De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De pauw en de duiven Story as shared by Tilly, Frances and Joe,

Verwante presentaties


Presentatie over: "De pauw en de duiven Story as shared by Tilly, Frances and Joe,"— Transcript van de presentatie:

1 De pauw en de duiven Story as shared by Tilly, Frances and Joe,
Yorkshire and Humberside Primary Teach First cohort 2012 Illustrated by Vanessa Matthews Dutch translation by Anja Kock (SEE)

2 Vele jaren geleden, toen katten en honden de beste vrienden waren (maar dat is een heel ander verhaal), leefde er een pauw bij een zwerm duiven.

3 De duiven waren dol op de pauw, vooral wanneer hij zijn prachtige staart uitvouwde en het zonlicht over de veren in alle kleuren van de regenboog danste. Vergeleken hiermee vonden ze hun grijze verenpak maar saai en 
eentonig.

4 Maar de pauw voelde zich erg opgelaten
Maar de pauw voelde zich erg opgelaten. Hij vond het niks om anders te zijn, hij wilde juist hetzelfde zijn als de duiven. Dus op een nacht, toen de maan zich achter een heleboel donkere stormwolken had verstopt, trok de pauw al zijn veren uit. Eén voor één.

5 De volgende morgen waren de duiven geschokt
De volgende morgen waren de duiven geschokt. De arme pauw stond te bibberen zonder zijn veren harnas om zich te beschermen tegen de bijtende wind.

6 Zodra de pauw zich tegen een boomstronk had genesteld voor wat warmte die nacht, bedachten ze een plan. Ze verzamelden alle weggegooide veren die ze konden vinden en sponnen er de mooiste bol draad van. Daarna gingen ze aan het werk.

7 De volgende ochtend gaven de duiven een jas aan de pauw die gebreid was van deze draad. De pauw was overdonderd en had het weer lekker warm, omdat de zijdezachte stof nauw aansloot en zijn lichaam verwarmde. De duiven legden uit dat ze van de pauw hielden zoals hij was. Ze vierden zijn 'anders zijn' en bleven nog vele jaren vrienden.

8 Versleep de pauwen voor stof tot nadenken
Wat hadden de duiven nog meer kunnen doen om de pauw te verwarmen? Kun je woorden bedenken die omschrijven hoe de pauw zich voelde zonder veren? Hoe voelden de duiven zich toen ze de pauw zonder veren zagen?

9 sparklingfireflies.com Smart Exchange digitalbutterflies.co.uk
For more resources please see the Smart Exchange and sites listed below Smart Exchange digitalbutterflies.co.uk sparklingfireflies.com


Download ppt "De pauw en de duiven Story as shared by Tilly, Frances and Joe,"

Verwante presentaties


Ads door Google