De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?. Verteltas VoorlezenSpelletjesInfo CD of CD- rom.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?. Verteltas VoorlezenSpelletjesInfo CD of CD- rom."— Transcript van de presentatie:

1 Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?

2 Verteltas VoorlezenSpelletjesInfo CD of CD- rom

3 Waarom ?  Omdat voorlezen super belangrijk is!  Onderzoek wijst uit dat kinderen voor wie regelmatig voorgelezen wordt, beter kunnen lezen op school.  De wereld van school naar de thuiswereld brengen.  Omdat we vinden dat ouderbetrokkenheid nodig is.

4 Waarom is voorlezen zo belangrijk?  Als je voorleest, leert je kind veel nieuwe woorden.  Als je voorleest, leert je kind luisteren naar verhaaltjes.  Als je voorleest, leert je kind nadenken.  Als je voorleest, leert je kind zich concentreren.  Als je voorleest, leert je kind zijn fantasie gebruiken.  Als je voorleest, ontstaat er een warme band tussen ouder en kind.

5 Is voorlezen moeilijk?  Voorlezen mag in eigen taal! Zo geef je je kind een goede basis mee om een andere taal te leren.  Niet te lang. Elke dag 10 minuutjes is al een mooi begin.  Maak het gezellig. Samen in de zetel, net voor het slapen gaan, na het eten,… voorzie een rustig plekje en neem de tijd.  Vertel het verhaal en praat over de inhoud met je kind.  Verken samen de spelletjes en info die in de tas zitten.  Je kan het niet fout doen! Als je maar praat !

6 Nederlands of eigen taal?  Praat in de taal waarin je jezelf het best kan uitdrukken.  Praat over wat je doet, wat je ziet, wat je denkt… dat is belangrijk!  Gebruik de woordkaarten of infoboekjes om ook Nederlandse woorden te gebruiken. Zo leer je je kind dat Nederlands OKE is.  Ook fouten maken mag, daar kan je uit leren.

7 Wat doe ik met de spelletjes van de tas?  Door de spelletjes te spelen, oefen je de nieuwe woorden met je kind.  Je kind geniet ervan om jou eventjes helemaal alleen voor zich te hebben.  De spelletjes kunnen ook met zussen en broers gespeeld worden.

8 Welke verteltassen voor KS1?  Zindelijkheidskoffer: op je potje, Konijn!  Dikkie Dik verhalenboek  Jules is jarig  Slaap lekker, Kikker  Babydieren

9 Welke verteltassen voor KS2?  Allemaal dingen (vormen)  Allemaal kleuren (cijfers)  Wat hoor je op de boerderij?  Kikker en vriendjes ( bewegingstas)  Roodkapje

10 Welke verteltassen voor KS3?  Roodkapje  Het grote avontuur van Egeltje  Ik ben niet moe!  Wolfie!

11 Hoe ziet een tas eruit? Foto invoeren van een afgewerkte tas

12 Afspraken  De tassen worden gemaakt samen met ouders  Oudercafé op woensdag, zie steeds op het infobord in de inkomhal. Iedereen is welkom.  Als de tassen klaar zijn, ontlenen samen met ouders van de school.  Woensdag is uitleendag.  ‘s Morgens binnenbrengen en nakijken van de tassen, uitlenen ‘s middags.  elke tas mag je een week bijhouden.

13 Wat is zeer belangrijk?  Een verteltas maken kost veel tijd en geld!  Leer je kind om er op een respectvolle manier mee om te gaan.  Je hoeft niet te betalen om een verteltas te lenen … maar elke tas wordt nagekeken en als er materiaal ontbreekt of stuk is, wordt dit aangerekend!  Neem de tijd! Je zal gauw merken dat je kind er enorm van geniet


Download ppt "Waarom neem ik met mijn kind een verteltas mee?. Verteltas VoorlezenSpelletjesInfo CD of CD- rom."

Verwante presentaties


Ads door Google