scherm 51: zoek via trefwoord Wanneer je op “zoek via trefwoord” klikt, krijg je een scherm met bovenaan een aantal knoppen met daarin de letters van A tot Z. Onder deze knoppen zie je tevens een opsomming van de trefwoorden in lijstweergave. Je klikt op de letter die overeenkomt met de beginletter van het trefwoord dat je zoekt en de lijst met bijbehorende trefwoorden wordt geopend. De grootte van de trefwoorden is afhankelijk van hun populariteit. Een veel opgevraagd trefwoord wordt dus groter weergegeven dan een minder vaak opgevraagd trefwoord.

105 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 105 handleiding portaalsite Scherm 52

106 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 106 handleiding portaalsite Scherm 52: zoek via trefwoord Wanneer je op het gekozen trefwoord klikt, dan gaat de portaalsite zoeken naar gegevens gekoppeld aan het gekozen trefwoord op de site van de Stad, van het OCMW en in Soka.

107 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 107 handleiding portaalsite Scherm 53

108 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 108 handleiding portaalsite Scherm 53: zoek via trefwoord De resultaten van de zoekopdracht worden weergegeven in een apart scherm. Deze resultaten verschijnen, zoals eerder reeds besproken, in twee kolommen op je scherm. Links staan de resultaten die gevonden werden op de websites van Stad en OCMW. Rechts staan de resultaten die werden teruggevonden in Soka. (voor het uitvergroten van de zoekresultaten zie pagina 55 tot pagina 62)

109 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 109 handleiding portaalsite Scherm 54

110 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 110 handleiding portaalsite Scherm 54: zoek via Google Via de portaalsite kan je ook rechtstreeks in Google gaan zoeken. Hiervoor bestaan twee werkwijzen: 1.Vul hetgeen je zoekt (bvb. CAW) in het venster naast het vergrootglas. Klik dan op Google in plaats van op het vergrootglas.

111 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 111 handleiding portaalsite Scherm 55

112 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 112 handleiding portaalsite Scherm 55: zoek via Google De in Google gevonden resultaten verschijnen op het scherm.

113 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 113 handleiding portaalsite Scherm 56

114 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 114 handleiding portaalsite Scherm 56: zoek via Google 2.Ofwel klik je op de knop “Google”, dan verschijnt er een scherm met een zoekkadertje, je vult hetgeen je zoekt in en klikt op zoeken.

115 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 115 handleiding portaalsite Scherm 57

116 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 116 handleiding portaalsite Scherm 57: zoek via Google De gevonden resultaten worden onder het zoekkadertje opgelijst. Wanneer je klikt op de blauwe onderlijnde tekst, opent de gelinkte site automatisch.

117 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 117 handleiding portaalsite Scherm 58

118 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 118 handleiding portaalsite Scherm 58: een vraag voor het sociaal infopunt Door onderaan het scherm te klikken op “een vraag voor het sociaal infopunt” krijg je de mogelijkheid om een mailtje te sturen naar de beheerder van de portaalsite. Voor alle categorieën, geldt, dat als je informatie hebt die je wil toegevoegd zien, als er bepaalde info niet klopt, als een link niet werkt, dan mag je dit doorgeven aan de beheerder van de portaalsite, via e-mail op sociaalinfopunt@ocmw.antwerpen.be

119 Lokaal Sociaal Beleidsplan – sociaal infopunt 119 handleiding portaalsite Beheer portaalsite: Inge Roels-Kuypers departement Organisatie en Ontwikkeling Studie- en Adviesbureau 03/223.58.19 sociaalinfopunt@ocmw.antwerpen.be Algemene informatie sociale infopunten + portaalsite Leen Prims departement Organisatie en Ontwikkeling Studie- en Adviesbureau 03/223.55.88 leen.prims@ocmw.antwerpen.be


Download ppt "Sociaal infopunt handleiding portaalsite versie februari 2008."

Verwante presentaties


Ads door Google