De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Overlast in uitgaansbuurten Casusgroep C.. Overlast Verstoringen op vlak van openbare rust, veiligheid, gezondheid en reinheid.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Overlast in uitgaansbuurten Casusgroep C.. Overlast Verstoringen op vlak van openbare rust, veiligheid, gezondheid en reinheid."— Transcript van de presentatie:

1 Overlast in uitgaansbuurten Casusgroep C.

2 Overlast Verstoringen op vlak van openbare rust, veiligheid, gezondheid en reinheid.

3 Hangjongeren. Jongeren die langdurig op een bepaalde plaats in de openbare ruimte blijven.

4 Criminaliteit. Alles wat strafbaar gesteld wordt door de wet, met een verschil tussen alle verschillende maatschappijen.

5 Drag races. Vanuit stilstand tegen elkaar optrekken over een afstand van 200 of 400 meter. Het is een race om te bepalen welke auto het snelst is.

6 Vandalisme. Het opzettelijk vernietigen of schade toebrengen aan een eigendom dat behoort aan een ander of aan de staat. Vandalisme is vernoemd naar de Vandalen, een Oost-Germaanse stam. Het opzettelijk vernietigen of schade toebrengen aan een eigendom dat behoort aan een ander of aan de staat. Vandalisme is vernoemd naar de Vandalen, een Oost-Germaanse stam.

7 Vechtpartijen. Een geschil tussen 2 of meerdere personen dat gevolgd wordt door fysiek geweld.

8 Geluidshinder. Een vorm van hinder waar mensen zich bijzonder aan kunnen storen. wat voor de ene achtergrondmuziek is op een gezellig avondje uit, kan voor een andere persoon een regelrechte nachtmerrie zijn. Lawaaioverlast zou je kunnen meten. Je kan decibelgrenzen bepalen. Maar geluidshinder enkel en alleen in decibels meten – het is boven of onder de grens – is niet voldoende. Soms is lawaai gewoon niet te vermijden en moeten we het aanvaarden en anderzijds kunnen ook bepaalde geluiden die onder een bepaald decibelniveau zitten, toch zeer storend zijn.

9

10 Veiligheidsketen.


Download ppt "Overlast in uitgaansbuurten Casusgroep C.. Overlast Verstoringen op vlak van openbare rust, veiligheid, gezondheid en reinheid."

Verwante presentaties


Ads door Google