De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

JGraph JAxis (tekent JPlot.horizontalAxis) JAxis JPlot (zie volgende slide) JPlotScrollBar (tekent JPlot.verticalAxis) Title panel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "JGraph JAxis (tekent JPlot.horizontalAxis) JAxis JPlot (zie volgende slide) JPlotScrollBar (tekent JPlot.verticalAxis) Title panel."— Transcript van de presentatie:

1 JGraph JAxis (tekent JPlot.horizontalAxis) JAxis JPlot (zie volgende slide) JPlotScrollBar (tekent JPlot.verticalAxis) Title panel

2 JPlot horizontalAxis verticalAxis Lijst met Layer objecten Een Layer is verantwoordelijk voor het tekenen van data op de plot. Een plot kan verschillende layers hebben waaronder oa. background layer, data layers, draggable layer,... Volgende Layers zijn beschikbaar LayerImpl: Default layer dat zijn data gaat halen uit een LayerModel. Bij wijzigingen aan het LayerModel worden er events gecreëerd waarmee de layer geïnformeerd wordt zodat deze zich opnieuw kan tekenen (Observer patroon). DraggableLayer: Een layer dat altijd bovenaan ligt en waarin objecten getekend worden die door de gebruiker met de muis gesleept worden. Het eigenlijke tekenen van de objecten in deze laag wordt via delegatie doorgegeven aan de laag waartoe het object behoort. Iedere JPlot heeft default een DraggableLayer. BufferedLayer: Wrapper layer dat gebruikt maakt van een offscreen image om een aantal lagen asynchroon te tekenen. Dit image dient ook als een cache om snel deze lagen te hertekenen. JPlot is een Swing component dat in GUI’s gebruikt kan worden. OffscreenPlot is een Image dat gebruikt kan worden voor het offscreen tekenen van plots. Zowel JPlot als OffscreenPlot implementeren de Plot interface.

3 Utils JPlotScrollBar Een JPlot visualiseert slechts een deel van de data set. Met een JPlotScrollBar kan de gebruiker een JPlot component verplaatsen en zo door de complete data set navigeren. JHorizontalRangeSlider Een slider compont die de zichtbare range van de horizontale as van een JPlot verandert. Voorlopig is deze component geschreven voor een as waarvan de eenheid de tijd is. Met deze component kan de gebruiker bijvoorbeeld kiezen om slechts 30 minuten te visualiseren ipv. een volledig uur. PlotTimer Een timer component die de tijdsas van een plot automatisch laat bewegen. Deze component heeft naast een refresh rate ook een factor om de tijd sneller te laten vooruit gaan.

4 Huidige setup JPlotBufferedLayerTrainLayer TrainLayerModel TrainDataModel TimeLocationCache (ContinuousQueryCache) Oracle Coherence History : Reference : Events sent to listeners poc2010-client poc2010-domain Queue MessageConsumer NamedCache poc2010-server LayerListener LayerModelListener DataModelListener MapListener Train


Download ppt "JGraph JAxis (tekent JPlot.horizontalAxis) JAxis JPlot (zie volgende slide) JPlotScrollBar (tekent JPlot.verticalAxis) Title panel."

Verwante presentaties


Ads door Google