De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ongewone kerken.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ongewone kerken."— Transcript van de presentatie:

1 Ongewone kerken

2 Kapel Notre-Dame-du-Haut de Ronchamp
Kapel Notre-Dame-du-Haut de Ronchamp. Ontworpen door de architect Le Corbusier. Beschouwd als een der belangrijkste van de XXe eeuw. De ramen in de dikke, gebogen muren laten een zacht, indirect licht binnen. De vorige kerk was vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een deel van de ruïne werd gebruikt door de architect.

3 Kathedraal Our Lady of the Glory, Maringá, in de staat Paraná, Brazilië. Moderne en gewaagde architectuur, geïdealiseerd door D.jaime Luiz Rabbit en ontworpen door de architect José Augusto Bellucci. Geïnspireerd door de satelliet Spoetnik. De kegel heeft een uitwendige hoogte van 114 m. Bovenop staat een kruis van 10 m Er is plaats voor mensen.

4 Lutherse kerk in Reykjavik, IJsland. It took 38 years to build
Lutherse kerk in Reykjavik, IJsland It took 38 years to build. Took the name of the priest and Icelandic poet Allgrímur Pétursson. With 74,5m of height, it is a fine example of architectural structure in Iceland.

5 Kerk van San Agostinho in Paoay, Filipijnen
Kerk van San Agostinho in Paoay, Filipijnen. Gebouwd tussen 1704 en Oriëntaalse en barokke invloeden. Staat in een gebied met aardbevingen. Daarom zijn de muren 1,67 m dik.

6 De kathedraal van Milaan, Italië
De kathedraal van Milaan, Italië. De bouw begon in 1386 en nam 200 jaren in beslag. Deze immense gotische constructie in wit marmer, lengte 157 m, herbergt in zijn binnenste tot mensen.

7 Kathedraal van Brasilia, in de hoofdstad van Brazilië
Kathedraal van Brasilia, in de hoofdstad van Brazilië. Moderne constructie van Oscar Niemeyer, een der belangrijkste hedendaagse architecten. Op de diameter van 70 m staan 16 kolommen die 90 ton wegen. De inwijding was in 1970.

8 St. Basilius kathedraal op het Rode Plein in Moskou.

9 Kerk in een parochie van Buenos Aires, Argentinië.

10 De katholieke Oekraïense Sint-Jozefkathedraal in Chicago
De katholieke Oekraïense Sint-Jozefkathedraal in Chicago De gouden koepels symboliseren de twaalf apostelen en Jezus Christus Voltooid in Het interieur is volledig in byzantijnse stijl gedecoreerd.

11 Kerk in de steden Torpo en Borgund, in Noorwegen
Kerk in de steden Torpo en Borgund, in Noorwegen. Ze dateert van 1180 en wordt beschouwd als een van de symbolen van Noorwegen.

12 Kathedraal O. L. V van Las Lajas, Colombia
Kathedraal O.L.V van Las Lajas, Colombia. Gebouwd tussen 1916 en 1949 op twee bogen in de canyon van de rivier Guaitara. Beschouwd als een der wonderen van Colombia.

13 Jubileumkerk, Rome, Italië
Jubileumkerk, Rome, Italië. Voltooid in 1996, ontworpen door de architect Richard Meier.

14 Rustieke kerk aan het fort Kalemegdan in Belgrado, Servië
Rustieke kerk aan het fort Kalemegdan in Belgrado, Servië. Een kleine kapel. Ze werd door de Turken gedurende meer den 100 jaar gebruikt om kruit op te slaan. Herbouwd in 1920.

15 Göreme, stad in Capadocië, Turkije
Göreme, stad in Capadocië, Turkije. De kerk werd in de rots uitgehouwen (zachte lavarots). In de streek vindt men meer dan 100 gelijkaardige constructies.

16 De kerk van Paraportiani in MyKonos, Griekenland
De kerk van Paraportiani in MyKonos, Griekenland De naam betekent “hulppoort" omdat de kerk werd gebouwd op de plek van een der poorten in de middeleeuwse muren De bouw begon in 1425.

17 Kathedraal van Rio de Janeiro Brazilië. Gebouwd tussen 1964 en 1979.

18 Kapel van S. Quirino, gebouwd in 355 in een rotswand in Luxemburg
Kapel van S.Quirino, gebouwd in 355 in een rotswand in Luxemburg Werd vroeger gebruikt voor heidense verering. In de nabijheid bevindt zich een rotsfontein met water dat mirakuleuze effecten heeft op oogziekten.

19 Knokenkapel in de kerk van San Francisco, Evora, Portugal
Knokenkapel in de kerk van San Francisco, Evora, Portugal. Gebouwd in de XVIIe eeuw op initiatief van drie monniken. De muren en de 8 zuilen zijn getooid met benderen en schedels, gevat in grijs cement.

20 Kapel van St. Michael van Ainguilhe, Puy Velay, Frankrijk
Kapel van St. Michael van Ainguilhe, Puy Velay, Frankrijk. Gebouwd in 962 op vulkanisch gesteente voor de bisschop Gothescalk na de terugkeer van een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella In 1955 vonden arbeiders in een verborgen ruimte veel relikwieën onder het altaar. In 1429 was de moeder van Jeanne d’Arc, Isabella Romee, in deze kerk.

21 Kapel van het Heilig Kruis
Kapel van het Heilig Kruis. Moderne architectuur, in de rots gebouwd in Arizona, VS. Voltooid in Men zegt dat bezoekers die de kerk binnengaan een sterke spirituele energie en een grote rust voelen.

22 Basiliek van de Heilige Familie in Barcelona, Spanje
Basiliek van de Heilige Familie in Barcelona, Spanje. De bouw begon in Antoni Gaudí werkte 40 jaar aan dit project. De torens zijn 170 m hoog.

23 Kerkje in de stad Idar, Duitsland.
Gebouwd tussen 1482 en 1484.

24 Kerk van St. George, Lalibela, Ethiopië
Kerk van St. George, Lalibela, Ethiopië Gebouwd in de rots in de vorm van een kruis.

25 de Verlosser, Bahia, Brazilië.
Kerk van San Francisco de Verlosser, Bahia, Brazilië.

26 Rut is is een deel van een franciscanenklooster.
Voltooid in 1723. Rut wordt beschouwd als een van de uitzonderlijkste monumenten ter wereld Overdadige decoratie met bladgoud, snijwerk in jacaranda, fleurons, randen, bogen, engelenfiguren en vogels. Panelen in Portugese keramiek met scènes uit het leven van Sint Franciscus.

27

28 EINDE


Download ppt "Ongewone kerken."

Verwante presentaties


Ads door Google