De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1998 A.g.v. capaciteits problemen opent het gevangeniswezen een noodlocatie voor 40 gedetineerde vrouwen. De noodlocatie Noorderzand maakt onderdeel uit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1998 A.g.v. capaciteits problemen opent het gevangeniswezen een noodlocatie voor 40 gedetineerde vrouwen. De noodlocatie Noorderzand maakt onderdeel uit."— Transcript van de presentatie:

1

2 1998 A.g.v. capaciteits problemen opent het gevangeniswezen een noodlocatie voor 40 gedetineerde vrouwen. De noodlocatie Noorderzand maakt onderdeel uit van de vrouwen unit Amerswiel van de PI Toorenburgh. The story Noorderzand

3 2000 A.g.v. capaciteits problemen binnen de jeugd stoot het gevangeniswezen Noorderzand af naar de sector Justitiële Jeugd Inrichtingen. Voortuitlopend op de nieuwbouw van De Doggershoek te Den Helder wordt Noorderzand in september/oktober 2000 verbouwd en klaargemaakt voor de opvang en behandeling van 30 civiel rechterlijk geplaatste meisjes.

4 1 november 2000 komen de eerste meisjes voor crisisopvang binnen Noorderzand. …

5 De container bouw blijkt niet bestand voor de gedragsproblematiek van de meiden en de wanden worden in januari 2001 met trespa platen verstevigd. Tevens wordt er n.a.v. de grote vraag naar gesloten opvang plaatsen voor crisisopvang besloten dat Noorderzand geen behandeling zal gaan bieden.

6 A.g.v. capaciteits prognoses wordt in juli 2001 besloten om Noorderzand niet te sluiten als de nieuwbouw in Den Helder open gaat. Noorderzand zal als sector van De Doggershoek vooralsnog open blijven tot 1 januari 2004 met een mogelijke uitloop naar 1 januari 2005.

7 In het najaar van 2001 wordt besloten de nieuwbouw niet te bestemmen voor de helft meisjes en de helft jongens maar voor 3 groepen meisjes en 9 groepen jongens. Hiernaast zijn er 3 groepen meisjes in Noorderzand. Capaciteits en behoeften prognoses liggen hier aan ten grondslag. Noorderzand viert haar 1 jarig bestaan binnen De Doggerhoek.

8 Op 1 juli 2002 verhuizen de meiden van Noorderzand naar de nieuwbouw te Den Helder. Binnen Noorderzand worden een aantal aanpassingen verricht m..b.t. o.a. wanden en inventaris die noodzakelijk zijn nu Noorderzand langer open blijft.Ieder werkt hard om Noorderzand op 5 augustus weer klaar te hebben voor de instroom van 30 meiden.

9 Halverwege juli 2002 wordt besloten Noorderzand terug te geven aan het gevangeniswezen. Het gevangeniswezen heeft behoefte aan capaciteit die snel in gebruik genomen kan worden. De prognoses m.b.t. capaciteits behoeften binnen de jeugd geven aan dat de behoeften toch veel lager liggen dan vorig jaar gedacht.

10 Noorderzand krijgt een nieuwe bestemming; bolletjes slikkers…….…………………

11 made by R.T.S.C.Middel


Download ppt "1998 A.g.v. capaciteits problemen opent het gevangeniswezen een noodlocatie voor 40 gedetineerde vrouwen. De noodlocatie Noorderzand maakt onderdeel uit."

Verwante presentaties


Ads door Google