De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ron Mueck Een indrukwekkende kunstenaar. Eerste kennismaking met de kunstenaar aan de hand van een filmpje

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ron Mueck Een indrukwekkende kunstenaar. Eerste kennismaking met de kunstenaar aan de hand van een filmpje"— Transcript van de presentatie:

1 Ron Mueck Een indrukwekkende kunstenaar

2 Eerste kennismaking met de kunstenaar aan de hand van een filmpje http://nl.youtube.com/watch?v=qwIkJiauV3U

3

4

5

6 Welke indrukken liet dit filmpje bij je achter? Wat zou zijn bedoeling achter deze werken zijn ? Met welk materiaal zou deze kunstenaar werken?

7 Ron Mueck : even kort voorgesteld Australische kunstenaar Hij was een kind van twee duitse speelgoedmakers Hij werkte eerder als poppenmaker voor tv en film Daarna besloot hij volledig te kiezen voor zijn kunst : Hyperrealistische beelden

8 Hypperrealisme Wat is volgens jou Hyperrealisme nadat we al deze indrukken hebben opgedaan ? Geef een korte omschrijving …

9 Hypperrealisme = ….. Vorm van hedendaagse kunst De werkelijkheid wordt zo realistisch en neutraal mogelijk weergegeven Kenmerken:  Het isoleren van een stukje werkelijkheid  Meer dan levensecht weergegeven van de werkelijkheid,omdat alles even scherp in beeld gebracht is.

10 Eén beeld besproken Welke inhoud zou jij geven aan dit beeld ? Met welke materialen zou de kunstenaar volgens jou te werk gaan om tot zo’n realistisch beeld te komen? Hoe denk jij dat hij volgens jou te werk gaat om tot dit eindresultaat te bekomen? Ron Mueck zijn beelden zijn ofwel onnoemelijk groot of wel net minescuul klein. Deze vrouw wordt eigenlijk maar heel klein weergeven. Waarom denk jij dat hij dat zou doen ?

11 Antwoorden beeld Inhoud  De mens naakt(in dit geval is dat niet) en alleen in een verschillende of beslissende fase van zijn leven.

12 Materiaal  Veel modern gebruikte materialen : Een combinatie van siliconen en fiberglas Hij gebruikt ook vaak levensechte materialen:  Kippenvel,adertjes,haartjes

13 Techniek  Hij werkt volgens levende modellen en anatomieboeken  Als hij een studie gemaakt heeft vervaardigd hij een beeld uit klei  Dan kijkt hij naar het juiste formaat  Dan maakt hij een mal van gips  De mal wordt vanbinnen met verf bestreken en gevuld met siliconen en fiberglas Hierbij worden ook vaak levensechte materialen gebruikt  Daarna probeert hij zoveel mogelijk de huid op kleur te brengen

14

15 Einde !!!!! Bedankt voor jullie aandacht


Download ppt "Ron Mueck Een indrukwekkende kunstenaar. Eerste kennismaking met de kunstenaar aan de hand van een filmpje"

Verwante presentaties


Ads door Google