De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WELKOM Dag van de installateur.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WELKOM Dag van de installateur."— Transcript van de presentatie:

1 WELKOM Dag van de installateur

2 Vaste isolatiepanelen in combinatie met luchtdichtingsmembranen.
Agenda: 1. Voorstelling Recticel Insulation 2. Wat is wat? 3. Belang van goed geplaatste isolatie 4. Doorvoeren doorheen isolatie luchtdicht maken 5. Oplossingen voor massief-passief 6. Renovatie

3 1. Voorstelling Recticel Insulation
Recticel is een Belgische Groep die sterk is uitgebouwd in Europa maar ook actief is in de rest van de wereld. Recticel heeft een honderdtal vestigingen in 26 landen. Recticel draagt bij tot uw dagelijks comfort met schuimvullingen voor zitmeubelen, met matrassen en lattenbodems van topmerken, met isolatiemateriaal, interieurcomfort voor auto’s en allerlei andere producten voor industriële en huishoudelijke toepassingen. Recticel is de Groep achter gerenommeerde merken in slaapcomfort, zoals Beka, Epeda, Lattoflex, Literie Bultex, Schlaraffia, Sembella, Swissflex, Superba en Ubica. Recticel wordt gedreven door technologische vooruitgang en vernieuwing, wat geleid heeft tot een revolutionaire doorbraak bij de grootste namen in de auto-industrie.

4 Vertegenwoordiging Recticel binnen Europa

5 De Groep concentreert zich als een uniek geheel op vier geselecteerde toepassingsdomeinen:
- Soepelschuim - Slaapcomfort - Automobiel - Isolatie

6 2. Wat is wat ? Luchtdicht: Het vermogen van een wand of gebouw om luchtstromen van binnen naar buiten en omgekeerd binnen de perken te houden. Luchtscherm: Moet vermijden dat er buitenlucht zou binnendringen en omgekeerd dat er binnenlucht zou ontsnappen naar buiten toe. Deze wordt langs de warme zijde van de isolatie geplaatst. Vermits een “dampscherm” ook luchtdicht is, kan het ook de rol van een luchtscherm vervullen. Winddicht: Ervoor zorgen dat er geen koude buitenlucht in de isolatie komt. Dit om te vermijden dat er “windwassing” ontstaat in de isolatie. Winddicht scherm: Word aan de buitenzijde geplaatst, koude zijde van de isolatie. Meestal zal het onderdak deze functie vervullen, op voorwaarde dat het winddicht verwerkt is. Menuiserite is niet winddicht.

7 2. Wat is wat ? Luchtdichtheid is niet of zeer moeilijk ter hoogte van de isolatie te realiseren. Door een doordachte keuze te maken in het soort isolatiemateriaal, kan men er voor zorgen dat mede hierdoor de wind dichtheid van een gebouw gunstiger word. We mogen aannemen dat de meeste kunstof isolatie materialen een stuk wind- (lucht) dichter zijn dan minerale wollen of isolatie in losse structuur zoals cellulose of schapen wol. Bij deze laatste zal altijd een extra folie moeten aangebracht worden. Het bijkomend voordeel van PUR schuim, is dat er op beide zijden, bij bepaalde types, een dampdichte alu folie zit. Ook de plaats waar het isolatie materiaal aangebracht word, kan een rol spelen in het vlugger realiseren van een winddichte bouwschil, vb een Sarking dak.

8 = 3. Belang van goed geplaatste isolatie Lucht- winddichtheid
Voorbeeld: opening van 1mm breed en 1 m lang , energieverbruik stijgt 10 keer. Isolatie van 20 cm heeft nog een waarde van 2 cm !!!! = 8

9 3. Belang van goed geplaatste isolatie
Lucht- winddichtheid 9

10 3. Belang van goed geplaatste isolatie
Een goed geplaatste onderdakfolie kan de winddichtheid van het dak verzekeren. Ook het soort isolatie materiaal en de plaats waar men het aanbrengt kan in bepaalde gevallen een voordeel uitmaken, zoals hier bij een sarking dak met Powerroof.

11 3. Belang van goed geplaatste isolatie

12 3. Belang van goed geplaatste isolatie
Details : schoorsteen

13 3. Belang van goed geplaatste isolatie
Details : dakvlakraam

14 3. Belang van goed geplaatste isolatie
Details : topgevel

15 3. Belang van goed geplaatste isolatie
Details : topgevel

16 3. Belang van goed geplaatste isolatie

17 3. Belang van goed geplaatste isolatie

18 4. Doorvoeren doorheen isolatie luchtdicht maken

19 4. Doorvoeren doorheen isolatie luchtdicht maken

20 5. Oplossingen voor massief-passief
Doordat bij deze woningen de isolatie op verschillende plaatsen veel dikker is dan in de standaard EPB woning, moet hier extra aandacht gegeven worden aan het inbouwen van ramen en deuren. Verschillende raamfabrikanten stellen hiervoor goeie oplossingen voor. Hierna een mogelijkheid om een raam vast te zetten en lucht-dicht af te werken, ontwikkeld samen met Deceuninck Plastics.

21 5. Oplossingen voor massief-passief

22 5. Oplossingen voor massief-passief

23 5. Oplossingen voor massief-passief

24 6. Renovatie Isolatie tegen de kepers langs binnen met Eurowall
Enkel daar waar er reeds een onderdak is. De blinkende zijde naar binnen. De naden afkleven met Recti-tape. De randen aan de muren, nokken, dakdoorvoeren, opspuiten met schuim Alu folie doet dienst als dampscherm.

25 6. Renovatie Isolatie tegen de kepers langs binnen met Eurothane G, isolatie, dampscherm en afwerking. Eurothane G is een isolatie plaat met daarop een gipskarton plaat. Enkel daar waar er reeds een onderdak is. De randen aan de muren, nokken, dakdoorvoeren, opspuiten met schuim.

26 6. Renovatie Herstellen gaten of afkleven naden bij laag energie en passief dak garandeert een perfect winddichte afsluiting van de naden van Recticel® isolatieplaten zeer sterke hechting voor een duurzame oplossing grote rollen (50 m per rol) goede UV- en chemische bestendigheid zonder liner, dus minder afval eenvoudig aan te brengen vangt perfect wisselende temperaturen en vochtigheid op blijvende kleefkracht scheurt niet

27 7. Conclusie Zoals reeds eerder vermeld, is het zeer moeilijk, zoniet uitgesloten om de luchtdichtheid van een woning ter hoogte van de isolatie te realiseren. Een goede en doordachte plaatsing en/of product zal hieraan wel een positieve bijdrage leveren. De folies die de dag van vandaag gebruikt worden op verschillende plaatsen in de woning, zitten daar voor een welbepaalde reden. Deze zijn door een collega aannemer met zorg geplaatst, respecteer elkaars werk en hou er rekening mee dat indien jij als installateur, om welke reden ook doorheen deze folie of membraan moet, het uw verantwoordelijkheid is om deze ook weer luchtdicht af te werken.

28 DANK U VOOR UW AANDACHT


Download ppt "WELKOM Dag van de installateur."

Verwante presentaties


Ads door Google