De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Digitale overzetting van beweging The mosFET strikes back.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Digitale overzetting van beweging The mosFET strikes back."— Transcript van de presentatie:

1 Digitale overzetting van beweging The mosFET strikes back

2 Wat is digitale overzetting van beweging? Menselijke beweging gebruiken op plekken waar de mens niet kan zijn.

3 Toepassingen Medische wereld Militaire wereld Ruimtevaart Nano techniek

4 Het probleem: Mensen moeten fysiek aanwezig zijn. Er zijn plekken onbereikbaar. Er is soms precisie benodigd op zeer grote of kleine schaal.

5 Onze oplossing Een analoge input van de mens omgezet naar digitale informatie om dan verwerkt te worden en verstuurd naar een andere locatie om daarna als output gebruikt te worden.

6 Onze opstelling Van elektromotor naar een AD converter naar een computer De computer verwerkt het signaal en verstuurd het, mogelijk over het internet. Een DA converter zet het signaal om naar een tweede elektromotor.

7 De ad converter werkt door het meten van de tijd die nodig is om de condensator leeg te laten lopen en daaruit het voltage te berekenen. De da converter werkt op basis van Pulse Width Modulation.

8 Obstakels Onnauwkeurigheid van de AD Het falen van mosFETs De risico’s van stroom rechtstreeks uit je computer tappen. (doorslaande voeding) DA drama

9 Onderzoek Welke invloeden zijn er op de nauwkeurigheid van de meting. Is het verband tussen de voltages van de in- en output lineair of anders? Is onze oplossing praktisch?

10 Nog vragen?

11 Bedankt :) Charlie voor het PWM systeem dat we niet werkend kregen. Martijn voor zijn mooie boekje waar we de AD converter uit hebben gebruikt. Boudewijn voor het uitleggen van de werking van de mosfet. (die we maar weggelaten hebben…) Sijbrandi voor zijn begeleiding.


Download ppt "Digitale overzetting van beweging The mosFET strikes back."

Verwante presentaties


Ads door Google