De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bon Biní / Welkom. Dit is Curacao, een van de eilanden van de Nederlandse Antillen Hier ligt onze school.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bon Biní / Welkom. Dit is Curacao, een van de eilanden van de Nederlandse Antillen Hier ligt onze school."— Transcript van de presentatie:

1 Bon Biní / Welkom

2 Dit is Curacao, een van de eilanden van de Nederlandse Antillen Hier ligt onze school

3 Onze school Naam van de school: Kolegio Chaya Willems. In totaal 23 klassen (groep 1 t/m groep 8) van ongeveer 26 leerlingen. Ook de duiven genieten van onze school.

4 Onze school Dit is de ingang van de school. Op de muur staat onze embleem en vlag geschilderd.

5 Ons uitzicht Waw, kijk maar zelf naar ons uitzicht vanuit de voorpoort van de school (Jammer, maar straks niet meer!)

6 Ons gebouw Dit is een van de gebouwen van de school. In dit gebouw zit groep 5 en 6. De onderste klassen bevat de leerlingen van groep 5 en de bovenste klassen van groep 6.

7 Welkom in groep 5B bij jufr.Levina Kom maar binnen!

8 En, dit is onze klas... In groep 5B zitten 28 leerlingen: 13 jongens en 15 meisjes. Er zijn leerlingen uit verschillende landen, Curacao, Nederland, Colombia, Peru en Oostenrijk. Onze klas

9 Wat eten we vandaag? Hier is juffrouw Levina bezig met de bestelling van de klas. Wij verkopen elke dag brood, beschuit en sap.

10 Zie hier ons leeshoekje. Hier kunnen de leerlingen boeken uit kiezen om in de klas of om thuis te kunnen lezen. Lekker knus! Vinden de leerlingen leuk. Ons leeshoekje

11 De leerlingen luisteren aandachtig naar jufr. Nataly. Er wordt voornamelijk in groepen gewerkt. Onze werkvormen

12 Groepswerk: voorbereiding Jufr. Levina bezig instructies te geven. En de twee meisjes zijn een leuk plannetje aan het bedenken voor hun drama-stuk

13 Hiep hiep hoera….. Zie hier een deel van een verjaardags- kalender die we samen hebben gemaakt. Het stelt een trein voor met de foto van elke leerling in een locomotief.

14 Woordenschat We praten Papiaments en Nederlands op school. Willen jullie enkele Papiamentse woorden leren? Dit zijn enkele voorbeelden: –Goedemorgen is Bon dia. –Dag is ayó

15 De vakken Hier zijn de leerlingen bezig met het vak Reken & Wiskunde. Maar krijgen ook heel veel Taallessen.

16 Onze klas Dit is weer een ander beeld van de klas. Helemaal achter in de klas zit jufr. Levina Een leerling steekt haar vinger op, even luisteren wat ze wil.

17 Interactie leerling-leerling Bij ons is er veel communicatie en interactie: Hier wijst een leerling iets aan een andere van wat ze net heeft gelezen. Onze leerlingen houden ervan om informatieve boeken te lezen.

18 Groepsfoto 2008/2009

19 Tot ziens, de groeten van de leerlingen en juffrouw van groep 5B, Kolegio Chaya Willems. Daaaaaaaaaaag. Ayó

20 Kolegio Chaya Willems, Dr. Marten Luther King Blvd 3 Tel: 05999 - 465-3076 email: chaya.willems@rkcs.org Deze powerpoint is mogelijk gemaakt door medewerking van Opleidings- en adviesbureau Sharta (bedrijf van een ouder)


Download ppt "Bon Biní / Welkom. Dit is Curacao, een van de eilanden van de Nederlandse Antillen Hier ligt onze school."

Verwante presentaties


Ads door Google