De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wim Stoop Den Haag 2010. De eerste satinetten ontstonden zo rond 1958, in Frankrijk bij de heer Ascherie, die een paar gemelaniseerde roodogen in.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wim Stoop Den Haag 2010. De eerste satinetten ontstonden zo rond 1958, in Frankrijk bij de heer Ascherie, die een paar gemelaniseerde roodogen in."— Transcript van de presentatie:

1 Wim Stoop Den Haag 2010

2

3

4 De eerste satinetten ontstonden zo rond 1958, in Frankrijk bij de heer Ascherie, die een paar gemelaniseerde roodogen in het nest had liggen. Het zwarte eumelanine in de ogen komt door de werking van de satinetfactor niet tot ontwikkeling. Tijdens het opgroeien van de vogels ziet men dat het phaeomelanine belet wordt om tot ontwikkeling te komen. Zo ziet men dan ook duidelijk dat de zwart eumelanine bijna geheel verdwijnt. De grondkleur is helder geworden door het wegvallen van het bruine phaemelanine tussen de bestreping en de toppen van de vleugel- en staartpennen. De grondkleur is helder geworden door het wegvallen van het bruine phaemelanine tussen de bestreping en de toppen van de vleugel- en staartpennen.

5 Goede satinetten zijn alleen maar te kweken door gebruik te maken van duidelijke gestreepte bruine of isabelvogels. De pootkleur moet vleeskleurig zijn bij alle satinetkanaries, de optische factor zorgt voor helderheid. Het melanine moet beginnen aan de snavelbasis, duidelijk onderbroken en scherp afgetekend. Lichtbruine bestreping, Vleugel- en staartpennen lichtbruin van kleur, snavel en nagels hoornkleurig, grondkleur egaal en zoals beschreven met rode ogen. De satinet vererft geslachtgebonden, dus satinet verervende poppen bestaan niet, wel satinet verervende mannen.

6 Voorkomende kleurslagen zijn: Satinet wit: zowel dominant als recessief. Satinet geel: intensief en schimmel en ivoor en mozaïek. Satinet rood: intensief en schimmel en ivoor en mozaïek Satinet rood: intensief en schimmel en ivoor en mozaïek.

7 Kweekcombinaties van de satinet ManX pop Satinet x satinet 100% satinet Satinet x niet satinet 50% satinet verervende mannen 50% satinet poppen 50% satinet poppen Satinet verervend x satinet 25% satinet verervende mannen 25% satinet mannen 25% niet satinet poppen 25% satinet poppen 25% niet satinet poppen 25% satinet poppen

8

9 DANK VOOR UW AANDACHT EN TOT DE VOLGENDE KEER DE VOLGENDE KEER


Download ppt "Wim Stoop Den Haag 2010. De eerste satinetten ontstonden zo rond 1958, in Frankrijk bij de heer Ascherie, die een paar gemelaniseerde roodogen in."

Verwante presentaties


Ads door Google