De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In glas-in-lood. De hele mens betekent de “gehele” mens, dus compleet en in al zijn facetten en met al zijn mogelijkheden. Zo’n mens heeft een gebalanceerd.

Verwante presentaties


Presentatie over: "In glas-in-lood. De hele mens betekent de “gehele” mens, dus compleet en in al zijn facetten en met al zijn mogelijkheden. Zo’n mens heeft een gebalanceerd."— Transcript van de presentatie:

1 In glas-in-lood

2 De hele mens betekent de “gehele” mens, dus compleet en in al zijn facetten en met al zijn mogelijkheden. Zo’n mens heeft een gebalanceerd samenspel van verstand, gevoelens en geest.

3 Die drie zaken spelen samen in een eindeloze wisselwerking binnen in het lichaam. De “hele” mens hoeft niet geheeld te worden, is niet ziek.

4 Drie zaken die samenspelen leiden tot een driehoek. De cirkel is symbool van de eindeloze wisselwerking.

5 Een hele mens heeft in gepaste mate grip op de gang van zaken. Dat heeft hij met zijn drie hoofdzaken: zijn verstand, zijn gevoel en zijn geest.

6 Een uitgebalanceerd mens heeft de zeven chakra’s in een goede balans. Bij ieder chakra hoort een kleur, van rood naar violet. Via oranje, geel, groen, turquoise en blauw.

7 Deze energiestromen wentelen rond en om en om. Ze draaien met de klok mee en weer terug.

8 Al wentelend vormen ze gaandeweg een eenheid. Ze komen samen in een ronde band met alle kleuren en energieën bij elkaar.

9 Verstand, gevoel en geest vormen in hun samenspel de hele mens: rood voor het turbulente verstand, groen voor rustiger gevoel en blauw voor de geaarde geest.

10 Ieder van deze drie kleuren is met beide andere verbonden via een lemniscaat, het symbool voor het oneindige zelf.

11 Het begin van de realisatie

12 Naar binnen werken

13 Hoe vul ik nu het binnenste?

14 Ik heb dingen open gelaten!

15 Het glas is compleet

16 Het werkstuk voor het raam.

17 Het werkstuk gezien tegen de lucht. Piet van Meel 15-4-2012 www.piet-van-meel.nl Email: vmeel75@hetnet.nl


Download ppt "In glas-in-lood. De hele mens betekent de “gehele” mens, dus compleet en in al zijn facetten en met al zijn mogelijkheden. Zo’n mens heeft een gebalanceerd."

Verwante presentaties


Ads door Google