De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat is Doorzon? Doorzon is een stichting in oprichting op initiatief van drie bewoners. Doorzon wil zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen op.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat is Doorzon? Doorzon is een stichting in oprichting op initiatief van drie bewoners. Doorzon wil zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen op."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Wat is Doorzon? Doorzon is een stichting in oprichting op initiatief van drie bewoners. Doorzon wil zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen op het dak van Wilhelminastate. Doorzon heeft al subsidie toezeggingen van rijk en de provincie Fryslân.

4 Wat is de doelstelling van Doorzon? Een bijdrage leveren aan duurzame energie, die kostendekkend is. Door plaatsing van 87 zonnepanelen met een jaarproductie van 12.495 kilowattuur. Daarmee wordt stroom geleverd aan ons gebouw en aan het net.

5 Hoe leveren de zonnepanelen stroom op? De panelen vangen het zonlicht (fotonen) op. In de panelen wordt het licht omgezet in een electrische stroom. Dit is eerst gelijkstroom, maar de omvormer maakt er wisselstroom van. Wisselstroom is geschikt voor het net

6

7

8

9

10

11 Hoe worden de panelen aangebracht?

12

13 Wat kost het?

14 DIT ! Installatie € 68.659 Aanloopkosten € 1.200 Verzekeringspremie € 450 Onderhoudskosten € 2.550 Administratie/organisatie € 6.000 Onvoorzien € 1.500 Meterhuur € 600 Rente banklening € 1.500 Rente obligatielening € 8.000 Totaal € 90.459

15 En vooral: Wat levert het op Een goed gevoel en ook nog een opbrengst van € 93.600 in 15 jaar. Dus ook nog een winstje van € 3.100. Misschien meer als we de kosten kunnen drukken.

16 Hoe kunnen bewoners deelnemen? Door zonnepanelen te financieren. Daarmee wordt men tevens lid van Doorzon. Eén zonnepaneel kost afgerond € 800

17 Wat nog meer? Jaarlijks wordt rente uitgekeerd op basis van de gemiddelde spaarrente en het resultaat van Doorzon. Na verloop van tijd kan de obligatie worden uitgeloot en afgelost. Obligaties horen bij het appartement en kunnen op de nieuwe bewoners worden overgedragen

18 Zijn er nog meer redenen om deel te nemen? Jazeker die zijn er!

19 1.De overheid verlangt een groen label. 2.Deelneming verhoogt de waarde van de woning. 3.In de naaste toekomst zijn duurzame woningen beter verkoopbaar. 4.Beleggen in groene ondernemingen wordt niet belast in box 3.

20


Download ppt "Wat is Doorzon? Doorzon is een stichting in oprichting op initiatief van drie bewoners. Doorzon wil zelf groene stroom opwekken met zonnepanelen op."

Verwante presentaties


Ads door Google