De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

T ijdvak 6 Tijd van van regenten en vorsten (1600-1700) Kenmerkende aspecten: - Het streven van vorsten naar absolute macht. - De bijzondere plaats in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "T ijdvak 6 Tijd van van regenten en vorsten (1600-1700) Kenmerkende aspecten: - Het streven van vorsten naar absolute macht. - De bijzondere plaats in."— Transcript van de presentatie:

1 T ijdvak 6 Tijd van van regenten en vorsten (1600-1700) Kenmerkende aspecten: - Het streven van vorsten naar absolute macht. - De bijzondere plaats in staatkundig opzicht en de bloei in economisch en cultureel opzicht van de Nederlandse Republiek. - Wereldwijde handelscontacten, handelskapitalisme en het begin van een wereldeconomie. - De wetenschappelijke revolutie.

2 Groei van Amsterdam: Al vanaf de middeleeuwen was er de Oostzeevaart, ook wel de moedernegotie genoemd. Naar Amsterdam: graan en hout De Oostzeevaart zorgde dat Amsterdam: - tot bloei kwam - een stapelmarkt werd

3 Opkomst kapitalisme: - Specialisatie en schaalvergroting van productie in de landbouw/steden/scheepvaart - Arbeiders in loondienst; verschil arm-rijk werd groter


Download ppt "T ijdvak 6 Tijd van van regenten en vorsten (1600-1700) Kenmerkende aspecten: - Het streven van vorsten naar absolute macht. - De bijzondere plaats in."

Verwante presentaties


Ads door Google