De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een verhaal uit het Allernieuwste Testament De Heer zag België in het jaar 2010 Het land was verdorven en overbevolkt Hij besloot daarom dit deel van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een verhaal uit het Allernieuwste Testament De Heer zag België in het jaar 2010 Het land was verdorven en overbevolkt Hij besloot daarom dit deel van."— Transcript van de presentatie:

1

2 Een verhaal uit het Allernieuwste Testament

3 De Heer zag België in het jaar 2010 Het land was verdorven en overbevolkt Hij besloot daarom dit deel van Zijn schepping te vernietigen. De Heer daalde neer en gaf aan Noë de opdracht een Ark te bouwen en twee exemplaren van elk levend wezen, samen met enkele goede mensen, te redden.

4 Haast je, want over zes maanden zal het 40 dagen en nachten beginnen te regenen. Frank De Boosere zal dat niet kunnen verklaren en weer een oorzaak uit de duim zuigen, zoals “opwarming van de aarde” of zo iets. “Hier is het plan”, zei God

5 Maar hij zag geen Ark. “Noë”, donderde Hij, “Waar is mijn Ark ?” Zes maanden later begon het te regenen De Heer keek neer en zag Noë wenen in zijn onder- gelopen tuintje.

6 ‘Vergeef mij Heer’, smeekte Noë. De regels zijn veel veranderd tegenover vroeger. Ik had een speciale bouw- vergunning nodig van Ruimtelijke ordening en ik heb moeten discussiëren met de inspecteurs van de verzekeringsmaatschappij in verband met een brandverzekering. Mijn buren beweren dat ik de rooilijn overschreden heb met mijn Ark en dat ik de maximum hoogte niet heb gerespecteerd.

7 Ook legden ze een klacht neer wegens geluidsoverlast bij de politie. Die heeft metingen komen doen. Ik ben diverse malen naar de gemeente, gemoeten voor een bouwvergunning. De provincie heeft nu de kwestie in handen.

8 Ook lui van het ministerie van Openbare Werken zijn er mee gemoeid. Zij eisen een waarborg voor de mogelijke, toekomstige kosten van aanpassing van de infrastructuur als de Ark ver- plaatst gaat worden naar de zee. Ik heb hun verteld dat de zee tot hier zou komen, maar daar geloofden ze geen snars van. Ook word ik nu dagelijks lastig gevallen door de lui van de krant, de televisie en de roddelpers.

9 Het hout inkopen was een ander probleem. De linkse partijen trekken van leer tegen het kappen van inlands hout, dit om de gevlekte bosuil te beschermen. Ik probeerde de activisten te overtuigen, dat ik het hout juist nodig had om de uil en de goede mensen te redden. Geen gehoor, maar veel agressie tegen mij Ik verzamelde ondertussen de dieren zoals U mij had opgedragen, maar werd aangeklaagd door de dierenbescherming. Michel Vandenbosch van de partij voor dieren - rechten beweerde dat ik de dieren tegen hun wil gevangen hield

10 Bovendien vindt hij dat de accommodatie te beperkt is en dat het vreselijk wreed was zoveel dieren te houden op zo’n kleine Ark. Het ministerie van landbouw besliste dat ik geen Ark mocht bouwen zonder dat ik een milieueffectenrapport liet opmaken door een erkend bureau over de door U voorspelde watervloed Ondertussen ben ik nog steeds bezig met een klacht van het Centrum voor Gelijke Kansen op te lossen. Zij eisen toegankelijkheid voor iedereen. En ook moet ik Allochtonen inhuren om de Ark mee te helpen bouwen

11 Anderzijds willen de vakbonden dat ik enkel oudere timmerlieden uit de V.D.A.B.aan het werk zet. Ik weet echt niet meer hoe het moet.We hebben zelfs geen regering meer.

12 Om de zaken nog erger te maken heeft de belastingdienst samen met de douane op al mijn bezittingen beslag gelegd Zij beweren dat ik het land illegaal wil verlaten met meeneming van bedreigde diersoorten. En toen men op het ministerie van Volksgezondheid hoorde van al die dieren, begonnen ze meteen te ijveren voor een ‘mestactieplan’

13 En dan zwijg ik nog maar over de problemen die ik heb met al die politici, die met wat natte vingerwerk allemaal ergens wel iemand kunnen vinden in hun kennissenkring die absoluut mee moet op de Ark. Dus, vergeef mij Heer. Het zal minstens tien jaar duren eer Uw Ark gereed is.

14 Plotseling stopte de regen. De hemel klaarde op en de zon begon weer te schijnen. Noë keek verwonderd op. “Wil dat zeggen, dat U dit land niet gaat vernietigen ?” vroeg hij. “Nee,” sprak de Heer. “Uw politiekers zijn daar al intensief mee bezig.”


Download ppt "Een verhaal uit het Allernieuwste Testament De Heer zag België in het jaar 2010 Het land was verdorven en overbevolkt Hij besloot daarom dit deel van."

Verwante presentaties


Ads door Google