De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Regenten en Vorsten( ) Wat gebeurt er in dit tijdvak

Verwante presentaties


Presentatie over: "Regenten en Vorsten( ) Wat gebeurt er in dit tijdvak"— Transcript van de presentatie:

1 Regenten en Vorsten(1600-1700) Wat gebeurt er in dit tijdvak
Regenten en Vorsten( ) Wat gebeurt er in dit tijdvak? Landen over de hele wereld gaan met elkaar handelen. Dit noemt men een wereldeconomie. - De Republiek beleeft gouden tijden; de Gouden Eeuw breekt aan. - Mensen gaan op een andere (wetenschappelijke) manier de wereld bestuderen, de zogenaamde wetenschappelijke revolutie. - Behalve in de Republiek kwamen in veel Europese landen absolute vorsten aan de macht. Een absolute vorst is absoluut, omdat hij alles in z’n eentje bepaalt; zijn wil is wet.

2 1.1 Welvarend Amsterdam Amsterdam is in de 17de eeuw een belangrijke haven door de Oostzeevaart

3 Ook Antwerpen een belangrijke havenstad
Ook Antwerpen een belangrijke havenstad. In 1585 wordt de rivier de Schelde afgesloten. De Antwerpse haven is nu niet meer vanaf zee bereikbaar. Dit was gunstig voor Amsterdam; 1. Amsterdam heeft een concurrent minder 2.Veel (prostestantse) Antwerpse handelaren trekken naar Amsterdam

4 Producten worden in Amsterdam opgeslagen in pakhuizen, voordat ze doorverkocht worden. Dit noemt men stapelmarkt. Hierdoor kunnen handelaren hun producten opslaan totdat de prijs gunstig is en dan pas hun producten verkopen.


Download ppt "Regenten en Vorsten( ) Wat gebeurt er in dit tijdvak"

Verwante presentaties


Ads door Google