De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HET VAARWEL VAN EEN GENIE Gabriel García Marquez Muziek : Balade de Ciprian Porumbesco Viool: Stefan Ruha Uit het Frans vertaald. Freddy Storm – 01/2009.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HET VAARWEL VAN EEN GENIE Gabriel García Marquez Muziek : Balade de Ciprian Porumbesco Viool: Stefan Ruha Uit het Frans vertaald. Freddy Storm – 01/2009."— Transcript van de presentatie:

1

2 HET VAARWEL VAN EEN GENIE Gabriel García Marquez Muziek : Balade de Ciprian Porumbesco Viool: Stefan Ruha Uit het Frans vertaald. Freddy Storm – 01/2009

3 De Arc de Triomphe op de Place de l’Etoile. Jawel, dit plein is soms verlaten … ‘s morgens vroeg! HET VAARWEL VAN EEN GENIE HET VAARWEL VAN EEN GENIE

4 De Notre Dame de Paris, gezien vanaf de Quai d'Orléans. Gabriel García Marquez heeft zich uit het publieke leven teruggetrokken omdat hij lymfeklierkanker heeft. Het schijnt dat zijn toestand verslechterd is.

5 De Pont des Arts in de vroege morgen. Hij heeft een afscheidsbrief gestuurd aan zijn vrienden. Dankzij het internet kan die nu worden rondgestuurd.

6 De Concièrgerie, gezien van op de Pont au Change. Ik beveel je aan die brief te lezen, want die korte tekst, geschreven door een van de briljantste Latijns-Amerikanen, is werkelijk ontroerend.

7 De Place de la Concorde bij schemering. “Als God een ogenblik kon vergeten dat ik voddenpop ben en mij als geschenk nog een stukje leven kon schenken, dan zou ik daar zoveel mogelijk van profiteren.”

8 De Place de la Concorde in de vroege morgen. “Ik zou wellicht niet alles zeggen wat ik denk, maar ik zou zeker nadenken over alles wat ik zeg.”

9 Parijs, gezien van op de Quai du Louvre. “Ik zou aan de dingen een waarde toekennen, niet voor hetgeen ze voorstellen, maar eerder voor wat ze betekenen.”

10 Façade van de Quai de Bourbon, weerspiegeld in het water van de Seine. “Ik zou weinig slapen, ik zou meer dromen, wetend dat we elke minuut dat we onze ogen sluiten zestig seconden licht verliezen.”

11 Fontein Médicis, Jardin du Luxembourg. “Ik zou doorgaan waar de anderen stilhouden; ik zou ontwaken als de anderen inslapen.”

12 Parijs bij opkomende maan, gezien van op de Pont des Arts. “Als God me nog een beetje leven zou schenken, dan zou ik me niet aankleden. Ik zou me plat op mijn buik op de grond leggen, niet enkel mijn lichaam maar ook mijn ziel ontblotend.”

13 Het voorplein van het Forum des Halles. “Ik zou aan de mensen bewijzen hoezeer ze zich vergissen door te denken dat ze niet meer verliefd zijn als ze ouder worden, zonder te weten dat ze ouder worden als ze niet meer verliefd zijn.”

14 Het stadhuis van Parijs. “Ik zou een kind vleugels geven, maar het laten leren om alleen te vliegen.”

15 De Pont Neuf. “Aan de oudjes zou ik leren dat de dood niet komt met de ouderdom, maar eerder met de vergetelheid.”

16 Het Institut de France. “Ik heb over de mensen zoveel geleerd... Ik heb geleerd dat iedereen op de top van de berg wil leven zonder te weten dat het echte geluk zit in de manier waarop men de berg beklimt.”

17 Het Institut de France en de Pont Neuf, gezien van op de Pont des Arts. “Ik heb geleerd dat – wanneer een pasgeborene voor het eerst met zijn handje de duim van zijn vader vastgrijpt – hij hem nooit meer loslaat.”

18 Zicht van op de Pont des Arts, ‘s morgens vroeg. “Ik heb geleerd dat een mens enkel op een ander mens mag neerkijken als hij hem moet helpen opstaan.”

19 Jardin du Luxembourg. “Er zijn zoveel dingen die ik van jullie heb kunnen leren! Maar in werkelijkheid zullen slechts weinige ervan me van nut zijn, want wanneer ze ooit in dit omhulsel zullen geordend zijn, zal ik bezig zijn met sterven.”

20 Arm van de Seine, gezien van op het eiland Saint Louis. “Zeg altijd wat je voelt en doe wat je denkt.”

21 De Pont Neuf overdag. “Als ik zou weten dat ik je vandaag voor het laatst zie inslapen, dan zou ik je hard aan mijn borst drukken en de Heer smeken om de bewaker van jouw ziel te mogen zijn.”

22 Façade van de Rue de Rivoli, gezien vanuit de tuin van de Tuileries. “Als ik zou weten dat het de laatste minuten zijn dat ik je zie, dan zou ik zeggen “Ik hou van jou”, tot mijn schande ontkennend dat je dat al weet.”

23 Montmartre “Er is altijd een volgende dag en het leven geeft ons een nieuwe kans om de dingen goed te doen, maar als ik me vergis en deze dag de laatste is die ons rest, dan zou ik je willen zeggen hoezeer ik je liefheb en dat ik je nooit zal vergeten.”

24 De kerk Saint-Eustache en de Rue Montorgueil. “Niemand, jong of oud, is zeker van de volgende dag. Vandaag kan het de laatste keer zijn dat je de mensen ziet waarvan je houdt. Wacht dus niet langer, handel vandaag, want morgen komt misschien niet meer en dan zul je het betreuren dat je niet de tijd hebt genomen voor een glimlach, een omhelzing, een kus... omdat je het te druk had om hen een laatste keer te koesteren.”

25 Het Ile de la Cité en de Notre-Dame de Paris, gezien vanuit de haven van het stadhuis. “Hou je geliefden dicht bij jou. Fluister ze in hun oor dat je hen nodig hebt. Bemin ze en verzorg ze goed. Neem de tijd om hen te zeggen “ik begrijp je”, “vergeef me”, “alstublieft”, “dank je” en al die andere woorden van liefde die je kent.”

26 Notre-Dame de Paris, gezien van op de Pont de l'Archevéché. “Niemand zal zich jou herinneren wegens jouw geheime gedachten. Vraag aan de Heer de kracht en de wijsheid om ze te uiten.”

27 Arm van de Seine, gezien van op het eiland Saint Louis. “Laat aan jouw vrienden en dierbaren zien hoeveel ze voor jou betekenen.”

28 Panorama van Parijs en de wijk La Défense. STUUR DIT AAN DE MENSEN WAARVAN JE HOUDT

29 De voet van de Eiffeltoren. ALS JE HET VANDAAG NIET DOET, ZAL MORGEN OP GISTEREN LIJKEN

30 Place des Petits-Pères in de regen. EN DOE JE HET NIET, TOT DAAR TOE!

31 De Concièrgerie en de Place du Châtelet. NU IS HET MOMENT OM HET DOOR TE STUREN

32 De Pont Alexandre III. MET VEEL LIEFDE EN AFFECTIE

33 Rue du Quai de Bourbon, Ile de la Cité. Ik hoop dat het je bevallen is.

34 De Sacré Cœur van Montmartre.

35 Quai de Bourbon

36 Van op het eiland Saint-Louis.

37 Parijs, gezien van op het dak van de Samaritaine.

38 De Eiffeltoren, gezien vanuit de tuin van de Trocadéro.

39 Terminus van de metrolijn 1. Einde


Download ppt "HET VAARWEL VAN EEN GENIE Gabriel García Marquez Muziek : Balade de Ciprian Porumbesco Viool: Stefan Ruha Uit het Frans vertaald. Freddy Storm – 01/2009."

Verwante presentaties


Ads door Google