De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

T u n e s i ë Blauw, wit en oker 2 weken was ik er in 1987 mijn eerste reis buiten Europa.

Verwante presentaties


Presentatie over: "T u n e s i ë Blauw, wit en oker 2 weken was ik er in 1987 mijn eerste reis buiten Europa."— Transcript van de presentatie:

1 T u n e s i ë Blauw, wit en oker 2 weken was ik er in 1987 mijn eerste reis buiten Europa

2 Ik verbleef er te Hammamet En ging hier en daar eens rond kijken. Een beetje van wat ik zag … gaat u nu ook zien.

3 Aan het strand mooi gekleurde bloemen in groene bedden van vetplantjes en op nog geen 5 meter daar vandaan half onder het zand weggemoffeld: overblijfselen van een sprinkhanen-plaag

4 Werk, werken en werk zoeken … gaat daar iets anders in zijn werk iets anders in zijn werk dan bij dan bij ons. ons. Verkoperen met chemicaliën

5 Het arbeidsbureau op straat; ijzervlechters zitten klaar. Verder is het altijd zo leuk de slager en de visboer aan het werk te zien.

6 De kamelenmarkt te Nabeul voor de toeristen De leren tassen staan klaar voor de verkoop. Ik had het er zo gezien.

7 Maar dan diezelfde markt van de Tunesiërs zelf De parkeerplaats van hun vervoer. Geen grap want er staan vele ezels gestald. Hier vindt de echte handel plaats zonder ook maar een enkele toerist.

8 Werkelijk alles is hier te koop

9 Kippen, kruiden en hete pepers

10 Tuigage voor mens en dier

11 Op naar de rand van de Sahara Via een kaler wordende steppe sta je daar dan bij die enorm wijdse zandvlakte

12 Overdag in die hitte denk je daar geen beestje te zien, maar speur de komende foto er maar eens goed op na. Inderdaad daar ergens... een hagedis (! ?), maar waar dan ? Daar dus !!! Meteen na deze foto verdween het diertje, maar... bij het klateren van mijn plasje kwam het weer terug. Vanaf dat moment weet ik wat dorst in de woestijn is. o

13 Gelukkig hebben ze in de woestijn oases Door zand omsloten meestal iets lager gelegen paradijzen waar werkelijk alles groeit en bloeit. Wonderlijktoch, nietwaar !!!

14 Ik was ook nog in: Tunis, Sidi Bou Said, Carthage, Sousse, El Djem, Sfax, Gabes, Matmata, Douz, Chott El Jerid, Tozeur, Métlaoui, Gafsa, Kairouan enzovoort. © Copyright 1998 Maar welke toerist heeft dat niet gezien ?


Download ppt "T u n e s i ë Blauw, wit en oker 2 weken was ik er in 1987 mijn eerste reis buiten Europa."

Verwante presentaties


Ads door Google