De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Veel gestelde vragen over Polyganics’ NasoPore®

Verwante presentaties


Presentatie over: "Veel gestelde vragen over Polyganics’ NasoPore®"— Transcript van de presentatie:

1 Veel gestelde vragen over Polyganics’ NasoPore®

2 Wat is het voordeel voor de patiënt?
Verwijderen van een gewone neustampon is pijnlijk Verwijderen van een gewone neustampon leidt tot trauma

3 Is NasoPore te gebruiken als een normale neustampon?
Ja. Het belangrijkste verschil is dat het niet verwijderd hoeft te worden. NasoPore is niet gecomprimeerd verpakt. Wordt ingebracht met een pincet. Dit kan minder trauma tot gevolg hebben dan een hard, gecomprimeerd schuim dat na inbrengen nat gemaakt moet worden en zwelt.

4 Effect op wondheling NasoPore heeft geen nadelig effect op wondheling.
Wondheling is vergelijkbaar met standaard tampons Veroorzaakt minder epistaxis

5 Waarvoor kan ik NasoPore gebruiken?
NasoPore kan voor alle neusholten aandoeningen gebruikt worden. Voorkomen of stoppen van bloeding (postoperatief, bloedneuzen), Geven van ondersteuning aan het neusslijmvlies (bv. concho plastiek, septum correctie) Voorkomen van verklevingen (bv. Na behandeling sinusitis of polyposis)

6 Hoe lang blijft NasoPore in de neus aanwezig
NasoPore fragmenteert onder invloed van vocht en temperatuur Na 12 uur start fragmentatie. Ontworpen om 2 dagen compressie te geven. Binnen 1 week volledig weg.

7 “Na-stoppen” van NasoPore
Kan ik extra materiaal “na-stoppen” als NasoPore al is ingebracht Ja, zonder probleem op elk gewenst moment. Opm.: Afhankelijk van het tijdsverschil zal ook de mate van fragmentatie verlopen

8 Wat maakt NasoPore anders dan oude producten?
Willospon, Spongostan, Merogel etc. Synthetisch NasoPore kan net als gewone (niet-afbreekbare) neustampons gebruikt worden omdat het zijn elasticiteit behoudt na het inbrengen.

9 Wat wordt bedoeld met fragmenteren?
Het materiaal valt in stukjes uiteen (valt uit elkaar) nadat het zijn functie vervult heeft.

10 Hoe komt het dat NasoPore fragmenteert?
NasoPore is gemaakt van een totaal nieuwe biomedische kunststof waarin “zwakke” plekken zijn ingebouwd. Deze zwakke plekken “knippen” het materiaal in kleinere stukjes.

11 Wordt NasoPore geresorbeerd?
Wordt het door het lichaam opgenomen? Het “fragmenteren” gaat zo snel, dat de tampon in kleine stukjes uit elkaar valt en daarom op de natuurlijke wijze uit de neus of neusholten verdwijnt. NasoPore is opgebouwd uit biocompatibele bouwstenen, bv. melkzuur. Dus indien er toch materiaal zou worden opgenomen vormt dit geen enkel probleem.

12 Is NasoPore veilig? NasoPore is CE gemarkeerd en voldoet alle eisen die hiervoor gelden. Getest volgens ISO 10993 De producten zijn langdurig subcutaan geïmplanteerd en vertonen hierbij geen nadelige effecten.

13 Kan NasoPore ook in kaakholten worden toegepast?
NasoPore is bedoeld voor toepassing in de neusholten. NasoPore is niet geïndiceerd voor chirurgische implantatie.

14 Is NasoPore te knippen of te snijden?
NasoPore kan op eenvoudige wijze aan de klinische behoeften worden aangepast. Een lange tampon (8 cm) kan gedeeld en bilateraal worden toegepast.

15 Wat moet ik doen als de NasoPore te lang blijft zitten?
Na een paar dagen is de NasoPore niet meer te pakken met bv een pincet. Aspiratie van het resterend schuim is eenvoudig uit te voeren, of de patiënt kan worden gevraagd regelmatig zijn/haar neusholte te spoelen.

16 Bestaat er risico op Toxic Shock Syndroom (TSS)?
Net als met alle andere tampons bestaat dat risico. Echter, de kans op TSS is zeer gering, misschien kleiner dan met andere neustampons om dit steriele product slechts kort in de neusholte verblijft. Indien TSS toch optreed, kan het nog aanwezige materiaal weggezogen of weggespoeld worden.

17 Waarom kan ik NasoPore niet langer bewaren?
NasoPore valt onder invloed van water uiteen. Door vocht in de lucht start het proces van fragmentatie. In de diepvries of koelkast is de lucht vochtigheid veel lager: daardoor langer houdbaar. Geen bezwaar om het product enkele weken in de behandelingskamer aanwezig te hebben.

18 Kan ik zien of een product niet goed is bewaard?
Een product waarvoor het fragmentatie proces reeds begonnen is makkelijk te herkennen. Wanneer het gebogen wordt ontstaan er scheuren: het begint uit elkaar te vallen.

19 En heeft dit consequenties voor de patiënt?
Indien het toch wordt gebruikt heeft dit weinig effect voor de patiënt. Het zal iets sneller uit de neusholte verdwijnen en geeft wat minder compressie. Indien het te ver is gefragmenteerd kan het niet meer ingebracht worden omdat er spontaan stukjes afbreken. Hierdoor wordt ook voorkomen dat patiënten op een onjuiste manier behandeld worden.


Download ppt "Veel gestelde vragen over Polyganics’ NasoPore®"

Verwante presentaties


Ads door Google