De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Achab en Nabot Erfrecht in Israel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Achab en Nabot Erfrecht in Israel."— Transcript van de presentatie:

1 Achab en Nabot Erfrecht in Israel

2 Achab en Nabot

3 Achab en Nabot

4 Achab en Nabot Achab heeft zijn oog laten vallen op de wijngaard van Nabot Hij doet Nabot een voorstel: Verkoop de wijngaard aan mij Ruil de wijngaard met mij Lijkt een goede ruil…..

5 Achab en Nabot Nabot antwoord:
Hij gaat niet in op het aanbod, omdat….. Het is familiebezit, volgens joodse wetten is dat heilig. Het land dat van vader op zoon overgeërfd wordt, mag niet zomaar worden verkocht Als het verkocht moet worden dan binnen de familie, en met recht op terug koop

6 Achab en Nabot Achabs reactie:
Als een klein kind gaat hij mokkend naar huis Hij eet niet en sluit zich chagrijnig op Izebel weet raad: Zij geeft het hele land opdracht op een vastendag uit te roepen voor Baal Iedereen die zich daar niet aanhoud, wordt gestraft.

7 Achab en Nabot Izebel verwacht dat Nabot zich hier niet aan zal houden, want hij is een trouw volgeling van JHWH Ze stuurt spionnen en inderdaad…. Nabot doet niet mee en wordt opgepakt Hij wordt veroordeeld en gedood Achab heeft de wijngaard gratis….

8 Achab en Nabot Als Achab door zijn nieuwe wijngaard wandelt
Komt hij Elia tegen…. Elia bestraft Achab… Hij zal vanwege het machtsmisbruik zijn troon kwijt raken en geen van zijn nakomelingen zal zijn troon erven… Hij en izebel zullen sterven.

9 Huiswerk Opdracht 4 t/m 8


Download ppt "Achab en Nabot Erfrecht in Israel."

Verwante presentaties


Ads door Google