De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het is 22 november van het jaar 2496. Fatima en Björn zijn nog als laatsten aan het werk op het onderzoekveld achter de binnenduinen, grenzend aan Holland-Metropolis.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het is 22 november van het jaar 2496. Fatima en Björn zijn nog als laatsten aan het werk op het onderzoekveld achter de binnenduinen, grenzend aan Holland-Metropolis."— Transcript van de presentatie:

1 Het is 22 november van het jaar 2496. Fatima en Björn zijn nog als laatsten aan het werk op het onderzoekveld achter de binnenduinen, grenzend aan Holland-Metropolis. In de duinen wordt een grote woonwijk ontwikkeld voor deze miljoenenstad. Archeologen doen een uitgebreid bodemonderzoek, voordat de aannemer bezit neemt van het terrein. De twee onderzoekers lopen nog even naar de plek waar het vermoeden bestaat dat zo’n vierhonderd jaar geleden het dorp Poeldijk heeft gelegen. De lichte spanning bij Fatima en Björn is niet voor niets. Een donkere plek in de grond verraad bebouwing, waarschijnlijk huizen of een school. Voorzichtig vegen ze laagje voor laagje van de aarde opzij, tot het deksel van een metalen kist zichtbaar wordt. Wat zullen deze onderzoekers vinden. Voorwerpen uit de 20 e eeuw? Geschreven documenten of digitale informatiedragers? Wat is er nog van over? Wat is er af te leiden over hoe de mensen in die tijd leefden, wat hield hen bezig?

2 Archeologie

3 Klik hier voor de site van Archeos Klik hier voor de site van Archeos Wat is archeologie???

4 Het meisje van Yde

5 Toetanchamon

6 Jarkov-mammoet Een pluk mammoethaar onder een lamp. Onderzoekers vonden er mossen, zaden, stuifmeelkorrels en schimmels in terug, die heel goed bewaard bleken en veel informatie geven over de leefomgeving van de mammoet. (Foto: Discovery)

7 Opgravingen • Je hebt nu een paar bijzondere opgravingen gezien, maar er zijn ook heel veel kleine opgravingen die ons toch veel vertellen over vroeger. Klik hier voor een quiz Klik hier voor een quiz

8 Opdracht: Noem 10 voorwerpen uit jullie huis. Maak een verhaaltje van 5 regels bij ieder voorwerp. Het verhaaltje moet gaan over een wat een archeoloog over 500 jaar zou verzinnen over het voorwerp. Lever de opdracht de volgende les bij de docent in. • Bijvoorbeeld: een vork. Over 500 jaar eten de mensen voedsel uit tubes, net als de astronauten nu doen. De archeoloog vind jouw vork en denkt dat het een sieraad is voor in het lange haar van de vrouwen.


Download ppt "Het is 22 november van het jaar 2496. Fatima en Björn zijn nog als laatsten aan het werk op het onderzoekveld achter de binnenduinen, grenzend aan Holland-Metropolis."

Verwante presentaties


Ads door Google