De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hartelijk welkom in de kerk! Themadienst ‘Vooral de liefde’ Liefde groeit door inzicht en fijnzinnigheid Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hartelijk welkom in de kerk! Themadienst ‘Vooral de liefde’ Liefde groeit door inzicht en fijnzinnigheid Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis."— Transcript van de presentatie:

1 Hartelijk welkom in de kerk! Themadienst ‘Vooral de liefde’ Liefde groeit door inzicht en fijnzinnigheid Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis

2 Kindermoment Om af te stemmen heb je een antenne nodig…

3 Betrokkenheid leidt tot verlangen Paulus brengt een verlangen onder woorden voor de gemeente in Filippi Betrokkenheid leidt tot verlangen – Fil. 1, 7-8: ‘U allen ligt me na aan het hart’, ‘Ik verlang naar u met de genegenheid van Christus’ Fil. 1, 9-10a: ‘Ik bid dat uw liefde blijft groeien door inzicht en fijnzinnigheid, zodat u kunt onderscheiden waar het op aan komt’.

4 Laat de liefde blijven groeien Paulus’ gebed: ‘dat uw liefde overvloedig wordt…’ Niet dat er geen liefde is – Paulus sluit aan bij wat God zelf al begonnen is: ‘God is een goed werk bij u begonnen’ (Fil. 1, 6) De liefde – het gaat om een totaalpakket: voor God en voor elkaar, niet scheiden!

5 Laat de liefde blijven groeien Er is niks belangrijkers in de gemeente dan samen blijven groeien in de liefde! (Vgl. 1Kor. 13)

6 Door inzicht en fijnzinnigheid Liefde groeit door inzicht en fijnzinnigheid Inzicht – kennis, de ander leren kennen Daardoor fijnzinnigheid – ‘finetunen’ op de A/ander Zet je ervoor in om als gemeente je ‘inzicht’ in God en in elkaar te verdiepen en te versterken!

7 Om samen te beantwoorden aan Gods doel Onderscheiden waar het op aan komt – wat is goed om te doen kijkend naar God en naar elkaar? Liefde maakt niet blind, maar geeft open ogen en oren voor wat de ander belangrijk vindt of nodig heeft Fijnzinnigheid – sensitief worden voor wat God wil, leren inspelen op wat de ander nodig heeft

8 Gebed is onmisbaar! Bidden! Want hoe vaak gaat het mis vanwege botheid, ongevoeligheid en onverschilligheid! Bidden! Het is niet mijn programma / onze actie! Bidden is ‘inpluggen’ op Gods verlangen en doel Bidden! Ruimte geven aan God in vertrouwen dat ‘Hij die dit goede werk begonnen is het ook zal voltooien’ (Fil. 1, 6)


Download ppt "Hartelijk welkom in de kerk! Themadienst ‘Vooral de liefde’ Liefde groeit door inzicht en fijnzinnigheid Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis."

Verwante presentaties


Ads door Google