De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema Thema X.

Verwante presentaties


Presentatie over: "FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema Thema X."— Transcript van de presentatie:

1 FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema Thema X

2 Ronde 2 - Thema 1. Belgische dichter : Enkele bundels:
FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 1. Belgische dichter : Enkele bundels: Lachen tot je zwart ziet(’68) Zolang er sneeuw ligt(’75) Met een klank van hobo(’80) De hectaren van het geheugen (’85) De cowboybroek van Maria Magdalena(’96)

3 FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 2. Keuken: Geert Van Hecke is de chef-kok van dit driesterren restaurant te Brugge.

4 Hoe noemt de cafébaas uit de TV-serie Allo Allo?
FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 3. TV-Serie: Hoe noemt de cafébaas uit de TV-serie Allo Allo?

5 FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 4. Voetbal: We zoeken een deel van een Belgische voetbalploeg die vorig seizoen de revelatie was in de Jupiler competitie.

6 Ronde 2 - Thema 5. Politiek:
FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 5. Politiek: Welke Belgische politica is voorzitter van de Europese Vrije Alliantie (EVA)? Tot 1998 was ze o.a. Vlaams volksvertegenwoordiger voor de VolksUnie. Tussen 1998 en 2003 was ze Europees parlementslid voor Spirit. Graag naam en voornaam.

7 FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 6. Dichter: Hij werd geboren te Roeselare op 27 oktober 1856 en was vanaf zijn dood in 1880 het symbool bij uitstek van de Vlaamse studentenbeweging. Wie was deze Vlaamse dichter van o.a. "Klokke Roeland"?

8 FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 7. Dieren: Herman Van Veen bedacht het verhaal rond een eend. Het werd een theaterstuk en in 1989 werden de eerste tekenfilms rond deze beroemde eend gemaakt. Graag naam en voornamen van deze eend.

9 Ronde 2 - Thema 8. Architectuur:
FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 8. Architectuur: Joseph Paxton bouwde dit gebouw in Victoriaanse stijl te Londen voor de wereldtentoonstelling van Tip: De naam van dit gebouw is dezelfde als die van een Engelse voetbalclub.

10 FC STELENBAAN Ronde 2 - Bier 9. Mode: Sinds enige tijd maakt de dochter van Paul McCartney furore als modeontwerpster. Graag de voornaam van deze ontwerpster.

11 FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema 10. Muziek: We zijn op zoek naar een Britse hardrock groep. Hun eerste LP kwam uit in 1974, hun meest recente in Begin jaren 80 hadden ze een rechtszaak aan hun broek omdat een fan zelfmoord had gepleegd na het beluisteren van het nummer "Better By You, Better Than Me".

12 Ronde 2 - Thema Belgische dichter Chef-kok Allo Allo Deel voetbalploeg
FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema Belgische dichter Chef-kok Allo Allo Deel voetbalploeg Politica Belgisch dichter Eend Architectuur – gebouw McCartney Hardrock band


Download ppt "FC STELENBAAN Ronde 2 - Thema Thema X."

Verwante presentaties


Ads door Google