De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thuisgroep Robijn 1-2a Ma-di: Juffrouw Nicole Woe-do: Juffrouw Carola Vrij: Om en om Thuisgroep Aquamarijn 1-2b Ma-di: Juffrouw Judy Woe-do: Juffrouw.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thuisgroep Robijn 1-2a Ma-di: Juffrouw Nicole Woe-do: Juffrouw Carola Vrij: Om en om Thuisgroep Aquamarijn 1-2b Ma-di: Juffrouw Judy Woe-do: Juffrouw."— Transcript van de presentatie:

1 Thuisgroep Robijn 1-2a Ma-di: Juffrouw Nicole Woe-do: Juffrouw Carola Vrij: Om en om Thuisgroep Aquamarijn 1-2b Ma-di: Juffrouw Judy Woe-do: Juffrouw Karen Vrij: Om en om Thuisgroep Tijgeroog Ma: vanaf 2 september om de week Studieverlof: Juffrouw Karin vervangt di t/m vrijdag: Juffrouw Femke Thuisgroep Toermalijn: Ma t/m vrij: Meneer Danny

2 Een dag in onze unit.

3 Open inloop de kinderen kiezen de dag van tevoren, met welk werkje ze willen starten. Bij binnenkomst kan uw zoon/dochter meteen starten met de activiteit. Leuk voor u als ouder om mee te kijken. Wanneer de tweede bel gaat nemen alle ouders afscheid en verlaten de school.

4 Dagopening Een moment van gezellig samen zijn
Elkaar goedemorgen wensen Ruimte om te vertellen hoe het met je gaat bespreken wat we gaan doen vandaag Bekijken welke dag het is en wat voor weer het is Kiezen voor de workshops

5 Atelier Planbord Spel Werkpleinen Aanbod en 1 zorgroute
Zelfstandig werken Uitgestelde aandacht Observatie Portfolio

6

7 Eten in het restaurant

8 Buiten spelen

9 lunch Inhoud broodtrommels
Na de lunch spelen de kinderen buiten en hebben de leerkrachten lunchpauze Overblijfouders Surveillance ouders

10 workshops Kinderen kiezen zelf welke workshop ze willen volgen.
Het aanbod van de workshops is heel divers Dans Drama Schooltv Voorlezen Creatief Groepsspelletjes Gezelschapsspelletjes Enz. Gastlessen

11 Kanjertraining training in sociaal emotionele ontwikkeling.
Alle kinderen van bs Klinkers krijgen dezelfde training (op niveau) Door de hele school gelden dezelfde afspraken, benaderen we de kinderen op dezelfde manier en benoemen we dingen op dezelfde manier. Team bs Klinkers is geschoold om de training te geven. Juffrouw Carola gaat dit jaar de training volgen. Juffrouw Nicole zal de kanjertraining geven aan de kinderen.

12 Dinsdag gym De oudste + de zogenaamde herfstlln. krijgen gym van meneer Pim. Thuisgroep Toermalijn en thuisgroep Tijgeroog gymmen om uur. Zij hoeven deze ochtend niet in de thuisgroep te starten. Thuisgroep Robijn en Thuisgroep Aquamarijn gymmen van uur. De kinderen gymmen in hemd en onderbroek. De gymschoenen blijven op school. De kinderen van groep 1 gymmen op maandag in de speelzaal. Dit gebeurt later op de dag.

13 Rapportage Op bs Klinkers is de rapportage gegoten in de vorm van een portfolio. Iedere leerling. Doel: kind, ouders en leerkracht inzicht te geven in de ontwikkeling van uw kind. De leerling heeft de regie. Leerkracht op de achtergrond als coach. Verzamelen van bewijslast. Ontwikkellijnen: sociaal/emotioneel, werkhouding en samenwerken. Vier leerlijnen: taal, rekenen, motoriek en KC. Het portfolio is nog steeds volop in ontwikkeling.

14 gesprekkencyclus Intake
Groep 1: na elke 6 maanden onderwijs een ontwikkelingsgesprek. Groep 2: okt-nov-dec: portfoliogesprek 1, apr-mei-jun: portfoliogesprek 2. Incidenteel volgt er na de citotoetsen een gesprek. Bij vragen en of opmerkingen kunt u altijd bij de leerkracht terecht.

15 Informatiestroom Email ** informatie op de deur van de klas
Via de facebookpagina/ twitter (foto’s, mededelingen en oproepjes) Klinkerlink ontvangt u in uw mailbox ** mocht u geen mail van ons ontvangen, neem dan even contact met ons op!

16 Ochtend meedraaien Ouders kunnen jaarlijks 1 ochtend meedraaien in de groep van hun kind. U kunt hiervoor na de herfstvakantie een afspraak maken bij de thuisgroep leerkracht. …… enne…. Vergeet je fruitspullen niet…..

17 Hulp ouders Een school kan niet zonder de hulp van ouders.
Klassenouders Kriebelouders (na iedere vakantie): Lunchouders (11.45 u – u): Surveillance ouders (12.15 u – u): Uitstapjes: zie intekenlijst t.z.t op de deur

18 Ziekmelding of verlof Ziekmeldingen verlopen via de administratie. Graag voor schooltijd de ziekmelding telefonisch doorgeven Verlofaanvragen verlopen via de administratie of de directie.

19 Oefenen nieuwe leerlingen
5 á 6 weken voordat uw kind 4 jaar wordt, krijgt uw zoon/dochter een uitnodiging van onze school. Tijdens de 1e kennismaking (buiten lestijd) komt u samen met uw kind naar school. Wij laten uw kind dan de klas zien en vertellen waar alles is. Ook maken we dan afspraken om in de komende weken 5 dagdelen te oefenen.

20 Een hoop informatie… Wij snappen heel goed dat deze informatie niet allemaal bij jullie blijft hangen. Het is zo veel en zo nieuw voor jullie. Vraag gerust!! Voor schooltijd en na schooltijd is er ruimte voor kleine vraagjes of mededelingen. Via de mail of de telefoon kunnen wij ook uw vragen beantwoorden. Voor een gesprek over uw kind is het handig een afspraak te maken.


Download ppt "Thuisgroep Robijn 1-2a Ma-di: Juffrouw Nicole Woe-do: Juffrouw Carola Vrij: Om en om Thuisgroep Aquamarijn 1-2b Ma-di: Juffrouw Judy Woe-do: Juffrouw."

Verwante presentaties


Ads door Google