De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Menen Wald Lars Ledure – 3 mb 1. Deutscher Soldatenfriedhof Menen Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een militaire begraafplaats in de Belgische.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Menen Wald Lars Ledure – 3 mb 1. Deutscher Soldatenfriedhof Menen Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een militaire begraafplaats in de Belgische."— Transcript van de presentatie:

1 Menen Wald Lars Ledure – 3 mb 1

2

3 Deutscher Soldatenfriedhof Menen Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een militaire begraafplaats in de Belgische stad Menen en deels op grondgebied Wevelgem. Er rusten bijna 48.000 gesneuvelde Duitse soldaten uit de Eerste Wereldoorlog, waarmee het het grootste is van Vlaanderen. De begraafplaats is een groot groen gazon met daarin de vele kleine grafstenen met de namen van de soldaten. Daartussen staan enkele kruisjes en eiken en kastanjebomen. In het midden staat een achthoekige herdenkingskapel.militaire begraafplaatsBelgischeMenenWevelgemDuitseEerste Wereldoorlogeikenkastanjebomen De militaire begraafplaats werd tijdens de oorlog in gebruik genomen in juni 1917 tot juni 1918. Op het einde van de oorlog lagen hier meer dan 2.600 Duitse en 30 Britse militairen begraven. In de jaren '20 werden de 30 Britse gesneuvelden overgebracht naar Tyne Cot Cemetery (1) en Harlebeke New British Cemetery (29). Omstreeks 1930 werden de graven van de Duitse militaire begraafplaatsen in Wevelgem, Moorsele, Izegem, Kuurne en Rollegem-Kapelle naar Menen overgebracht, waardoor de begraafplaats bijna 6.500 graven telde.1917 In de periode 1955-1957 werden de bijna 200 Duitse militaire begraafplaatsen en ereperken van de Eerste Wereldoorlog die verspreid lagen over België (behalve een aantal specifieke gevallen en de begraafplaatsen in de provincie Luxemburg) herleid tot vier. Ongeveer 130.000 stoffelijke resten van de begraafplaatsen werden overgebracht naar de begraafplaatsen van Langemark, Vladslo, Hooglede en die van Menen. In Menen kwamen gesneuvelden uit 53 kleinere begraafplaatsen terecht. Onder leiding van de Duitse architect Robert Tischler werd de begraafplaats heraangelegd en het achthoekige mausoleum en een ontvangstgebouwtje werden opgetrokken. Rond de kapel liggen acht sarcofaagdeksels, waarop de namen en plaatsen van de 53 begraafplaatsen staan vanwaar de gesneuvelden waren overgebracht. De grafstenen werden in 1991 vernieuwd.LangemarkVladsloHoogledemausoleum

4 47.864 gesneuvelden 47.864 fallen soldiers


Download ppt "Menen Wald Lars Ledure – 3 mb 1. Deutscher Soldatenfriedhof Menen Het Deutscher Soldatenfriedhof Menen is een militaire begraafplaats in de Belgische."

Verwante presentaties


Ads door Google