De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Launch Nederlandstalig Caricom Handboek.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Launch Nederlandstalig Caricom Handboek."— Transcript van de presentatie:

1 Launch Nederlandstalig Caricom Handboek.

2 Caricom Jeugd Ambassadeurs Suriname
Stephany Kasketi Nationaal Jeugd Congres 2008

3 Important Facts on the CYAP
Het Caricom Jeugdambassadeurs (CYAP) programma is ontstaan in 1993, nadat de vergadering van Caricom staatshoofden dit besloten. Het hoofddoel van het CYAP is, om jongeren te informeren over zaken die te maken hebben met de CARICOM zals de Caricom Single Market and Economy(CSME) en de Caribbean Court of Justice (CCJ). Alleen in Suriname worden de Jeugdambassadeurs tot nu toe door het Jeugd Parlement gekozen. De Caricom Jeugdambassadeurs voor Suriname hebben een professioneel team met wie ze samen werken nl.: 15 Youth Officers en een groep van Supporting Youth Officers. De CYAP is verdeeld in 4 Zones en Suriname zit in Zone 2. Zone 2 bestaat uit Trinidad & Tobago, Guyana, Barbados en Suriname.

4 Flash Back 2007 Wat hebben we in 2007 gedaan?

5 Uitgevoerde activiteiten 2007
Om te starten hebben we verschillende bezoeken gebracht aan ministers, directeuren binnen de private sector en ambassades om kennis te maken en partnerschappen te sluiten. Voortzetten Pancap/CYA Minigrants Programme. Dit programma financiert 2 projecten tot 5000 usd die uitgevoerd moeten worden binnen een woongemeenschap. Buurtorganisaties van Flora A en B hebben projecten ingediend die goedgekeurd zijn en die moeten dit jaar uitgevoerd worden. Een succesvolle Anti discriminatieloop en award uitreiking op 14 maart 2008 met 3500 deelnemers Jongeren Informatiebeurs

6 Vervolg uitgevoerde activiteiten 2007
Participatie in Cisme vakantieplan en vakantieactiviteiten OD jeugdcentra en defensie Netwerkbijeenkomsten van het ministerie van Handel en Industrie(CSME focal point) voor de laatste updates binnen het CSME gebeuren Diverse interviews en persberichten om het programma meer bekendheid te geven Participatie aan activiteiten van o.a. Basic Life Skills, Buro Kinder Ontwikkeling (BKO), Misi Sery en little mis keti koti, Anton de Kom Universiteit, Stichting Projecten, OD Jeugdcentra en de MDG youth ambassadors, Mamio Namen Project en de Franse Ambassade. In meetings van Internationale organisaties waaronder VN organen, Caricom organen en de OAS.

7 Vervolg uitgevoerde activiteiten 2007
De CYA ’s en hun korps van Youth officers worden vaker gevraagd om Presentaties te houden over de CSME, CCJ,Caricom en haar organen. Dit hebben we gedaan voor studenten van het VWO4, Padvinders en leerlingen van verschillende scholen. Leiderschapstrainingen gedurende 2 jaar voor de CYA’s en hun Youth officers korps met eerste deelcertificaatuitreiking in oktober

8 Voornemens 2008 De HIV/ AIDS cie zal een hiv aids awareness project doen onder jongens wonende in internaten Drukken en distribueren van het Caricom handboek in alle tien districten met daaraan gekoppeld ons districten en binnenland tour(CSME cie) Anti discriminatie activiteit met daaraan gekoppeld regionale meeting CYA’s om de integratie te bevorderen.(RI cie) Radio en Tv programma en krantekatern met website beheer(regionale website en site jeugdparlement)(ICT cie) Pancap uitvoeren in Flora A en B Leiderschapstrainingen team continueren Jeugdclubs op de scholen installeren om Caricom info dichterbij de doelgroep te brengen( decentralisatie en jongerenparticipatie) Participatie aan Carifesta 10 Promoten en organiseren regionale ICT/cellphone competitie met CSME als thema. Participatie kinderboekenfestival In Marowijne ,Coronie en Paramaribo en andere organisaties die dezelfde doelen nastreven.

9 Voornemen 2008 Het uitgeven van het Caricom Handboek in het Nederlands om de taalbarrière te doorbreken. (Verlaat met 1 jaar)


Download ppt "Launch Nederlandstalig Caricom Handboek."

Verwante presentaties


Ads door Google