De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

WERKWOORDEN HERHALING. WERKWOORDEN IN ALLERLEI VORMEN… KLEUR IN ELKE ZIN HET VAKJE MET DE PERSOONSVORM. Onze vrienden hebben een nieuwe tv gekocht. De.

Verwante presentaties


Presentatie over: "WERKWOORDEN HERHALING. WERKWOORDEN IN ALLERLEI VORMEN… KLEUR IN ELKE ZIN HET VAKJE MET DE PERSOONSVORM. Onze vrienden hebben een nieuwe tv gekocht. De."— Transcript van de presentatie:

1 WERKWOORDEN HERHALING

2 WERKWOORDEN IN ALLERLEI VORMEN… KLEUR IN ELKE ZIN HET VAKJE MET DE PERSOONSVORM. Onze vrienden hebben een nieuwe tv gekocht. De volgende ochtend werd de dader urenlang ondervraagd. Wij konden gisteren jammer genoeg niet gaan zwemmen. De gevallen vaas is in duizend stukken gebroken. De vergrote foto moet aan de geschilderde muur hangen. De geschrokken burgemeester probeerde de verhitte gemoederen te sussen.

3 KLEUR IN DE PASSENDE KLEUR: GROEN= PV. IN DE TEGENWOORDIGE TIJD ROOD= PV. IN DE VERLEDEN TIJD EN MET KLANKVERANDERING. BLAUW= PV. IN DE VERLEDEN TIJD ZONDER KLANKVERANDERING. En daar verscheen het spook. Eerst hing het in de boom als een stuk wasgoed. Toen kwam het dichterbij. Oene kon zien dat het ogen had, zielige ogen. Het spook was zo klein als een kind van drie jaar. Het fladderde even heen en weer voor het open raam. Toen vloog het naar binnen. Stomverbaas keek Oene toe. Het spook zweefde door de klas. Het bleef voor het zwarte bord hangen. Een echt spook, dacht hij. Daar hoor je bang voor te zijn. Maar Oene vindt hem alleen maar zielig. Toen werd er driftig op het raam getikt. Een man met een baard maakte gebaren.

4 DUID DE PERSOONSVORM EN HET ONDERWERP IN DE ZINNEN AAN ZOALS JE GELEERD HEBT. De jongens doorkruisen het bos in allerlei richtingen. Misschien moet je de gevonden fiets aan de politie geven. De boswachter heeft de stropers onmiddellijk weggejaagd. De hond liep blaffend achter zijn baasje aan. Thuis wilde Janne de rest van de avond liever op haar kamer doorbrengen.

5 NOTEER DE STAM VAN DEZE WERKWOORDEN. verdwaal begroet versta rijd stoor besteed

6 NOTEER DE JUISTE VORM. bestuurtbestuurde kweektkweekte vermoordvermoordde zendtzond pleitpleitte

7 GEEN PERSOONSVORMEN. SCHRIJF CORRECT. PAS DE VERLENGINGSREGEL TOE INDIEN NODIG! blussenHet vuur werd heel snel. belovenMijn ouders hebben een nieuw huisdiertje. verheugenIk was dat je wilde komen. postenDe brieven zijn spoorloos verdwenen. uitstappenIn het station van Antwerpen ben ik. geblust beloofd verheugd geposte uitgestapt

8 SCHRIJF DE JUISTE VORM. latenVader gisteren een glas vallen. barstenMijn hoofd van de pijn. houdenMijn zus van dansen. verzorgenDe hond is nog niet helemaal hersteld. ontmoetenWij de kunstenaar vorig weekend. vindenJe broer zijn stickers niet meer. verwachten jij gisteren ook een telefoontje? kleden je onmiddellijk aan! liet barst houdt verzorgde ontmoetten vindt Verwachtte Kleed

9 plusoefening en SCHRIJF DE WERKWOORDEN IN DE TEGENWOORDIGE EN VERLEDEN TIJD. beleeftbeleefde organiseertorganiseerde liegtloog vluchtvluchtte snoeitsnoeide vermoedenvermoedden brengenbrachten

10 plusoefening en SCHRIJF DE ZINNEN IN DE VERLEDEN TIJD. VERVANG ENKEL DE PERSOONSVORM. Ik start de auto. Katarina zoekt haar sleutels. De directeur verlaat zijn bureau. De fabriek brandt uit. Het jongentje kruipt onder tafel. Ik startte de auto. Katarina zocht haar sleutels. De directeur verliet zijn bureau. De fabriek brandde uit. Het jongentje kroop onder tafel.

11 plusoefening en SCHRIJF DE JUISTE VORM. passerenDe bus voorbij onze school. bezerenZe heeft zich aan haar knie. gebeurenEr heel veel op onze school. hechtenDe dokter eergisteren de wonde. brengenWij gisteren bloemen naar oma. sportenDe jeugd van tegenwoordig niet genoeg. schuddenIk aan de boom tot de appel eraf viel. passeert bezeerd gebeurt hechtte brachten sport schudde

12 DAT HEB JE GOED GEDAAN! TOT DE VOLGENDE KEER!


Download ppt "WERKWOORDEN HERHALING. WERKWOORDEN IN ALLERLEI VORMEN… KLEUR IN ELKE ZIN HET VAKJE MET DE PERSOONSVORM. Onze vrienden hebben een nieuwe tv gekocht. De."

Verwante presentaties


Ads door Google