De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Workshop oneliners VNG Congres 3 juni 2008 Maarten Bouwhuis

Verwante presentaties


Presentatie over: "Workshop oneliners VNG Congres 3 juni 2008 Maarten Bouwhuis"— Transcript van de presentatie:

1 Workshop oneliners VNG Congres 3 juni 2008 Maarten Bouwhuis
Presentator & Gespreksleider Workshop oneliners VNG Congres 3 juni 2008 Maarten Bouwhuis

2 Oneliners – Voorbeelden
Maarten Bouwhuis Presentator & Gespreksleider Oneliners – Voorbeelden Ladies and Gentlemen, We’ve got him! I have a dream. U draait en u bent niet eerlijk. Ik word de nieuwe premier van Nederland. Let op mijn woorden. Wolt ihr den totalen Krieg Waar moet een goede oneliner aan voldoen?

3 Waar moet de oneliner aan voldoen?
Maarten Bouwhuis Presentator & Gespreksleider Waar moet de oneliner aan voldoen? De context moet bekend zijn of duidelijk op te maken zijn uit de oneliner. De oneliner verwoordt de kernboodschap. De oneliner is het effect van een denkproces. De oneliner moet bij de spreker passen. De oneliner moet prikkelend zijn. De oneliner moet beeldend zijn. De oneliner moet direct blijven hangen. De oneliner is een kapstok voor meer informatie. De oneliner mag niet dubbel te interpreteren zijn.

4 Oefening Bereidt een interview voor Bepaal je kernboodschap
Maarten Bouwhuis Presentator & Gespreksleider Oefening Bereidt een interview voor Bepaal je kernboodschap Stel twee oneliners op. Casus – het busvervoer in staking De buschauffeurs van de streekbussen in Nederland staken. Ze willen meer loon. De staking is voor onbepaalde tijd. Als gevolg hiervan weigeren de provincies de busmaatschappijen nog te betalen. En belangrijker, de burger is zijn vervoer kwijt. ‘hoe moet ik nu naar het ziekenhuis’, zegt een gedupeerde Zeeuw in NRC. Kies een rol De gedeputeerde van de provincie Een buschauffeur Bestuurslid van Connexxion

5 Is de oneliner alleen tekst?
Maarten Bouwhuis Presentator & Gespreksleider Is de oneliner alleen tekst? Presentatietechnieken Neem de tijd voor de oneliner. Laat een stilte vallen na de oneliner. Noem eerst de oneliner en geef dan de uitleg Herhaal de oneliner tijdens het interview (kernboodschap)

6 Workshop One-liners VNG Congres 3 juni 2008 Bedankt en tot ziens!
Maarten Bouwhuis Presentator & Gespreksleider Workshop One-liners VNG Congres 3 juni 2008 Bedankt en tot ziens!


Download ppt "Workshop oneliners VNG Congres 3 juni 2008 Maarten Bouwhuis"

Verwante presentaties


Ads door Google