De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welke landbouwzones kun je op wereldschaal onderscheiden? Waar en waarom moet de mens zich bij deze landbouwzones aanpassen aan de natuur?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welke landbouwzones kun je op wereldschaal onderscheiden? Waar en waarom moet de mens zich bij deze landbouwzones aanpassen aan de natuur?"— Transcript van de presentatie:

1 Welke landbouwzones kun je op wereldschaal onderscheiden? Waar en waarom moet de mens zich bij deze landbouwzones aanpassen aan de natuur?

2  ► De invloed van de landbouw op het landschap:  ● In de tropische en subtropische vindt shifting cultivation (ladang) plaats.  ● In de tropen en subtropen vind je ook intensieve zelfverzorgende akkerbouw op kleine stukjes, bemest land, meerdere oogsten per jaar.

3  ● In aride zones vindt nomadische veeteelt plaats.  ● In de gematigde zone is er mediterrane landbouw, commerciële graanbouw, gemengde bedrijven en intensieve commerciële veeteelt.  ● In de boreale en polaire zones is soms nomadische veeteelt mogelijk en worden de taiga's gebruikt voor bosbouw.

4  ► In hoeverre is de mogelijkheid voor de landbouw afhankelijk van klimaat en bodem?  ● In de tropische en subtropische en aride zone passen boeren zich aan mogelijkheden van de natuur aan.  ● In de commerciële landbouwgebieden is de aanpassing minder.  ● Er kleven nadelen aan de technieken: vervuiling door pesticiden, mestoverschotten, ziektes verspreiden zich gemakkelijker.

5  ► Op regionaal- en lokaal niveau bezien is de landbouw nog veel gevarieerder.


Download ppt "Welke landbouwzones kun je op wereldschaal onderscheiden? Waar en waarom moet de mens zich bij deze landbouwzones aanpassen aan de natuur?"

Verwante presentaties


Ads door Google