De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Big Data - De hype voorbij Toepassing bij Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rabobank Piet Daas (CBS) Hilde van Hulten (Rabobank) Klik hier voor.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Big Data - De hype voorbij Toepassing bij Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rabobank Piet Daas (CBS) Hilde van Hulten (Rabobank) Klik hier voor."— Transcript van de presentatie:

1 Big Data - De hype voorbij Toepassing bij Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rabobank Piet Daas (CBS) Hilde van Hulten (Rabobank) Klik hier voor meer informatie

2 Big Data en officiële statistiek Piet Daas (http://nl.linkedin.com/in/pietdaas) is bij het CBS de expert op het gebied van Big Data. Als methodoloog heeft hij verschillende (onderzoeks)trajecten op dit vlak uitgevoerd. Denk daarbij aan een analyse van Nederlandstalige twitterberichten op inhoud en sentiment, het gebruik van zendmastgebaseerde locatiegevens van mobiele telefoons en het gebruik vanverkeerslusgegevens. Over deze en andere onderzoeken zal hij met u zijn resultaten delen. Zijn presentatie geeft een goed beeld wat er zoal mogelijk is met deze grote databestanden en hoe het CBS deze enorme hoeveelheden data in de nabije toekomst kan gaan inzetten voor het maken van statistieken.http://nl.linkedin.com/in/pietdaas Om alvast een beeld te krijgen wat het CBS zoal doet op het gebied van Big Data bekijk dan het volgende filmpje; http://youtu.be/Y2CJMh_h5L8http://youtu.be/Y2CJMh_h5L8 De businesswaarde van Big Data bij Rabobank De Rabobank heeft het afgelopen jaar flink geëxperimenteerd met Big Data technologie. In een proof of concept omgeving is aan de hand van een twintigtal cases de relevantie van deze technologie voor de Rabobank onderzocht. Cases variërend van het analyseren van miljarden betaaltransacties om inzicht te krijgen in financiële netwerken van klanten en financiële ketens van bedrijven tot het analyseren van externe invloeden bij plofkraken. Naast behaalde resultaten zal Hilde van Hulten (http://nl.linkedin.com/pub/hilde-van-hulten/3/b31/93a) ook de gekozen aanpak, ervaringen, lessons learned en vervolgstappen met u delen.http://nl.linkedin.com/pub/hilde-van-hulten/3/b31/93a

3 Het programma is als volgt: Datum: donderdag 17 januari 2013 Locatie: Rabobank Nederland, Croeselaan 18, 3521 CB, Utrecht 18:30: zaal open (koffie en broodjes) 19:00: Big Data en officiële statistiek 20:00: pauze 20:30: De businesswaarde van Big Data bij Rabobank 21:30: vragen en afsluiting (incl. borrel)

4 Rabobank Nederland Croeselaan 18 3521 CB UTRECHT Nu inschrijven!


Download ppt "Big Data - De hype voorbij Toepassing bij Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Rabobank Piet Daas (CBS) Hilde van Hulten (Rabobank) Klik hier voor."

Verwante presentaties


Ads door Google