De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hier iets over “Inleiding: ons proces: Wat is Gamification, Achtergrond, Voorbeelden, Model voor Onderwijs, Experimenten voor Honours, doorgroei naar HL.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hier iets over “Inleiding: ons proces: Wat is Gamification, Achtergrond, Voorbeelden, Model voor Onderwijs, Experimenten voor Honours, doorgroei naar HL."— Transcript van de presentatie:

1 Hier iets over “Inleiding: ons proces: Wat is Gamification, Achtergrond, Voorbeelden, Model voor Onderwijs, Experimenten voor Honours, doorgroei naar HL en hoger onderwijs”

2 Hier iets over “Wat is Gamification en wat is het niet!”

3 Context: Werk School Zorg Sport... Game componenten: Leaderboards Experience points Badges Competitie... + Gamification Gamer gedrag: Betrokkenheid Samenwerking Fanatisme Leren... +

4 Serious gaminggaming

5 Level up, you are now entering level 2 of Gamification

6 Hier iets over “De psychologie en Het gaat om opbouwende, positieve waardering”

7 Hier iets over “Gamification heeft z’n oorsprong in loyalty programma’s voor consumenten: spaarzegels”

8

9 Hier iets over “Voorbeelden van Gamification, meer voorbeelden, afbeeldingen, filmpjes.”

10

11

12 Hier iets over “Waar gaat Gamification heen? → gebruik in werk- en leeromgevingen”

13 Hier iets over “Kenniskring op zoek naar mogelijkheden voor Gamification in Honours, HL, en hoger onderwijs”

14 Hier iets over “Model om verschillende toepassingen te vinden”

15

16

17

18

19 Hier iets over mogelijke vervolgrichtingen voor Gamification in onderwijs / Honours Ranks: Deze duiden het niveau aan van de deelnemer, relatief aan andere deelnemers. Vaak is er een maximale rank die behaalt kan worden. Dit kan per onderwerp zijn of binnen een gehele instelling. Productivity: De ranks zijn vaak gelinkt aan productiviteit. Wanneer iemand meer produceert, zal deze meer punten vergaren en sneller stijgen in ranks en ook op het leaderboard. Progression: Het kenmerk aan de competetie is dat alle deelnemers voortgang moeten boeken willen ze stijgen op het leaderboard. Praktisch gezien, iemand die veel produceert, boekt veel progressie, krijgt hogere ranks en stijgt daarmee sneller op het leaderboard. Mini game: is een game in een game. Het is vaak een klein verborgen spelletje. Soms moet je het speciaal unlocken door andere acties te ondernemen. Ze zorgen voor wat extra fun. Onderwijs: verdieping of uitbreiding bij een opdracht. Een bepaalde skill is nodig om dit te kunnen doen. Badges: het aangeven dat een bepaalde skill is bereikt. Er kunnen ook extra statussen aan toegewezen worden bij het behalen van meerdere skills of een bepaalde combinatie aan skills. Financial bonuses: motivatie op korte termijn.Studiepunten en/of experience points. De experience points kun je weer gebruiken voor verschillende faciliteiten (printen, eten/drinken). Free stuff: wie houdt hier nou niet van?! Onderwijs: uitlenen van hulpmiddelen als beamers, opname apparaten of het reserveren van een lokaal. Lottery: spanning en (mogelijke) winst. Meerdere mensen die meedoen aan een loterij. Onderwijs: verkregen experience points gebruiken om mee te kunnen doen. Handige en leuke prijzen winnen. Wellicht meer experience point winnen. Friend list: Op deze manier kan je elkaar ook steunen daar waar mogelijk is. Ook zal het de betrokkenheid voor een dergelijk project of oefening verhogen doordat je er met vrienden aan kunt werken en contact over houden. Combo bonusses: Het voordeel van combo bonuses is dat wanneer een vriend of vriendin iets doet waar jijzelf ook punten voor kunt krijgen het de bedoeling is dat je deze persoon daar bij gaat helpen, Community collaboration: Het interdisciplinair / samenwerken binnen discipline. Netwerken, bonding als fundering. Group ranking: Het hebben van een group ranking systeem zal het gedrag bevorderen beter te willen zijn dan een andere groep. Je werkt hard aan een bepaalde opdracht of oefening, en hiervoor wil je graag beter scoren dan de andere groep. Social check-ins: Bij social check-ins kun je bijhouden waar je bent, waar je mee bezig bent. Hierbij kun je denken aan alle lessen die je volgt. Creatie Competitie Competentie Connectie

20 you are now theoretical physicist in Gamification

21 Hier iets over “Experimenten die we willen doen in Honours”

22 you are now experimental expert in Gamification

23


Download ppt "Hier iets over “Inleiding: ons proces: Wat is Gamification, Achtergrond, Voorbeelden, Model voor Onderwijs, Experimenten voor Honours, doorgroei naar HL."

Verwante presentaties


Ads door Google