De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorwoord MMS-United Beste spelers, begeleiders en supporters wij heten jullie van harte welkom op het 4 de Roosendaalse Straatvoetbalkampioenschap. Het.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorwoord MMS-United Beste spelers, begeleiders en supporters wij heten jullie van harte welkom op het 4 de Roosendaalse Straatvoetbalkampioenschap. Het."— Transcript van de presentatie:

1

2 Voorwoord MMS-United Beste spelers, begeleiders en supporters wij heten jullie van harte welkom op het 4 de Roosendaalse Straatvoetbalkampioenschap. Het belooft vandaag weer een spetterend voetbalevenement te worden op de Nieuwe Markt in Roosendaal. De Nieuwe Markt is vandaag omgetoverd tot een straatvoetbalarena met twee straatvoetbalvelden. De muzikale omlijsting wordt vandaag verzorgd door DJ Aziri en er zijn optredens van de Rainbows en de dansgroep TTJ-Crew. De Rainbows behoren tot de Top van de wereld in het Twirling en de TTJ-crew heeft gewerkt met Henk-Jan Smit. Deze act heeft dan ook nationale allure. Wethouder Jongmans zal om 12.30 uur de opening van het evenement verrichten. Daarna zullen de raadsleden het in een onderling duel opnemen tegen spelers van RBC Roosendaal en vertegenwoordigers van SIW, Sportservice Noord-Brabant, de Zuidwester Aramis, AlleeWonen en de politie. Het straatvoetbalprogramma wordt om 17.10 uur afgesloten met de finale. Daarna vindt rond 17.30 de prijsuitreiking die wordt verzorgd door spelers van RBC Roosendaal. Iedere deelnemer krijgt een medaille en voor de beste teams is er een wisselbeker. Ook is er een sportiviteitsprijs en krijgt elke deelnemer een kaartje voor de wedstrijd RBC-Dordrecht op 6 mei. Gedurende de dag wordt er gefilmd door het bedrijf Zjost met twee Roosendaalse reporters. Dit grote en spectaculaire evenement wordt mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Aramis AlleeWonen en een subsidie van de gemeente Roosendaal. MMS-United werkt binnen dit evenement samen met SIW Sterk in Welzijn, Sportservice Noord-Brabant en RBC Buiten de Lijnen. De organisatie van het RSK 2011 is dit jaar ook aangesloten bij de landelijke straatvoetbaldag van de Straatvoetbalbond Nederland (www.svbn.nl) die is opgezet door onder andere Edgar Davids.www.svbn.nl Dat betekent dat de winnaar van het RSK 2011 naar de regionale finale gaat en kans maakt op deelname aan de landelijke finale.

3 Programma RSK 2011 12.30 – 12.40Openings act door de Rainbows (Twirling) 12.40 – 12.50 Welkomstwoord door MMS-United Openingswoord door Aramis AlleeWonen Opening RSK 2011 door Wethouder Jongmans 12.50 – 13.00Openingswedstrijd met Raadsleden 13.00 – 17.15Start toernooi op twee velden 17.20 – 17.30Finale wedstrijden jongens 17.30 – 17.40Optreden dansgroep TTJ-crew 17.40 – 17.50Prijsuitreiking door spelers van RBC Roosendaal

4 Achtergronden Roosendaals Straatvoetbalkampioenschap Aramis AlleeWonen heeft zaalvoetbalvereniging Meer Met Sport-United weer de opdracht gegeven tot de organisatie van het Roosendaals Straatvoetbal Kampioenschap. Over de opdrachtgever: Aramis AlleeWonen Aramis AlleeWonen is niet alleen de grootste woningaanbieder in de gemeente Roosendaal, maar ook meer dan alleen een huisvester. Ze hebben aandacht voor leefbaarheid, veiligheid en samenleven in wijken, buurten en dorpen. Ze werken hiervoor samen met verschillende partners in de stad, zoals de gemeente, bewonersplatforms, politie en zorg- en welzijnsinstellingen. Aramis AlleeWonen zet zich onder andere in voor een samenleving waarin mensen meedoen en waardering krijgen om wie ze zijn en niet om wat ze zijn. Sociale samenhang is het cement van de samenleving. Investeren in sociale samenhang is een belangrijke manier om het leven met elkaar vorm te geven. Samenhang tussen jong en oud, ziek en gezond,allochtoon en autochtoon.. Sociale samenhang vinden we bijvoorbeeld in sport en beweging. Straatvoetbal is een vorm die mensen kan verbinden en daardoor een bijdrage kan leveren aan de leefbaarheid van buurten. Het maakt jongeren letterlijk en figuurlijk actiever en laat ze participeren in een samenleving. Daarmee is straatvoetbal een goed instrument om integratie en sociale binding te vergroten en jongeren een gevoel van eigenwaarde en geloof in eigen kunnen te geven. Een positief zelfbeeld leidt doorgaans tot een groter sociaal verantwoordelijkheidsgevoel.

5 Over de opdrachtnemer: Meer met Sport – United Een ambitieuze vereniging met een warm hart MMS-United is een club waar de sportieve en maatschappelijke ambities sterk aan elkaar gekoppeld zijn. MMS wil Topsport bedrijven, breedtesport stimuleren en doelgroepgerichte maatschappelijke programma’s uitvoeren. De huidige clubcultuur waarin het samen delen van normen en waarden, goede clubsfeer, sterke onderlinge verbanden en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan wil de vereniging behouden. De sportieve ambitie is dan ook helder. MMS-United speelde dit seizoen eredivisie zaalvoetbal en is dit jaar gedegradeerd naar de eerste divisie. MMS wil binnen een termijn van 3 jaar weer terug naar de eredivisie. Dit wil MMS bewerkstelligen door intensief en duurzaam te investeren in de ontwikkeling van talentvolle spelers en opleiden van eigen jeugd uit Roosendaal en omgeving. Daaraan loopt parallel de maatschappelijke ambitie. Op dit gebied is MMS vooruitstrevend en vernieuwend met ons maatschappelijke programma. Voor onze maatschappelijke betrokkenheid heeft onze vereniging vorig jaar het Groene Label gekregen van de stichting Meer dan Voetbal voor onze bijdrage aan de samenleving. Ook wil MMS de mogelijkheden onderzoeken naar het ontwikkelen naar een multi-sportvereniging waarbinnen verschillende takken van sport aangeboden kunnen worden en waarbinnen ontmoeting door sport centraal staat. Dit innovatieve concept krijgt nu vorm binnen “de wijksportvereniging Kalsdonk”. Centraal binnen de vereniging staat : meerdere generaties van autochtone en allochtone samen brengen d.m.v. straat- plein- en/of zaalvoetbal.. MMS-United is een club met een mooie historie en grote ambities. Een club met enerzijds een warm hart naar anderen en anderzijds een club die zich wil gaan meten met de beste van Nederland. Dit is een balans die MMS in evenwicht wil houden.

6 Supportersvereniging De bedoeling van de supportersvereniging is om met ondersteuning van het bewonersplatform (of SIW) samen met het eigen wijkteam zoveel mogelijk ouders, vrienden, vriendinnen, broers, zussen en andere bewoners enthousiast te krijgen om het team aan te moedigen op 5 mei. Hiervoor heeft de organisatie kosteloos een supporterspakket beschikbaar gesteld met 1 vlag en 18 sjaaltjes in de kleuren rood, wit en blauw met de opdruk van de eigen wijk of dorp. Het rood-wit-blauw is in het kader van 5 mei: Bevrijdingsdag. Door de opzet van supportersvereniging wil de organisatie zoveel mogelijk jongeren, bewoners en platformleden aan elkaar verbinden. Hierdoor wil de organisatie een bijdrage leveren aan de sociale cohesie in de wijk/dorp. Voor de beste supportersvereniging is er ook een wisselbeker. De supportersvereniging worden in het voortraject en gedurende de dag beoordeeld door een jury op basis van een aantal voorop gestelde criteria als sportiviteit en uitstraling. De volgende wijken hebben een supportersvereniging: Kalsdonk Westrand Kroeven Langdonk Tolberg Kortendijk We wensen de supportersverenigingen veel succes vandaag.

7 Bonussysteem Deelnemende teams hebben voor aanvang van het evenement extra toernooipunten kunnen verdienen door iets maatschappelijks te doen voor hun eigen wijk of dorp of vereniging of Roosendaalse samenleving. Dit kan van alles zijn als het maar niet voor het eigen team is. Voorbeelden van leuke activiteiten zijn de Goalmaster van Kalsdonk 1 voor de kinderen uit de wijk Kalsdonk en de hulp die RBC C2 heeft geboden bij het evenement Go For Health voor chronisch zieke kinderen. De activiteiten zijn vooraf in overleg te gaan met het bewonersplatform uit de wijk/dorp of de buurtopbouwwerker/jongerenwerker van SIW. Door dit systeem proberen we jongeren maatschappelijk betrokken en actief te krijgen bij de eigen wijk/dorp en in contact te brengen met het Bewonersplatform en SIW. Clinics Door middel van clinics heeft de organisatie het RSK 2011 en het straatvoetbal in het bijzonder extra onder de aandacht gebracht in de dorpen Wouw, Wouwse Plantage en Nispen. In een aantal wijken zijn er clinics gegeven om de teams beter voor te bereiden op het straatvoetbal. De clinics werden uitgevoerd door spelers van het eerste team van MMS-United.. Zie voor foto’s en meer info op: ww.mms-united.nl www.RSK2011.hyves.nl

8 Bonussysteem Deelnemende teams hebben voor aanvang van het evenement extra toernooipunten kunnen verdienen door iets maatschappelijks te doen voor hun eigen wijk of dorp of vereniging of Roosendaalse samenleving. Dit kan van alles zijn als het maar niet voor het eigen team is. Voorbeelden van leuke activiteiten zijn de Goalmaster van Kalsdonk 1 voor de kinderen uit de wijk Kalsdonk en de hulp die RBC C2 heeft geboden bij het evenement Go For Health voor chronisch zieke kinderen. De activiteiten zijn vooraf in overleg te gaan met het bewonersplatform uit de wijk/dorp of de buurtopbouwwerker/jongerenwerker van SIW. Door dit systeem proberen we jongeren maatschappelijk betrokken en actief te krijgen bij de eigen wijk/dorp en in contact te brengen met het Bewonersplatform en SIW. Clinics Door middel van clinics heeft de organisatie het RSK 2011 en het straatvoetbal in het bijzonder extra onder de aandacht gebracht in de dorpen Wouw, Wouwse Plantage en Nispen. In een aantal wijken zijn er clinics gegeven om de teams beter voor te bereiden op het straatvoetbal. De clinics werden uitgevoerd door spelers van het eerste team van MMS-United.. Zie voor foto’s en meer info op: ww.mms-united.nl www.RSK2011.hyves.nl

9 Bonussysteem Deelnemende teams hebben voor aanvang van het evenement extra toernooipunten kunnen verdienen door iets maatschappelijks te doen voor hun eigen wijk of dorp of vereniging of Roosendaalse samenleving. Dit kan van alles zijn als het maar niet voor het eigen team is. Voorbeelden van leuke activiteiten zijn de Goalmaster van Kalsdonk 1 voor de kinderen uit de wijk Kalsdonk en de hulp die RBC C2 heeft geboden bij het evenement Go For Health voor chronisch zieke kinderen. De activiteiten zijn vooraf in overleg te gaan met het bewonersplatform uit de wijk/dorp of de buurtopbouwwerker/jongerenwerker van SIW. Door dit systeem proberen we jongeren maatschappelijk betrokken en actief te krijgen bij de eigen wijk/dorp en in contact te brengen met het Bewonersplatform en SIW. Clinics Door middel van clinics heeft de organisatie het RSK 2011 en het straatvoetbal in het bijzonder extra onder de aandacht gebracht in de dorpen Wouw, Wouwse Plantage en Nispen. In een aantal wijken zijn er clinics gegeven om de teams beter voor te bereiden op het straatvoetbal. De clinics werden uitgevoerd door spelers van het eerste team van MMS-United.. Zie voor foto’s en meer info op: ww.mms-united.nl www.RSK2011.hyves.nl

10 Huishoudelijke reglement voor de teams >> Teams dienen zich te melden om12.00 bij het wedstrijdsecretariaat op de nieuwe markt. Daar krijg je het programmaboekje >> Teams dienen dan de tenues aan de hebben. Geen kleedmogelijkheid >> Ook supportersverenigingen dienen zich om 12.00 te melden bij de SIW bus bij Koen >> Om 12.30 iedereen zich verzamelen op de tribune >> Bij blessures melden bij EHBO in partytent A >> Er zijn mobiele toiletten achter de tribune >> Per team wordt er een teamfoto gemaakt, evt samen met de supportersvereniging >> Beperkte opslag voor tassen in partytent B >> Drankverkoop aanwezig bij partytent D >> Zorg dat het plein schoon blijft, prullenbakken aanwezig! >> Fietsenstalling aanwezig achter de tribune >> De coach is verantwoordelijk voor de waardevolle spullen >> Incidenten melden bij het wedstrijdsecretariaat (partytent C) >> Keepers krijgen een hesje of nemen een eigen tenue mee

11 Deelnemende teams: Categorie 15-16 TeamKleur Kalsdonk 1Geel* TWS 1Geel* Kortendijk 1Rood-Donkerblauw * TolbergOranje * Turkse Welzijnstichting Paars * Kroeven 1Groen ! ZuidwesterDonkerblauw * RBC C2Oranje-wit BSC meidenGroen Wit Categorie 13-15 BurgerhoutWit ! (deels) RucphenLichtblauw * Kortendijk 2Rood-Donkerblauw * Kroeven 2Groen-wit * LangdonkLicht-Donkerblauw * WestrandDonkerrood * DVO’60Oranje/wit HSC’28Geel-zwart NSV/RimboeGeel-zwart (o.v.b.) TWS 2Paars *ontvangen kleding van de organisatie tijdens de loting - 8 tenues in een tas met broek en shirt (geen kousen of keepersshirt) - voor de keepers wordt een hesje verstrekt door de organisatie ! hebben nog het tenue van vorig jaar in bezit

12 Nawoord Als organisator van het RSK 2011 wil ik iedereen hartelijk bedanken voor de inzet tijdens de voorbereidingen, want er is maanden hard gewerkt aan de totstandkoming van dit evenement. In het bijzonder wil ik de stagiaires van het Cios bedanken voor hun geweldige inzet. We hebben vanuit MMS-United uitstekend en zeer intensief samengewerkt met SIW Sterk. Ook de partners RBC Buiten de Lijnen en Sportservice Noord-Brabant willen we bedanken voor hun medewerking. Gezamenlijk hebben we een prachtig mooi evenement weggezet waar Roosendaal trots op mag zijn. Daarnaast wil ik onze selectiespelers bedanken voor hun grote inzet tijdens de clinics en de dag zelf. Zonder hen was het niet gelukt. Dit getuigt van een grote maartschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid. In het bijzonder wil ik Aramis AlleeWonen bedanken voor het wederom mogelijk maken van dit maatschappelijke sportevenement. Ik denk in zijn opzet een prachtig evenement met een uniek programma van sport, dans, topsport en muziek. Uiteindelijk bepalen jullie :de spelers, begeleiders en supporters het succes van dit evenement. We hopen dat iedereen om 18.00 kan terugkijken op een sportief en geslaagd evenement. Ik wens jullie dan ook allemaal heel veel plezier. Vanaf vrijdag zullen de uitslagen, foto’s en flim over het RSK 2011 te zien zijn op onze website (www.mms-united.nl) en hyves-site (www.RSK2011.hyves.nl). RSK 2011 Edwin Spitters

13


Download ppt "Voorwoord MMS-United Beste spelers, begeleiders en supporters wij heten jullie van harte welkom op het 4 de Roosendaalse Straatvoetbalkampioenschap. Het."

Verwante presentaties


Ads door Google