De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EU-TV. Beleidsverklaring Eureka! Er is een nieuwe TV-zender! We willen de EU op TV brengen in primetime zodat de Europeaan de waarde van de EU leert waarderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "EU-TV. Beleidsverklaring Eureka! Er is een nieuwe TV-zender! We willen de EU op TV brengen in primetime zodat de Europeaan de waarde van de EU leert waarderen."— Transcript van de presentatie:

1 EU-TV

2 Beleidsverklaring Eureka! Er is een nieuwe TV-zender! We willen de EU op TV brengen in primetime zodat de Europeaan de waarde van de EU leert waarderen. Om dit alles te realiseren maken we gebruik van bekende, populaire formats. Er is voor elk wat wils:

3 Ons veelzijdig aanbod:  Kinderfeuilletons: “Beumba”, “EuraMindy”  Telenovelle voor volwassenen: “Seura”  Politiek programma: met live uitzendingen uit het Europees parlement, de Europese Commissie, …  Quiz: “De slimste mens van Europa”  Meerdere eurosongwedstrijden  “Europa vakantieland”  “SOS Peut”, “Fata Eurgana”, “Big Breuder”,…

4 Pilootafleveringen van onze toppers  SOS Peut • Euramindy • Schreuk

5 SOS Peut Synopsis pilootafleveringen

6 Afl. 1: “De Nationale Reflex”…………………..  Merkel nationaliseert Duitse bank Hypo Real Estate, terwijl andere Europese banken in nood blijven verkeren.

7  Wat hebben we vandaag geleerd? - Nog steeds nationale reflex bij crisissen … - Europese reflex = betere oplossing ! - Europese Commissie wordt tegengehouden door nationalistische leiders… - Bij crisis komt belang EC naar boven: externe druk helpt Europese integratie vooruit !

8 Afl. 2: “De Europese Softpower”……………. Militaire inval van Rusland in Georgië

9  Wat hebben we vandaag geleerd? - Europese softpower is efficiënter dan “brutale” militaire politiek van VS en Rusland. - Georgië niet meer geneigd om ooit nog met Rusland samen te werken, nog meer Europees gezind.

10  Afl. 3: “Energie in Europa”………………… Rusland beheerst groot deel Europese energietoevoer. Oplossing: Nabucco-gaspijpleiding

11  Wat hebben we vandaag geleerd? - Europa is nog te afhankelijk op gebied van energietoevoer. - Een crisis werkt ook positief : Nabucco-gaspijpleiding zal EU aardgas leveren zonder tussenkomst van Rusland; er wordt eindelijk werk gemaakt van alternatieve energie.

12 Afl. 4: “De zwarte piet” Referenda in diverse Europese lidstaten vallen negatief uit omdat de nationale leiders de “zwarte piet” steeds naar Europa doorschuiven.

13  Wat hebben we vandaag geleerd? - Ingewikkelde materies moeten worden beslist door de parlementen, niet door referenda. - Politici moeten uitleggen dat veel positieve beslissingen van de Europese instellingen komen. - Politici moeten ook nadenken over hoe ze Europa aantrekkelijker kunnen maken.

14 Afl. 5: “Winst”………………. Door de koersdaling van de pond tegenover de euro, zijn de meeste Britten het er over eens dat Groot-Brittannië bij de eurozone moet komen.

15  Wat hebben we vandaag geleerd? Europese landen kiezen pas voor de EU (de euro) als ze er het nut van inzien, als ze er winst bij hebben. De EU moet haar maatregelen dus voorstellen als goed voor het nationaal belang van de lidstaten.

16 preview

17 ShrEUk woont in een vreselijk land: vrouwen worden er onderdrukt, er heerst grote armoede,… ShrEUk besluit zijn land te verlaten.

18 Na vele omzwervingen komt hij aan in Europa… Alles lijkt er goed: welvaart, samenwerking, zelfs een gemeenschappelijke munt!

19 Maar er duiken enkele problemen op: ShrEUk heeft een verblijfsvergunning nodig. Gelukkig is er een snelle, humane en uniforme asielprocedure.

20 ShrEUk vindt een onderkomen dat voldoet aan de milieunormen. Hij gebruikt groene energie, zonnepanelen en het huis is grondig geïsoleerd.

21 ShrEUk ontmoet FiEUna en ze krijgen 3 kindjes. Ze kunnen naar school in Europa, dat een hoge scholingsgraad heeft.

22 ShrEUk haalt dankzij avondonderwijs een diploma. Hij gaat in de politiek en richt een eigen partij op. Hij wil aan de minpuntjes van de EU werken.

23 ShrEUk heeft twee hoofdpunten in zijn politiek programma: een betere internationale samenwerking in tijden van crisis, en een Europees verkeersbeleid.

24 ShrEUk wil de EU onafhankelijker maken van het Russisch gas. Alternatieve energiebronnen worden versneld toegepast. Hij wil meer supranationale samenwerking. Hierbij wordt hij geholpen door de goede fee BarrEUssa.

25 ShrEUk wil een economisch embargo in werking laten treden tegen ruziemakers. Hij richt de VSE op om de interne cohesie te vergroten en een Europees leger als aanvulling op de bekende softpower

26 ShrEUk en zijn gezin gaan op queeste om de EU te verbeteren. Want ook in de EU zijn er nog conflicten. Hij probeert al het mogelijke te doen voor een harmonieus en sociaal Europa.

27 ShrEUk maakt van 9 mei een echte feestdag: Europadag. Er wordt gefeest, gedanst,… De EU wordt eindelijk geliefd omdat de EU- burgers beseffen dat ze hier zo lang naar gestreefd hebben.

28 EU-TV presenteert : Eura Mindy

29 Margot Wallström • Vicevoorzitster Europese Commissie • in tijd van nood beter bekend als haar alter ego Eura Mindy. Als de EU in de problemen zit, verandert Margot in Eura Mindy. Met haar magische krachten kan ze een oplossing vinden voor elk probleem.

30 1.Eura Mindy en de gascrisis in Oekraïne

31 Door een beetje magisch efficiënte Europese soft power weet EuraMindy de Russische leiders ervan te overtuigen dat dergelijke buitensporigheden de economische geloofwaardigheid van Russische bedrijven totaal ondermijnen. EuraMindy forceert ook diverse alternatieven zoals windenergie, waterenergie, getijdeninstallaties, kernfusie, biomassa en geothermische energie.

32 2. Eura Mindy in Congo

33 EuraMindy is vastberaden om orde op zaken te stellen via een kordate, solidaire Europese aanpak op politiek niveau. Ze slaagt erin met haar magische overtuiger (persuader) alle EU-lidstaten te overtuigen om een bataljon te sturen voor EUFOR. Vervolgens weet ze van de UNO een mandaat te krijgen dat toelaat de Congolese bevolking echt te beschermen.

34 3. Eura Mindy en de financieel- economische crisis

35 Nu is een optimale EUROPESE coördinatie van nationale steunmaatregelen volgens Eura Mindy noodzakelijk. Overleg van de Eu-landen over een betere werkgelegenheid en andere sociale maatregelen weet ze binnen de kortste keren te fixen. Ze zorgt er ook voor dat de Europese Commissie energiek en krachtdadig het iniatief neemt voor meer EU-toezicht op banken en kredietinstellingen. Met enige magische mega- overredingskracht overtuigt ze de respectieve EU-premiers geen protectionistische maatregelen of tijdelijke ingrepen uit te voeren.

36

37 Hier in Amerika ben ik de koningin, maar ik voel me zo depressief. Misschien moet ik wel naar Europa reizen, maar daar zal ik een nobody zijn… Ach ja, ik waag het er op! Op een bewolkte dag in Amerika…

38 En zo begint het Vrijheidsbeeld aan haar lange reis naar Europa, op zoek naar een beter leven.

39 Eenmaal aangekomen in Londen ontmoet ze Big Ben, maar de kennismaking verloopt niet zo vlot. Het Vrijheidsbeeld merkt dat Big Ben zich een beetje te goed voelt voor anderen en besluit daarom haar reis verder te zetten.

40 Aangekomen in de haven van Antwerpen krijgt ze onmiddellijk een lift naar Brussel. Daar ontmoet ze het Atomium, die haar vertelt over eerste toenaderingen tussen de leden. In ’52 begonnen de eerste economische toenaderingen. Dit had mede tot gevolg dat men vandaag met de euro betaalt.

41 Aangekomen in Duitsland ontmoet ze de Brandenburger Poort. Deze vertelt haar wat meer over de militaire situatie in Europa. Er zijn verscheidene historische redenen voor de afwezigheid van een apart Europees leger. We willen geen imperialistische EU.

42 In Frankrijk vertelt de Eiffeltoren haar dat Frankrijk aan de wieg stond van de Europese samenwerking. Kort na WO II was dit een waar mirakel ! Laten we eerst even pauzeren, zo kan je eens van onze specialiteiten proeven: de beste van de EU !

43 De doorreis was zeer interessant, maar ook vermoeiend. Daarom wil het Vrijheidsbeeld de Mediterrane landen bezoeken om te relaxen. Zo belandt ze in Spanje, Italië en Griekenland. Hier maakt ze kennis met de Kathedraal van Barcelona, de Toren van Pisa en de Akropolis.

44 Deze vertellen haar dat ze meer te bieden hebben dan enkel een zomers klimaat. Ze dragen namelijk allen bij tot de rijke culturele geschiedenis en diversiteit van Europa. Nu het Vrijheidsbeeld kennis gemaakt heeft met de achterliggende en diepere betekenis van deze drie landen, vindt ze dat het mooi is geweest. De andere EU-landen bezoekt ze wel een andere keer.

45 Na de terugreis staat ze weer op haar vertrouwde plek. Ze denkt terug aan haar reis doorheen Europa. Er is al heel wat samenhang tussen de EU-leden, maar op sommige punten moet toch nog gewerkt worden. Het leek wel een droom…: een Europese, toch wel anders dan de American dream…

46 Merchandising

47 Button EU-tv

48 Nieuwe Europese vlag

49 Polsbandje EU-tv

50 Sticker Eu

51 Euringles De echte Europeaan weet waarom !

52 Euringles  Met Shreuk-smaak

53 DEVIES Strong we’re Rich we’re Together we’re Equal we’re One

54 T-shirt EU

55 T-shirt EU-tv

56 6WWa 2009 Sint-Maarteninstituut Aalst


Download ppt "EU-TV. Beleidsverklaring Eureka! Er is een nieuwe TV-zender! We willen de EU op TV brengen in primetime zodat de Europeaan de waarde van de EU leert waarderen."

Verwante presentaties


Ads door Google