De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf Wortelweringsfrees WSF800.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf Wortelweringsfrees WSF800."— Transcript van de presentatie:

1 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf Wortelweringsfrees WSF800

2 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf 1)Nieuwe installatie  Veilig gebruik van de WSF800 aangaande bodem- en boomsoorten  De methode is ook geschikt voor de preventieve installatie van een wortelweringsscherm.  Installatie is ook mogelijk na afloop van de bouw werkzaamheden om de verspreiding van wortels onder het wegdek te voorkomen.

3 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf 2) Wortels kappen  Wortels met het oog op leeftijd en diameter zo vroeg mogelijk kappen.  Het snijden van de wortels heeft een ondergeschikte rol.  Gevolgend door het afsnijden van de wortels door de WSF 800 zijn over het algemeen te verwaarlozen.

4 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf 3) De uitwerking van het omleiden van jonge wortelstelsels  Het belemmeren van de ingroei van wortels voorkomen door gebruik van een wortelweringsscherm  Jonge wortels zijn in staat zich aan het wortelweringsscherm aan te passen  Een vitale ontwikkeling van het wortelstelsel is hierdoor over een langere termijn mogelijk  hoe verder het wortelweringsscherm van de standplaats is verwijderd hoe beter de wortels zich verder ontwikkelen.

5 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf 4) De uitwerking, ontwikkeling en lange termijn prognose van bosrijke gebieden met beperkte beworteling  Vroegtijdige interventie in het wortelstelsel  Hoe eerder de interventie in het wortelstelsel des te groter is het aanpassingsvermogen van de boom  Het installeren van een preventief wortelweringsscherm op een zo groot mogelijke afstand van de boom zal de ontwikkeling van het worstelstelsel ten goede komen.  Vroegtijdige interventie in het wortelstelsel zal zorgdragen voor een optimale groei van de wortels.

6 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf Asphaltschicht Schottertragschicht Inbouw WSF800 1.Naast de rijbaan / het fietspad wordt door de Wortelweringsfrees WSF800 een sleuf van ± 5cm breed en 80 cm diep gefreesd. 2.In de gefreesde sleuf word machinaal de RootBarrier® tot 75 cm diepte ingebouwd. 3.Tijdens dezelfde gang van de machine wordt de sleuf direct na inbouw weer gevuld met de eerder uitgefreesde grond. 4.Eventueel aan te brengen (gras-)zaden worden uitgestrooid en ingwerkt. 5.Het hele werkgebied wordt aangetrild en verdicht, de rijbaan / het fietspad wordt weer schoongeveegd.

7 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf Asphaltschicht Schottertragschicht Inbouw middels andere systemen 1.Naast de weg / fietspad word een minimaal 30 cm brede sleuf gegegraven 2.Enorm veel grond langs het werkgebiied 3.Er moet gegraven worden door de puinverharding langs de weg en door de aanwezige wortels. 4.Zeer veel tijd nodig 5.Blokkade van het werkgebied noodzakelijk (valgevaar)

8 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf Conclusie  Uniek technisch proces voor het installeren van een homogeen wortelweringsscherm  Minimale interventie in de grond door de 5 cm smalle sleuf  Wortelgroei word weggeleid van het asfalt.  Eenmalige handeling waardoor er geen verstporing meer nodig is van de wortels  Werken in wortelvrije gebieden bij nieuwe werkzaaheden

9 Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf Garten- und Landschaftsbau Baumdienst Fa. Reinhardt Feind e.K. Mühlbergweg 2 15907 Lübben / Neuendorf Tel. 035 46 / 27 73-0 Fax 035 46 / 27 73 11 www.wurzelschutzfraesen.de kontakt@wurzelschutzfraesen.de Kontakt


Download ppt "Fa. Reinhardt Feind e. K. www.wurzelschutzfraesen.de Lübben / Neuendorf Wortelweringsfrees WSF800."

Verwante presentaties


Ads door Google