De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Onderzoek in de onderwijspraktijk Greet Fastré Open Universiteit Nederland.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Onderzoek in de onderwijspraktijk Greet Fastré Open Universiteit Nederland."— Transcript van de presentatie:

1 Onderzoek in de onderwijspraktijk Greet Fastré Open Universiteit Nederland

2 Is dat Greet?

3 Ontstaan onderzoeksproject ROC A12 vraagt aan de OU om in hun onderwijsinstelling een onderzoek te doen De OU stelt een onderzoeksplan op en komt samen met ROC A12 tot een definitieve versie hiervan Er wordt een AiO aangesteld aan de OU:

4 Eerste kennismakingen Op het ROC verwachten ze meteen dat de AiO ook expert is vanaf het eerste contact Het management geeft alle verantwoordelijkheid in handen van onderzoekers en trekt zich vervolgens terug Aan de slag

5 Het onderzoek MBO verpleging en verzorging Competentiegericht onderwijs Hoe kunnen we leerlingen ondersteunen om zichzelf te beoordelen d.m.v. een digitaal ontwikkelingsportfolio?

6 Ontwerp: digitale leeromgeving met portfolio In nauwe samenwerking met docententeam Meerdere malen medewerking gevraagd van onderwijskundige ROC en niet gekregen Resultaat:

7 Zorgdorp

8 Implementatie in onderwijs Probleem: personeel was niet op de hoogte, leerbedrijven waren niet op de hoogte Geen commitment van het management Gooi Zorgdorp alsjeblieft niet weg!

9 Na 1 jaar gedraaid te hebben

10 Dataverzameling Data stromen niet zo vlot binnen als verwacht: studenten en vooral docenten constant aansporen Nog steeds niet alles binnen!

11 Onderzoeksresultaten Er gebeuren dingen die je niet kan controleren in de onderwijspraktijk Effecten die je vindt zijn moeilijk toe te schrijven

12 Geleerde lessen Zorg voor commitment: niet alleen maar ook interesse Zorg voor goede communicatie Leuk om met docententeams te werken

13 Vragen?Vragen? Bedankt voor jullie aandacht!


Download ppt "Onderzoek in de onderwijspraktijk Greet Fastré Open Universiteit Nederland."

Verwante presentaties


Ads door Google